KOLAY DAVET TATLILARI,ŞERBETLİ TATLILAR,TELKADAYIFLI TATLI ÇEŞİTLERİ,BAKLAVA YUFKASINDAN KOLAY TATLILAR,FINDIKLI TEL KADAYIFLI TATLI,BAKLAVA YUFKASIND TEL KADAYIFLI TATLI
Şimdi artık yemek pişirmek,tatlılar, börekler hazırlamak eskisi gibi zor değil.
Günümüzde her an mutfaklar için bir kolaylık çıkıyor..
Artık tatlı,börek yapmak için uzun uzun hamurlar açmak gerekmiyor.!!
Mutfakların son icadı ,hazır baklava yufkasıyla çok kolay ve çok lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Sizlerde tatlıcılarda ve pastanelerde gördüğünüz ,yediğiniz tatlıları kolayca evde de yapabilirsiniz.
İşte sizlere hazır baklava yufkası ve tel kadayıfla kolayca yapabileceğiniz nefis bir tatlı tarifi..
Misafirleriniz bu tatlıyı çok sevecek..
MALZEMELER
1 küçük paket baklava yufkası(24-30 adet)
500 gr. tel kadayıf
300 gr.ceviz veya fındık
1 çay bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 paket tereyağ 250 gr.
1 kahve fincanı sıvıyağ
ŞERBETİ
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon veya 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Öncelikle şerbetinizi hazırlayın.Şeker ve suyu bir tencereye koyup,15 dakika kaynatın,göz göz olmaya başlayınca içine limon dilimini veya suyunu ekleyin ve bir iki dakika daha kaynatın.Sonrada soğuması için ocaktan alın.
- Bir paket tereyağı eritip,sıvıyağla karıştırın.
- Fındıkları veya cevizleri irice dövüp,şekerle ve tarçınla karıştırın.
- Tel kadayıfların üzerine hazırladığınız yağın 4\1 döküp,elinizle hafifce koparın ve yağı iyice kadayıflara yedirin.
- Her bir rulo için 3 adet baklava yufakası kullanacağız.Bir rulo için bir tane baklava yufkasını tezgaha serip,fırçayla her tarfını yağlayın,üzerine ikinci baklava yufkasını serip,tekrar yağlayın .En sonda üçüncü yufkayı serin ve hafifce onuda yağlayın.Hazırladığınız 3 kat baklav yufkasının kısa ucuna yağladığınız yel kadayıfdan biraz alıp ,börek içi gibi koyun.Üzerine bolca fındıklı içten koyup,sigara börei gibi uçlarını kapadan sarın.Sardıktan sonra uzun bir sigara böreğiniz olacak,onu istediğiniz boyutta(ben 2 parmak kalınlığında kestim.) kesin.Sonrada hazırladığınız rulo tatlıları ,yağladığınız bir fırın kabına tel kadayıfları yukarı gelecek şekilde yanyana ,arada boşluk kalmadan dizin.
- Bütün baklava yufkaları ve tel kadayıf bitene kadar tatlılarınızı bu şekilde hazırlayın.(tel kadayıfları bol bol koyun,az olmasın.)Tatlılarınızı dizip,bitirdikten sonra kalan yağ karışımını tatlıların üzerine kaşıkla pay edin ve daha sonra 165 derece ısıtılmış fırına koyup,kısık ateşte iyice kızarana kadar pişirin.
- Tatlılarınızı iyice kızarana kadar pişirdikten sonra,fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırldığınız soğuk şurubu üzerlerine paylaştırın.
- Tatlılarınız şerbetini iyice çekince,seris tabağına alıp,keyifle servis edin.
- AFİYET OLSUN..
Yorumlar