PRATİK KUZU TANDIR(FIRIN TORBASINDA KUZU TANDIR) & FIRINDA KARIŞIK SEBZE

Davetlerin en zor karar verilen ve masanın yıldızı  ana yemektir.Heyecanla beklenir..

İşte bizde Nurlumutfakta olarak sizlere yapması çok ama çok kolay,lezzeti garanti bir ana yemek tarifi..

Muhteşem bir KUZU TANDIR!!

Sadece etinizi marine edin ve koyun fırın torbasına,atın fırına siz mezeleri,salataları hazırlarken o yavaş yavaş pişşin.Unutmayın sofrayı hazırlamak için 3 koca saatiniz var.

Sonra çıkarın fırından yumuşacık,muhteşem lezzetteki etinizi ve sofranızın  yıldızı olsun!!

MALZEMELER
1 adet yağları alınmış kemikli kuzu kol
1 kilo yağsız,parça kuzu eti
10 diş soyulmuş sarmısak
1 büyük boy hindi fırın torbası
1 tatlı kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağ(sos kaynarken içine koymak için)
MARİNE İÇİN
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı tane karabiber
2 çay kaşığı toz karabiber
1\2 çay kaşığı tarçın
1 büyük dal taze biberiye veya 1 yemek kaşığı kuru biberiye
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
SEBZE TABAĞI
1 küçük boy brokoli
1 küçük boy karnıbahar
2 havuç
10 adet arpacık  soğan
250 gr.mantar
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz,karabiber,muskat ,kırmızı pul biber(istediğiniz kadar)
YAPILIŞI
  • Öncelikle eti en az 1 veya 2 gün önceden marine malzemeleriyle marine edip,üzerini hava almayacak şekilde kapatıp,buzdolabında dinlendirin.Pişireceğiniz zaman eti marineden çıkarıp suyunu süzün ve büyükboy  hindi fırın  torbasının içini hafif unlayın.Etlerinizin üzerine biraz tuz atın,sonrada  etleri ve sarmısakları içine yerleştirin.Torbayı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun ,üzerine çatalla bir kaç yerinden delik açıp,170 derece fırında yaklaşık 3 saat pişirin.Etinizin pişmişliğini torbanın üzerinden çatalla kontrol edin,iyice pişmişse,torbanın bir ucundan dikkatlice kesip,suyunu bir tencereye alın.İçine tereyağı koyup , ocakta 10- 12 dakika kadar kaynatın.Sos hafif koyulaşınca ocaktan alın,eti poşetinden bir fırın kabının içine çıkarın.Daha sonra sosu üzerine dökün ve fırında tekrar 10 dakika ısınacak kadar pişirip,sıcak sıcak servis edin.
  • Sebze sote için ,brokolileri ve karnıbaharı çiçeklerine ayırın.Daha sonrada her ikisini ayrı ayrı diriliğini kaybettirmeden hafifce haşlayın ve süzün.Havuçları soyup,kalın çubuklar halinde doğrayın ve 5 dakika haşlayın...Mantarları yıkayıp,iyice süzün.Arpacık soğanları soyup,yıkayın.
  • Soteyi hazırlarken öncelikle,sıvıyağı genişce yayvan bir tencereye koyun.İçine sarmısakları doğrayın ve ilk önce kuruladığınız mantarları koyup,yüksek ısıda mantarların suyunu bırakmasına izin vermeden kavurun.Mantarlar hafif kavrulunca içine soyulmuş,arpacık soğanlarınızı ekleyin ve tekrar kavurun.Daha sonrada içine önce karnıbaharları  ve havuçları ekleyin,karıştırın.En sonda brokolileri,baharatları ve tereyağı ekleyip,hepsini beraberce kavurun.(Bu kavurma işlemi sırasında sebzelerin fazla kavrulupta ,ezilmemesine dikkat edin.)Sebzeleriniz hazır olunca,bütün sebzeleri,fırın kabınıza yerleştirip,üzerine kaşar peynir rendesini serpin ve fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip,sonrada sıcak sıcak et yemeğinizle servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


28 yorum:

  1. İkiside harika görünüyor
    Fırında karışık sebzeye ayrıca bayıldım
    Ellerine sağlık Nurşen Abla
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Sebzede ette ,çok beğenildi..tavsiye ederim..sevgiler.

      Sil
  2. Şahane bir masa. Görüyorum burada. Ellerinize sağlık.arkadaki yeşil tarifi merak ettim doğrusu.
    Et harika diyecek söz yok. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Nursevin hanım..Yeşil olan etli yaprak sarması..sevgilerimle..

      Sil
  3. Lokum olmuştur bu lokum!!..hiç şüphem yok tadı müthiştir ellerine sağlık!..kuzuya bayılırım bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgicim..Aynen lokum gibi pişmişti..:)

      Sil
  4. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. Yine harika bir masa ve şahane bir pardon iki lezzet. Tarifi okurken bile insanın ağzının suları harekete geçiyor.
    Vallahi ne diyeyim Nurşenciğim, süpersin. Yok senin üstüne böyle güzel yemekler yapıp sunan yok canım.
    Ellerine, emeklerine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıl ablacım çok zarifsiniz,teşekkürler..sevgiler.

      Sil
  6. Nefis görünüyor. Genellikle çekindiğim bir yemektir bu şekilde eti fırında pişirmek. Ama fırın poşetinde çok iyi pişiyor gerçekten. Ellerinize sağlık, sebzeler de çok hoş bir eşlikçi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırın poşetinde pişen et bencede garanti,artık hemen hemen her eti fırın poşetinde pişiriyotum..Yumuşacık oluyor..Teşekkürler Denizcim.

      Sil
  7. Ellerine saglik olsun hayatim ikiside mis ...olmus.. Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Sofrada ki her şey çok güzel görünüyor. Muhteşem lezzetler.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. herşey harika görünüyor elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  10. Fırın poşetinde nasılda lokum gibi dağılıyordur…
    Mmmmm ellerine sağlık canım kuzu etiyle aram limoni olsada görüntü güzelliğini belli ediyor …
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelcim,yumuşacık lokum gibi oldu..Etin marinesinden dolayıda kuzu eti yemiyenler bile bayıldı..Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  11. Nursen hanım cok güzel bir tarif teşekkür ederim bir sorum olacak sebzeleri sotelerken havucu nezaman ekleyelim okurken göremedim teşekkürler Figen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figencim,rica ederim.Havucu karnıaharı ekledikten sonra ekleyip,kavuracaksınız..sevgiler.

      Sil
  12. Nursencim ellerine saglik. Eti cok severim hele de boyle lokum gibi olursa hepsini yiyebilirim. Servisin de her zamanki gibi harika. Eline emegine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum,gerçekten lokum gibi bir et oluyor....sevgiler.

      Sil
  13. Canım ellerine sağlık hepsi birbirinden harika,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım..sevgiler.

      Sil
  14. Ellerine sağlık.
    Yakınında olanlar çok şanslı :)

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic