ANGEL FOOD CAKE [MELEK KEK]

Evettt, bugünkü kekimizin adı melek kek.

 Yanlış duymadınız melek kek.

Orjinal adıysa Angel food kek!!

Niye mi melek??

 Çünkü bu kek bulutlar kadar hafif ve melekler gibi bembeyaz..

Puf puf,pamuk şeker gibi ağzınızda eriyor.Benim anlatırken bile canım istedi,ya sizin...Ama ben şanslıyım,şimdi mutfağa gidip bir dilim yiyeceğim...

Haydi sizde durmayın bu hemen mutfağa melek kekinizi yapın ve bu lezzetten mahrum kalmayın..




MALZEMELER
12 yumurta akı
1 cup kek un[130 gr.]
1 1\2 cup şeker[300 gr.]
1\4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı krem tartar
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı soğuk su
2 çay kaşığı sıvı vanilya
1 çay kaşığı badem aroması
YAPILIŞI
  • Öncelikle unumuzu hazırlayalım.100 gr.un1 çay kaşığı kabartmatozu ve,30 gr nişastayı karıştırıp.2 kere eleyin.[kek un varsa direk onu kullanın]Daha sonra şekeri rondoda 30 saniye kadar çekip[pudra şekerinden biraz kalın olacak] ve yarısını un karışımına ekleyip,tekrar beraberce eleyin.
  • Yumurta aklarına tuzu ekleyip,iyice kabarana kadar çırpın.Çırparken içine önce krem tartarı ,sonrada 3 seferde kalan inceltilmiş şekeri ekleyin.En son limon suyu,su,vanilya aroması ve badem esansını ekleyip tekrar çırpın.Yumurta beyazınızın iyice kabarıp,sert sert tepecikleri olmalı.[gereğinden fazla çırpmayın.]
  • Daha sonra unlu,şeker karışımını yumurta beyazının içine yine 3 seferde ekleyip,spatulayla,yumurta beyazını söndürmeden karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını ortası delik,altı düz büyük bir kek kalıbının içine koyup,170 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin.Pişen kekinizi kürdan testiyle kontrol edip,fırından çıkarın ve kalıbınızı yavaşca bir şişenin üzerine ters çevirip,orada iyice soğuyana kadar bekletin.Soğuyunca kekinizi oradan alıp,bıçakla yavaşca kenarlarını açın ve kekinizi çıkarın.
  • Kekinizi istediğiniz meyva sosu ve kremayla servis edin.[çilek,frambuaz,vişne veya böğürtlen]
  • Meyva sosu için 400 gr.meyvayı, 1 çay bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı nişaştayla  pişirip,elde edebilirsiniz.
  • Kekimizin püf noktaları:
  • Kek kalıbımız paşabahçede satılan en büyük boy altı düz anne keki kek tenceresidir.
  • Kek kalıbını yağlamayın.
  • Yumurta akını gereğinden fazla çırpmayın.
  • Unumuz mutlaka kekun olmalı ve mutlaka elenmeli.
  • Piştikten sonra şişenin üzerinde ters biçimde soğutursanız,kekiniz iyice puf puf olur.
  • Bu keke en çok böğürtlen ve vişne sos yakışıyor.
  • Krem tartarı kesinlikle kullanın,krem tartar kekinizin pişerken sönmemesini sağlıyor.Aktarlarda ve pasta malzemecilerinde bulabilirsiniz.
  • Artan yumurta sarılarıyla pastacı kreması yapabilirsiniz..
  • KAYNAK:Food network Emeril Lagasse..[TIK]
  • AFİYET OLSUN..



19 yorum:

  1. Enfes görünüyor canım. Krem tartar ne hiç duymadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,krem tartar macaron,chiffon cake ve bu tarz hafif keklerde kullandığıız bir malzeme..Aktarlarda ve pasta malzemecilerinde kullanılıyor.Yurt dışında agar agar diye geçiyor.Fiyatı çok ucuz,keklerin ve macaronların kıvamı ve sönmemesi için kullanılıyor.

      Sil
  2. Maşallah nasıl da kabarmış ellerine sağlık Nurşen'ciğim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ilk derya baykalda gormustum ama o bile bu kadar guzel degildi nasil guzel ya mutis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok güzel kabardı:]

      Sil
  4. Çok harika görünüyor. Yapmayı planlıyorum. :)

    YanıtlaSil
  5. Nurşenciğim, müthiş güzel ve lezzetli bir kek olmuş. Ellerine sağlık canım.

    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Işıl ablacım...sevgiler..

      Sil
  6. Nursencim olmuyorki canim ya olmuyorki..angel cake cok populer buralarda ama pek almam disardan:( tarifin super bana kalsa hemen deneyecegim ama sonrada yemek var:)) afiyetler olsun nefis gozukuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde sisenin uzerinde derken siseye dayali olarakmi sogutalim -ters cevirip?!

      Sil
    2. Teşekkür ederim,arkadaşım.Şişeye ters çevirip soğutacaksınki,aşağı dogru kendini bırakıp,puf puf olsun:]Kolay gelsin arkadaşım..

      Sil
  7. Ellerine saglik arkadasim. Krem tartar alinca mutlaka deneyecegim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Adı,görünümü eminim lezzetide nefis görünüyor ellerine sağlık.Nursenciğim yumurtası gözüme biraz fazla geldi Ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültencim malesef bu tarz kekler çok yumurtalı ama zaten bu sadece beyazıyla..:)

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic