FIRIN TORBASINDA KUZU İNCİK

Kuzu incik !!!

Davet sofraların favori  yemeği ve bence en sevileni..

Bizde bugün sizler için en lezzetli,en pratik incik tarifini sizler için pişirdik ve sizlerin beğenisine sunduk..

Tarifimiz çok pratik!!

Siz sadece marine edip,fırın torbasına koyuyorsunuz,o kendi kendine hiç sizi uğraştırmadan ,tencere tava kirletmeden, fırında yavaş yavaş pişiyor..Size sadece fırında torbasından çıkarıp ,servis tabağına alması kalıyor...

Birde,  keyifle yemesi tabii...

Bu nefis tarif ,favori tarifiniz olmaya çoktann aday!!!

MALZEMELER
4 tane kuzu incik
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı toz karabiber
1 büyük dal biberiye(taze veya kuru)
3 adet tüm soğan
2 tane kırmızı biber
5 diş sarmısak
1 büyük fırın torbası+ 1 tatlı kaşığı un
YAPILIŞI
  • İncikleri yıkayıp,genişce bir kasenin içine koyup,sıvıyağ,salça,yoğurt,baharatlarla iyice karıştırın.Daha sonra üzerini sıkıca kapatarak bir gün buzdolabında marine olması için bekletin.
  • İncikleri pişireceğiniz zaman ,inciklerin üzerine biraz tuz atın,sonrada fırın torbanızı bir tatlı kaşığı unla unlayıp,incikleri içine yerleştirin,aralarına tüm soğanları,ikiye bölünmüş biberleri ve tüm sarmısakları koyun.Fırın torbanızın üzerinden çatalla bir kaç yerinden delin.Daha sonrada fırın tepsinize yerleştirip,190 derece fırında 1,5 -2 saat kadar incikleriniz iyice pişene kadar pişirin.
  • İnciklerinizin pişmişliğini kontrol edip,fırından çıkarın.Torbasından çıkarıp servis tabağına yerleştirin,torbadaki suyuda üzerine gezdirip servis edin.
  • Arzu ederseniz torbadan çıkan suya bir yemek kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı domates salçasıda ekleyip,5 dakika kaynatıp kullabilirsiniz..
  • Patates koymak isterseniz,patatesleri ayrıca baharatlarla ve yağla soslayıp,ayrı bir fırın torbasında pişirebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..


10 yorum:

  1. ımmm nasıl da nefis görünüyor,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  2. Çok pratik bir tarif kuzu sözkonusuysa zaten tadından ne şüphe
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarif nefis oluyor,çok ama çokta pratik..Mutlaka dene canım.sevgiler..

      Sil
  3. merhaba nursen hanim sizden bir ricam olacakti sizin cilek soslu cheescake denemek istiyorum mufin 12 kaliplarda olanlardan bir sorum olacakti siz tam olarak kac dk pisirdiniz bir verdiniz tarifte kac adet cikartiniz ortasi cokme oluyorum cevaplarsaniz sevinirim sevgilerimle zeynep belcidan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Zeynep hanım,yaklasık 30 veya 35 dakika pişirmiştim,benim fırınımda.Ama kontrollü pişirmekte fayda var,her fırın ısısı farklıdır.Bu tarifden tam 17 veya 18 adet çıkıyor.Ve bütün cheesecakelerde olduğu gibi,bunlarda soğurken biraz küçülüp,ortaları hafif çöküyor..Ama üzerinde sos ve çilek var,hiç belli olmuyor..KOLAY GELSİN,SEVGİLER.

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık harika görünüyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDRİM ARZUCUM,SEVGİLER..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic