İÇ BAKLALI ENGİNAR

Enginarla baklanın muhteşem lezzet birlikteliği..

Enginara en yakışan lezzet...

Bu vitamin deposu,sağlıklı ve lezzetli ikiliyi zamanı geçmeyin mutlaka deneyin..

MALZEMELER
6 adet enginar
2 adet beyaz soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
1,5 tatlı kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
BAKLA İÇİN 
1\2 kilo iç bakla
1 adet beyaz soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı su
bir tutam dereotu(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Soğanları soyup,ikiye kesip,halka halka doğrayın.Daha sonra zeytinyağını yayvan bir tencereye koyup,soğanları ekleyip,beraberce bir kaç dakika kavurun.Soğanlarınız hafifce kavrulunca içine enginarlarınızı ekleyin,üzerine unu,şekeri , tuzu serpip,limon suyunu ve suyunu ekleyip,pişmeye bırakın.
  • Diğer bir tencereye baklanızın soğanlarını çintin,zeytinyağını ekleyip,hafifce kavurun.Daha sonrada üzerine iç baklalarınızı ,şekeri,tuzu,limon suyunu ve suyu ekleyip,iyice pişirin.
  • Enginarlarınız ve baklalarınız pişince ocaktan alın ve tencerelerinde soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra enginar çanaklarınızın içine baklalarınızı doldurup,üzerini dereotuyla süsledikten sonra servis edin.
  • AFİYET OLSUN... 

8 yorum:

  1. TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI ellerine sağlık canım yiyenlere şifa olsun inşallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

      Sil
  2. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım :)
    Bende bloguma beklerim.
    Sevgiler,
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,tabiki de uğrarım hemen.sevgilerimle..

      Sil
  3. Hem sağlıklı hem de nefis eline sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok sağlıklı,sık sık yenmeli bence...teşekkürler.

      Sil
  4. Ellerine sağlık arkadaşım. Senin tarifinle deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok seveceksiniz,nefis bir tat..teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic