KIYMALI DOLAMA BÖREK( SAHRAP SOYSAL)

Evettt!!

Bugün mutfağın üstadlarından olan , Sahrap Soysal``dan nefis bir börek tarifiyle karşınızdayız..

Böreğimiz çok nefis,bizzat test edildi,lezzeti ve pratikliği onaylandı..Ramazan ayı yaklaşırken,iftar ve sahur sofralarınızın lezzetine lezzet katacak bu nefis böreği mutlaka deneyin derim..

Tarifin orjinal sayfası için Kıymalı dolama börek ,Sahrap Soysal börek tarifleri


Kiymali dolama börek tarifi

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet yeşil taze soğanın sadece yeşil kısmı
Sos için
  • 1 adet yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
  • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su

Yapılışı

  • Kıymayı küçük bir tavaya koyup tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun.
  • Ayıklayıp yıkadığınız dereotunu ve taze nane yapraklarını incecik doğrayıp katın. Bir adet taze yeşil soğanın yeşil yapraklarını incecik doğrayıp malzemelere ilave edin.
  • Bir taraftan karıştırırken, bir taraftan da pul biberi ve kuru fesleğeni ekleyin ve ocaktan alın.
  • Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yumurtayı bir kaseye kırıp üzerine yoğurdu ekleyin. Sıvıyağ ve suyu da katıp çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırparak koyu boza kıvamında bir sos hazırlayın.
  • Hazır yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin. Yufkaları tam ortalarından ikiye bölün. (Böylece yarımay şeklinde 4 adet yufka elde etmiş olacaksınız)
  • Hazırladığınız peynirli iç harcı yufkaların uzun kenarlarına paylaştırdıktan sonra yufkaları rulo yapın.
  • 20-25 santim çapındaki fırın tepsisini 1 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Yufka rulolarını tepsinin orta kısmından başlayıp kıvırarak ve birbirlerine yapıştırarak (salyangoz şekli oluşturacak şekilde) yerleştirin.
  • Hazırladığınız böreğin üzerine önceden yaptığınız sosu kaşıkla gezdirin. 10 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Böreği fırından çıkarıp sıcak haldeyken olarak dilimleyerek servise sunun. 
Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, sahrap soysalın tariflerini bende her zaman beğenmişimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,her tarifi bir ayrı güzel..

      Sil
  2. Vallahi simdi olsa kaloriye bakmaksizin yerdim :-))

    Ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Nursencim. Kıymalı börek her zaman favorimdir. Bu arada angel kek tarifini yaptım ve paylaştım. Tüm tariflerinde olduğu gibi bu da harika. Tekrar teşekkürler canım. Sevgilerimle🌹🌹🌹🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum seninde ellerine sağlık,sevgilerimle..

      Sil
  4. Ellerinize sağlık :)
    Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz mutlaka uğrayacağım.sevgiler..

      Sil
  5. Harika görünüyor
    Çayımın yanına nede güzel eşlik ederdi
    Ellerine sağlık Nurşen Abla
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayın ,limonatanın,çorbanın artık neyle yemek istersen.Tek kelimeyle nefis..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic