FETTAH HUMUS

Bugün Nurlumutfakta`da yine Ortadoğu`dan nefis bir lezzetin tarifi var..Bu nefis ve farklı tarif,Arap mutfağının humus çeşitlerinden birisi..Fettah Humus diye biliniyor..

Bu tarifin orjinalinde ,aslında onların lezzetli yufkaları kullanılıyor ,ama biz kendi ağız lezzetimize göre ve elimizdeki malzemeleri kullanarak hazırladık.

İşte sizlere farklı,orjinal ve çok lezzetli bir tarif..

Bu tarif sofralarınızda fark yaratacak!!!


MALZEMELER
2 su bardağı nohut
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul acı biber
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
8 dilim tost ekmeği + 1yemek kaşığı zeytinyağ
ÜZERİ İÇİN
1.5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tahin
SOSU
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
  • Nohutları akşamdan ıslayın.Isladığınız nohutları iyice haşlayın ve süzün.Sonrada kabuklarını soyun.
  • Haşlanan nohutları kimyon,karabiber,pulbiber,tuz,yenibahar ve 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırıp,yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine koyun.Avcarladığınız nohutları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Tost ekmeklerini minik küpler halinde doğrayın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip,ekmekleri fırında kızartın.
  • Süzme yoğurdu biraz suyla açın. İçine tahin,dövülmüş sarmısak ve biraz tuzu ekleyip, karıştırın.
  • Bütün malzemeler hazır olunca servis edeceğiniz zaman genişce bir tabağa önce kızarmış ekmeklerin yarısı,onun üzerine fırında baharatlarla pişirdiğiniz nohutları,onun üzerine hazırladığınız yoğurtlu sos ve tekrar kalan kızarmış ekmekleri koyun.En sonda üzerine kırmızı biberle zeytinyağı ısıtıp dökün ve ılık ılık servis edin.
  • Bu Araplara ait bir yemektir,esasında tost ekmeği yerine onların yufkası kullanılır..Biz bu nefis lezzeti yine arap mutfağından cevizli biber ve kızarmış oyma  köfteyle servis ettik.
  • Orjinal tarife buradan bakabilirsiniz.FETTAH HUMUS
  • AFİYET OLSUN..



12 yorum:

  1. denemeliyim bunu çok güzel görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handecim çok orjinal ve keyifli bir lezzet.Denemeye değer..

      Sil
  2. Eline sağlık.Denemeye cesaret edemem ama güzel yapılmışını afiyetle yerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim,bence haydi cesaret:)) Pişman olmayacaksınız..

      Sil
  3. MUTLAKA DENEYECEĞİM NOHUT, HUMUS,KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ,YOĞURT İNANILMAZ BİR LEZZET OLMALI ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok lezzetliydi,,tadanlar çok beğendi..teşekkürler.

      Sil
  4. İsmi çok ilginç geldi canım görüntü nefis ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk defa bir İsrailli arkadaşımın evindeki davette yedim ve çok beğendim.Hemen tarifini aldım ve sizlerle paylaştım..Teşekkürler.

      Sil
  5. Ellerine sağlık tatlım nefis görünüyorlar:)Afiyet şeker olsun..Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim teşekkür ederim..sevgilerimle..

      Sil
  6. Canim ellerine saglik nefis bir sey olmus bu afiyetle :)

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic