ÇİKOLATALI & BADEM KROKANLI PARFE

Sıcaklar başladı !!!

Artık sofralarımızda daha çok içimizi ferahlatacak ,hafif ve soğuk lezzetler istiyoruz..

İşte sizlere hem yerken içinizin ferahlayacağı,hem pratik,hem de çok lezzetli ,çikolatalı nefis bir parfe tarifi..

Hazırlayın koyun buzluğa,misafiriniz geldiğinde çıkarın buzluktan ve hemen ikram edin...


MALZEMELER
1 paket süt kreması
1 poşet şanti
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yumurta sarısı
3 yumurta beyazı
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
1 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı çikolata veya kahve likörü
1 çay bardağı tuzsuz badem
1 çay bardağı tuzsuz fındık
3 yemek kaşığı toz şeker
ÇİKOLATA SOS
1 paket krema(200 ml.)
100 gr.çikolata
YAPILIŞI
  • Badem ve fındığı,3 yemek kaşığı toz şekerle karamelize olana kadar bir tavada kavurun.Şeker iyice eriyip karamelize olunca ,aliminyum folyonun üzerine ince bir tabaka halinde döküp,soğutun.Soğuyunca kağıttan ayırıp,rondoda irice dövün.(un gibi olmasın,iri kalacak.)
  • Yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iyice çırpın.
  • Yumurta sarılarını önce 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile,sonrada kakao,vanilya ve portakal rendesini ekleyerek  iyice çırpın.Çikolatayıda eritip,sıcakken  azar azar  çırpılmış yumurta sarılarına devamlı karıştırarak ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Genişce bir kaba kremayı koyup,iyice kabarana kadar çırpın.Sonra içine 1 poşet şantiyi ekleyip tekrar çırpın.Daha sonrada çırparak içine ,erimiş çikolayala karıştırdığınız yumurta sarılarını ekleyin.En son çırpılmış yumurta aklarını,likörü(arzuya göre) ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın.Hazırladığınız karışımın içine 1 paket kırılmış kakaolu bisküvi ve rondodan çektiğiniz karamelize badem ve fındıklarıda ekleyip,parfenizi tamamlayın.
  • Hazırladığınız parfe karışımını,arzu ettiğiniz bir kalıba koyup,buzlukta en az 8 saat bekletin ve servis edceğiniz aman kalıptan çıkarıp,çikolata sosla servis edin.
  • Ben çikolata sos olarak ,1 paket kremayla beraber erittiğim 1 paket bitter çikolatayı kullanıyorum.
  • Kalıbınız eğer silikonsa parfeyi direk içine koyup dondurabilirsiniz,ama eğer metal veya cam bir kalıp kullanacaksanız,içini strech filmle kaplamanızı öneririm.Daha kolay çıkması için.
  • AFİYET OLSUN..


8 yorum:

  1. Hımmm.
    Aslında bakmamam lazım böyle tariflere sofralara. Canım çekecek yapmaya da üşenicem. Ama görüntü bile yeterde artar artık tadını tahmin edemiyorum.
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım hiç üşenme o kadar kolayki..Mutlaka dene,süper bir lezzet..teşekkürler..

      Sil
  2. Sizden daha evvel istedigim bu tarifi yayinladiginiz icin cok tesekkur ederim. Harika bir tarif. En kisa surede deneyecegim. Ramazana ozel tariflerinizi sabirsizlikla bekliyorum. Her gun sayfanizi merak ile ziyaret ediyorum.
    Ellerinize saglik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Aytül hanım ,kusura bakmayın biraz geç oldu ama imdi tam zamanı..Çok eveceksiniz..Ramazanda da inşallah güzel tariflerle buradayım,izlemeye devam.sevgiler..

      Sil
  3. Arkadaşım tam da parfe tarifi arıyordum. Nefis görünüyor. Üstünün süsüne bayıldım. Nasıl yaptın çok merak ettim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum bu tarif nefis oldu,mutlaka denemelisin o zaman..Parfeyi koyduğum kalıp şekilli.Silikon bir kalıp,teşekkürler sevgiler..

      Sil
  4. canım lezzet şüphesiz ki yerinde ama ben bu şekle şemale bayıldımmm ellerine sağlık nurşencim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzucum.bende bu kalıba bayıldım..sevgilerimle..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic