PATLICAN BEĞENDİLİ VOLOVAN

Bugün Nurlumutfakta`dan,davet sofralarınız için  nefis ve pratik bir ara sıcak tarifi var.

Tarifimiz lezzetlimi lezzetli,çıtır çıtır,içi nefis  beğendiyle dolu bir volovan.Bu nefis ve şık lezzet davet sofralarınızın baş tacı olacak!!


MALZEMELER
1 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 büyük su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz
16-18 adet kare  milföy yaprağı
2 boy kurabiye kalıbı[biri büyük ,ikincisi daha küçük]
1 yumurta sarısı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ[üzeri için]
1 yumurta beyazı[arası için]
YAPILIŞI
  • Öncelikle beğendinizi hazırlayın.2 yemek kaşığı un ve tereyağ tencereye koyup,biraz kavurun ve 1 su bardağı sütü ekleyerek beşamel sos pişirin.Beşameliniz pişince içine iyice süzdüğünüz közlenmiş konserve patlıcanı koyun ve beraberce kısık ateşte pişirin.Pişen beğendinizin içine muskat,tuz ,karabiber ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip,iyice karıştırın. Sonrada soğumaya bırakın.
  • Volovanlar için milföy yapraklarını buzluktan çıkarın ve biraz çözülmesini bekleyin.Yarı çözülünce istediğiniz kalıpla milföy yaprağınızı kesin.,ikinci milföy yaprağınızıda kalıbın diğer boyuyla kesin.İçlerinden çıkan hamurlarıda daha küçük kalıplarla keserek ,minik volovanlar hazırlayabilirsiniz.
  • Kestiğiniz milföyleri iki boyu üst üste gelecek şekilde koyun.İkisini üst üste koyarken önce alttaki milföyü kabarmaması için çatalla delin ve kenarlarına yumurta beyazı sürüp,diğer milföy katını koyun.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Kenarlarına 1 tatlı kaşığı sıvıyağla karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp,170 derece fırında iyice kabarana kadar pişirin.
  • Pişen milföyleriniz ,fırından çıkarın ve ortadaki çukurlarına hazırladığınız patlıcan beğendiden koyun.Beğendinin üzerinede 1 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi koyup,tekrar fırına sürün.Kaşar peynirleri eriyip,biraz kızarınca fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Eğer 2 boy kurabiye kalıınız yoksa,su bardağı ve çay bardağı ikilisinide kullanabilirsiniz.Veya iki değişik kalıpla kesebilirsiniz.
  • Volovonlarınızı önceden hazırlayıp,servis yapacağınız zaman beğendisini ve kaşarını koyup,fırınlayıp,sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN.



32 yorum:

  1. Beğendi herkesin sevdiği bir lezzet milföyle birleştirerek harika bir tarif çıkartmışsın ortaya sunumunada bayıldım.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,hem şık ,hemde lezzetli bir tat oldu..sevgiler..

      Sil
  2. Közlenmiş patlıcan neyin içine girse nefis oluyor eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcan benim favori sebzem,neye koysan ona yakışıyor..teşekkürler,arkadaşım..

      Sil
  3. bende daha önce milföyü çanak şeklinde yapıp içine kavrulmuş et koymuştum fırında pişerken milföyler açıldı içindeki harcıda döküldü(kısacası pek beceremedim :) ), sizinki harika görünüyor ellerinize sağlık.. sevgileer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,benim bir davet yemeğim var,milföy çanağında çoban kavurma orada milföyü nasıl kullandığımi bir incele..Süper oluyor..sevgiler..

      Sil
  4. Canim ellerine saglik. Cok guzel gorunuyorlar. Kokusu da buraya kadar geldi. Ben kucuk olanlara da bayildim hatta bir tane aliyorum. Sevgiler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum içinden çıkan küçük parçalarıda küçük kalıplarla keserek kullandım..çok şirin oldular.teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  5. Ellerine sağlık Nursencim gerçekten de tam davet sofralarına layık bir güzellik çıkartmışsın ortaya:)Şık , lezzetli ve pratik..Mutlaka deneyeceğim bunu..Sevgiyle kal canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynepcim..Davet soframın gözdelerindendi..sevgiler..

      Sil
  6. Kozlenmis patlicani cok severim. Mutlaka denemeliyim canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım o zaman bu tarif tam senlik..teşekkürler..

      Sil
  7. Harika olmuş ,milföyü nasıl koyuyorsunuz da çanak oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçincim,yaparken resimlemeyi unutmuşum aceleden.Ama önce iki büyük kareyi kalıpla kestim.Sonra kestiğim milföylerden birinin ortasını bir küçük kalıpla keserek çıkarttım.ve tüm olan karenin üzerine ortası delikli diğer kareyi koydum.Sonra pişince kenarlar yükseliyor ve ortası çukur kalıyor.Tabi alttaki tüm karenin üzerini çatalla deliyorsun ,kabarmasın diye..

      Sil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Çok şık sunumlu bir tarif olmuş. Misafirlere muhteşem bir görüntü. Közlenmiş her tada bayılırım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edeim arkadaşım,sevgiler..

      Sil
  9. keşke aşamalarında resmini koysanız daha anlaşılır olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınızda davet telşıyla yaparken aceleen resimlemeyi unutmuşum,ama en kısa zamanda tekrar yapıp .resimleyeceğim.

      Sil
  10. Merhaba milföy hamuru evde yapılamaz mı? baklava hamuru ile milföy hamuru yapılabilir mi tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki yapılır,eskiden yani milföy hamurları marketlerde satılmadan önce evde hazırlardık..Dahada bir lezzetli ourdu..Ama yapımı biraz uzun sürüyor,o yüzden hazır alıyorum artık.Baklava hamuruyla milföy hamuru olmaz..Çünkü içerikleri ve kullanışları farklı..rica ederim.

      Sil
  11. Nurlum yine konuşturmuşsun hünerini…
    Ellerine sağlık canım…
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim çok teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  12. canım harıka gorunuyor ellerine sağlık:))))))))
    benım blogda bır sıteyı tanıtıyorum bakıp yorumlarsan sevınırım...sevgıler:))))))))))
    zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,daha önce bakıp inceledim..Çok keyifli..sevgiler..

      Sil
  13. Milföy hamurunun fırından yeni çıkmış halini çok severim içinde birde beşamelli patlıcan nefisssss..Ellerine sağlık canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum bende milföyü fırından ilk çıktığında çıtır çıtır seviyorum..Patlıcanlada daha bir nefis oldu,teşekkürler..

      Sil
  14. oyyy oyyyyy da oyyyyy :))))
    bayılırım hemde sıcaksa :)) ellerine sağlık vallahi süper olmuş, şimdi olsa da yesem dedim yani :)
    afiyetler olsun, sevgiler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım hiç sıcak olmaz mı,fırından direk sofraya..teşekkürler..

      Sil
  15. Ellerinize sağlık.. yine geldim.. ama bu defa googleden .. iyi geceler.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık nurşencım. Sanırım milföy hamuru ile yapılmayan kalmayacak :) mulaka denemesi lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım mutlaka denmelisin,beğendi ve milföy inanılmaz bir ikili oldu..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic