KABAK SIYIRMA

Hafif,kalorisiz,sağlıklı,lezzetli bir yemek mi arıyorsunuz???

İşte sizlere çok pratik,lezzetli ve kalorisi neredeyse yok denecek kadar az bir lezzet....



MALZEMELER
6 adet kabak
8 dal yeşil soğan
2 diş sarmısak
1\2 demet dereotu
1\4 demet maydanoz
1\2 demet nane
1\2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı pirinç(isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1\2 kahve fincanı su
1 kase süzme yoğurt (üzeri için)
YAPILIŞI
  • Kabakları iyice yıkayın,sonrada soyma aparatıyla kabağı soyar gibi ince ince dilimlenir.(geniş uçlu soyma aparatı kullanın.)
  • Taze soğanları,sarmısakları,nane ve maydanozları ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye koyun,hafif ısınınca taze soğanları ve sarmısağı ekleyip,3 -4 dakika kavurun.Daha sonra içine kabakları ekleyin ve beraberce bir kaç dakika daha kavurun.Daha sonra pirinçleri,maydanoz ve naneyi ekleyin.en sonda tuzunu,şekerini,limon suyunu ve 1\2 kahve fincanı suyu ekleyip,kısık ateşte kabaklar ve pirinçler pişene kadar pişirin.Pişince, en son altını kapatmaya yakın dereotunuda ekleyip,altını kapatın,
  • Kabak sıyırrmanız soğuyunca üzerine parça parça süzme yoğurt koyarak servis edin.
  • Pirinç yerine iri bulgurda kullanabilirsiniz..İsterseniz zeytinyağını yarıya indirebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Harika, hafif bir yemek. Mutlaka deneyecegim canim cunku kabak cok severim...
    Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum kabağı,bunu mutlaka dene o zaman.Çok lezzetli oluyor..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic