ZEYTİNYAĞLI PIRASALI ENGİNAR

Şimdi , enginar zamanı..

Pazarlarda tezgahlar  muhteşem,tazecik  enginarlarla dolu!!

Bu çok sağlıklı sebzeyi ,karaciğer sağlığı için çok ama çok sık tüketmeliyiz.

Çeşit çeşit,ister etli,ister zeytinyağlı pişirebiliriz..

Biz enginarımızı bu sefer pırasa ve portakal suyuyla pişirdik.

Çok ama çok lezzetli oldu...

Bu lezzet şölenini kaçırmayın,hemen deneyin !!


MALZEMELER
6 tane taze enginar
1\2 deste pırasa
1 büyük havuç
1 küçük soğan
2 portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1\ 2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için dereotu
YAPILIŞI
  • Pırasayı ve havucu ince ince doğrayın.Soğanı ikiye bölüp,halka halka doğrayın.1 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye koyup,ısınınca içine soğan  ve havuçları koyun.Beraberce hafifce kavurun.Kavrulan soğan ve havuçlarınıza pırasalarınızıda  ekleyip,tekrar hafifce kavurun.Biraz pişince ocaktan alın.
  • Diğer bir yayvan tencereye  kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağınızı koyun,içine temizlenmiş enginarlarınızı koyup,tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika öyle pişirin.Sonrada içlerine yarı pişirdiğiniz pırasalı harçtan koyun.Portakal suyu,şeker,tuz ve unu bir kasede iyice karıştırın ve enginarların üzerine yavaşca dökün.1 su bardağıda sıcak su ekleyin ve kısık ateşte enginarlar pişene kadar iyice pişirin.Suyu azalırsa biraz daha sıcak su eklliyebilirsiniz.
  • Yemeğiniz pişince altını kapatın ve tenceresinde soğumaya bırakın.
  • Enginarlarınız iyice soğuyunca servis tabğınıza alıp,üzerini dereotuyla süsleyip,servis edin.
  • Ben zeytinyağlıları biraz şekerli  seviyorum,daha güzel oluyor.Ama siz daha az şeker kullanabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN.


18 yorum:

  1. Enginarı öyle özlemişim ki geçtiğimiz hafta yaptığımda pişirir pişirmez yedim soğumasını beklemeden.Müthiş lezzetli ve vitaminli..Pırasalı hiç yapmamıştım bak bi tarif daha eklendi listeye:))Ellerine sağlık canım afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum seninde ellerine sağlık canım.Pırasalıyı mutlaka denemelisin,çok lezzetli oluyor..teşekkürler.

      Sil
  2. Görüntüsü lezzetine referans olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Fotografini gorunce canim cekti :) Cok lezzetli gorunuyor Nursencim. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım hemen buyur gel beraber yiyelim..:]

      Sil
  4. Ayy arkadasim hic pirasalisini gormemistim. Ne kadar degisik olmus. Pirasayi cok severim. Artik boyle yapayim. Ellerine fikrine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum pırasalı müthiş oluyor,enginarı çok sevince çeşit üretiyorsun..Çok seveceksin.teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  5. Canısı muhteşem görünüyor. beni hep şaşırtıyorsun.Ha bu arada tahinli kanrıbaharı yaptım gerçekten harikaymış.Karnı bahar tadından hiç eser yok.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültencim teşekkürler..Ellerine sağlık,karnıbahar humusu bizim evin favorisi oldu..sevgiler.

      Sil
  6. Pırasalı hiç denemedim ama sanırım müthiştir canım…
    Ellerine sağlık portakal suyu zeytinyağlılara çok yakışıyor tadını damağımda hissettim resmen…
    En kısa zamanda bende deniycem sevgilerimle canım öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim Emelcim,mutlaka denemelisin.Portakal suyu benimde favori lezzetim zeytinyağlılarda..bende öpüyorum..

      Sil
  7. enginarı çok severim bir çok çeşidini denedim ama pırasa ile hiç denememiştim ,eminim çok yakışmıştır.eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,lezzetli bir seçenek.. sevgiler.

      Sil
  8. Nurşencim, bildiğimiz garnitürlü denemişliğim var ama pırasa-havuç ikilisiyle denemedim hiç.. Güzel olmalı, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok keyifli ve farklı bir lezzet oluyor..

      Sil
  9. ben ilk defa enginar pişireceğim pırasa yok ama bezelye kullanacağım ...enginarları hiç su koymadan mı pişiriyorsunuz önce..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figencim,ilk önce soğanlarınla beraber yağını tencerene koy ,birazcık kavur.Daha sonrada içine enginarları ve bezelyelerini ekle..Tencerenin kapağını kapt ve bir kaç dakika tencerenin buharında berberce biraz pişşinler,sonra suyunu,tuzunu ve şekerini ekleyip,kısık ateşte pişirin.Çok güzel olacaktır,merak etmeyin.Diğer enginar tariflerimede bakabilirsiniz..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic