TAHİNLİ ISPANAKLI YUFKA BÖREĞİ [ISPANAKLI KOLAY KOL BÖREĞİ]

Tazecik yufkadan yapılan böreğin yerini hiç bir börek tutmaz...

Şöyle çıtır çıtır,fırından yeni çıkmış,üstelikte ıspanaklı!!!

İşte bugün sizlere çok pratik,açma börekleri aratmayacak,nefis bir börek tarifimiz var.

Biz ıspanaklı ve tahinli hazırladık..

Siz artık keyfinize göre ister peynirli,ister patatesli,istersenizde  kıymalı hazırlayın..

Ama tahinle ıspanağın muhteşem uyumunu, mutlaka deneyin ve tadın..

Bu lezzet şöleninden mahrum kalmayın..




MALZEMELER
6 adet yufka
1 paket tereyağlı margarin
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı su
İç harcı
6 adet ıspanak
3 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı tahin
3 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
  • Ispanakları iyice yıkayıp,doğrayın.Doğradığınız ıspanakların üzerine kaynar su döküp,5 dakika bekletin.Daha sonra süzüp,iyice sıkın.Soğanları küp küp doğrayın.2 yemek kaşığı zeytinyağı genişce bir tencereye koyup,önce soğanları içine ekleyin ve hafifce kavurun.Soğanlarınız kavrulunca içine suyunu iyice sıktığınız ıspanakları ekleyip,beraberce 5 dakika kavurun.Daha sonra ocaktan alıp,içine baharatlarını ekleyip karıştırın.Ispanaklarınız soğuyunca içine 3 yemek kaşığı tahinide ekleyin.İç harcınız hazır..
  • Tereyağı eritip,içine,sıvaı yağı ve tahini koyup,karıştırın.
  • Yufkanın birini alın ve tezgahın üzerine yuvarlak olarak açın,üzerine hazırladığınız tereyağ ve tahin karışımından bir kaç kaşık sürün.(Her tarafına eşit olarak.)Daha sonra üzerine elinizle su serpin.Hazırladığınız yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin ve diğeri gibi yağlayıp,suyla ıslatın.Sonrada bir kat daha.Yani 3 kat yufka üst üste olacak.3 yufkayı üst üste hazırladıktan sonra ,yufkanızı ortadan ikiye katlayıp,enine şeritler halinde kesin.Her şerit 3 parmak kalınlığında olacak.Daha sonra kestiğiniz yufkaları,tekrar dikkatlice açın.Kestiğiniz her bir yufkanın iki ucuna hazırladığınız ıspanaklı içten 1er  dolu kaşık koyun.Daha sonrada sigara böreği gibi her iki taraftan sarın ve ortaya gelice kesin.Böylelikle her kestiğiniz bir yufkadan ikişer börek elde etmiş olacaksınız.
  • Diğer 3 yufkayıda hazırlayıp,sarın.Daha sonra büyükce bir tepsiye fırın kağıdı serin ve hazırladığınız börekleri üzerine dizin.Hepsinin üzerini kalan tahinli tereyağ karışımından az az sürün ve sonrada üzerini strech filmle kapatıp,buzluğa koyun.
  • Börekleri pişireceğiniz zaman,yarım saat önceden fırından çıkarıp,üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 165 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.[Börekleri yüksek ısıda pişirirseniz,çıtır çıtır olmazDışı hemen pişer,içi yumuşak kalır.
  • AFİYET OLSUN..



12 yorum:

  1. Çok guzel olmuş ellerıne saglık.Tahin ve ıspanak hiç denemedım tadını merak ettım dogrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hedencim,ıspanak ve tahin lezzetini mutlaka denemeni isterim..sevgiler.

      Sil
  2. merhabalar ben bloğunuzu yeni keşfettim biraz dolandım çok beğendim yalnız bir şeyi çözemedim acaba siz küçük ev yemekleri yapan lokantamı işletiyorsunuz yoksa eve misafirinizmi çok geliyor çünkü son derece şık masalar kurmuşsunuz bir evede bu kadar misafir gelmez gibi geldi bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hatice hanım,öncelikle teşekkür ederim..Benim lokantam yok,sadece evime ve gelen misafirlerime yemekler yapıyorum...Bu sofralar ise yıl içerisinde gelen misafirlerime hazırladığım sofralar ve yemekler.Bizim yöremizde misafirler hala büyük çoğunlukla evlerde ağırlanıyor.Bizimde sağolsun eşimiz dostumuz çok ve evimizde ağırlıyoruz..

      Sil
  3. Canım benim börek harika olmuş...
    Tahinle ıspanak birleşimini merak ettim doğrusu ama sen yaptıysan elbette lezizdir...
    Afiyetler olsun ellerine sağlık tatlım. .
    Sevgilerimle Nurlummmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim tahin ve ıspanak benim vazgeçilmezlerimden..Mutlaka deneyin derim,çok yakışıyorlar..teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  4. Ellerine saglik canim. İspanakla tahinin lezzetini ben de merak ettim ama Emel hanima katiliyorum. Sen yaptiysan guzel olmustur. Sevgiler arkadasim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..Çok beğeneceğinize eminim..sevgiler.

      Sil
  5. Borekler nefis gorunuyor canim... Icinde tahin oldugunu okudum, tadini merak ettim :) Ellerine saglik canim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım ben ıspanaklı böreklerde genellikle tahin kullanıyorum.İkisi birbirine çok yakışıyor,tavsiye ederim.sevgiler.

      Sil
  6. Nursencim böreğin ye beni diyor:))Ellerine sağlık canım..Ben bu aralar yoğunluktan hiç uğrayamadım sana,şimdi baktım kaçırdıklarımın notlarını aldım:))Maşallah sana canım..Elinden çıkan her şey çok güzel,servis ve sunumun çok güzell,lezzetinden hiç şüphem yok zaten..Sana komşu olmak varmışş:))Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜRLER ARZUCUM,HER ZAMAN BEKLERİM..SEVGİLERİMLE..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic