PORTAKALLI & ÇİLEKLİ MACARON

Adana`mızın daha çok yeni olan  ve bu sene ikincisi yapılan portakal çiçeği festivali büyük bir çoşkuyla başladı..

Bildiğiniz gibi bizim yöremiz ,narenciye bahçeleriyle ünlü..Portakal,mandalina,greyfurt ve limon çeşitleri bolca yetişiyor..Bizde bu nefis c vitamini dolu meyvalardan bolca değişik lezzetler hazırlıyoruz.

 İşte bizde Nurlumutfakta olarak  Portakal Çiçeği Festivali  için  nefis portakallı macaronlar hazırladık.Araya mevsimi yine çoşkuyla başlayan muhteşem lezzet çilektende macaronlar hazırlayıp serpiştirdikk.

İşte mis kokulu ,muhteşem lezzetteki macaronlarımız!!!



MALZEMELER
80 gr. yumurta akı[3 -4 gün buzdolabında beklemiş]
140 gr inceltilmiş ve nişastası az.pudra şekeri
100 gr.ince badem unu
75 gr. şeker
1 çay kaşığı krem tartar
1\4 çay kaşığı turuncu gıda boyazı+1 çay kaşığı portakal esansı
1\4 çay kaşığı pembe gıda boyası+ 1çay kaşığı çilek esansı
ÇİLEKLİ GANAJ 
100 ml.krema
1 paket beyaz çikolata
8 adet çilek+2 yemek kaşığı şeker+1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı çilek esansı
PORTAKALLI GANAJ
YAPILIŞI
  • Badem unu ve pudra şekerini rondodan 2 kere çekin,daha sonra iki kez eleyin.
  • Yumurta aklarını çırpın,kabarmaya başlarken krem tartarı ve şekeri ekleyip,iyice katı hale gelinceye kadar çırpın. [.Mikserin ucundan düşmeyecek kıvamda olacak.][şekeri iki kerede ekliyeceksiniz.]
  • Hazırladığınız yumurta aklarına elediğiniz bademli karışımı 2 kerede ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra hazırladığınız macaron harcını ikiye ayırın ve birine pembe boya ve çilek esansını,diğerine turuncu boya ve portakal esansını ekleyip,hafifce tekrar karıştırın.[isterseniz sadece boyada koyabilirsiniz,zaten iç harcı lezzetini veriyor.]
  • Hazırladığınız macaron karışımlarını ,sıkma ucu taktığınız sıkma torbalarına doldurun ve 2 kat yağlı kağıt veya teflon kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine 3 er cm.lik aralarla sıkın.
  • Hazırladığınız tepsileri tezgaha 4-5 kere vurarak macaronlarda oluşan hava kabarcıklarını alıp,1 saat kurumaya bırakın.[iyice kabuk tutması gerek,parmağınızla ellediğinizde elinize yapışmayacak.]
  • Kuruyan macaronları 160 derece 2 dakika ısınmış fırında 12 -13 dakika pişirin.Pişen macaronlarınızı fırından alıp,iyice soğuduktan sonra kağıtlardan çıkarın.
  • Macaron harçlarınızı hazırlayıp,kurumaya bırakınca,ganajlarını hazırlayın.Çilekli ganaj için çilekleri, şekeri ve nişastayı rondoya koyup ,çok ezmeden çekin.Daha sonrada bir sosluğa koyun ve iyice suyunu çekene kadar pişirin.Kremayı ısıtın ve içine beyaz çikolatayı ekleyip,iyice karıştırn.Sonrada soğuması için buzdolabına koyun.İyice soğuyunca içine çilek pürenizi ve esansınızı koyup,iyice karıştırın.
  • Portakallı ganaj hazırlamaya buradan bakabilirsiniz.
  • Macaronlarınız iyice soğuyunca ,içlerine hazırladığınız ganajlardan sıkıp,macaronlarınızı hazırlayın ve buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra ikram edin.
  • Macaron yapmanın püf noktalarına buradan bakabilirsiniz.
  • Bu ölçülerden 2 tepsi macaron çıkıyor.Yaklasık her tepsi 15 -16 tane.
  • Hazırladığınız tepsileri tek tek pişirin.
  • AFİYET OLSUN..








19 yorum:

  1. Harikalar rengarenk...Ellerin dert görmesin emi hep güzel şeyler yapasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,Hülyacım çok zarifsin..

      Sil
  2. Eline sağlık canım macaronun ustası oldun mmmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum..

      Sil
  3. Muhteşem görünüyorlar ellerinize sağlık..sizi gördükçe hergün macaron yapasım geliyor..bayıldımm..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka deneyin çok zevkli..Teşekkürler.

      Sil
  4. Mis mis şimdi festivale gelip bunlardan yemek istedim.Hele renkler muhteşem. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel olurdu,her zman beklerizzz..sevgiler..

      Sil
  5. nefıs gorunuyorlar.Baktıkca bakasım geldi, benım hıc bır denemem ıyı olmadı ve pes ettım makaron yapmıyorum.Bu makaronlar harıka olmuşlar ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pes etme bence denemeye devam..Mutlaka olur ve o zaman devamlı yapmak isteyeceksin..sevgiler Hedencim..

      Sil
  6. Bellissimi, una vera delizia!!!! Complimenti!!!!

    YanıtlaSil
  7. canım Makoranlar çok güzel görünüyor.Işıl hanımdan bizzat kurs aldım halde cesaret edemediğim tek tarif makaron oldu
    Ellerine sağlık.Makaronları koyduğunuz sunum tabaklarına bayıldım.İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gültencim,bence biraz cesaret bak sonuç ne güzel..sevgiler..

      Sil
  8. Arkadasim muhtesem seyler yapiyorsun ve yaptiklarini harika servislerde sunuyosun. Nerden buluyorsun bu guzel seyleri. İyi ki bizle paylasiyosun. Gozumuz gonlumuz aciliyor. Sevgiler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..Sizlerle paylaşmak büyük keyiff..sevgiler.

      Sil
  9. Nurşencim; ben mümkünse bunu yapmayayım ama yiyeyim :)) Yapımının çok zor olduğunu biliyorum çünkü :) Ellerine sağlık, renkleri harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor değil inan sadece biraz dikkat istiyor..Çok büyük keyiff..teşekkürler.

      Sil
  10. Uzun zamandır yapmaya niyetlenip yapamadığım ama çok da sevdiğim makaronlar. Renkler harika olmuş. Işılca Tatlar/Işıl Abladan eğitimini aldım ama malzemeleri bir araya getirip de mutfağa girmek kısmet olmadı. Pudra şekeri olarak hangi markayı kullanıyorsunuz?. Ellerinize sağlık, sevgiler... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic