TANTUNİ



TANTUNİ !!!

Mersin yöresinin en lezzetli ve özel yemeği..Mersin``e giden misafirlere en güzel ve özel ikramdır tantuni...

Bizde bu haftasonu Mersin``de arkadaşlarımızın evinde tantuni partisine  davetliydik..

Ev yapımı nefis bir tantuni!! Bir tanesiyle asla duramıyacağınız nefis bir lezzet.Tepsisi özel,eti özel ,muhteşem bir lezzet..

İşte bende sizler için tantuninin yapımını pişirmesini aşama aşama fotoğraflayıp,tarifini ustasından sizler için aldım ve paylaştım..Sizlerde bu özel lezzeti evlerinizde kolayca yapabilirsiniz..Mutlaka ama mutlaka bir tantuni partisi yapın..Bu keyiften mahrum kalmayın!!!


MALZEMELER
1 kilo minik doğranmış bonfile veya biftek
3 tane soğan
4-5 tane domates
maydanoz
nane
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
sumak
su
zeytinyağ
20 adet lavaş ekmeği
YAPILIŞI
  • Etleri küçük küçük doğrayın.
  • Domatesleri minik küpler halinde,soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Soğanları birazcık tuzla ovun ve yıkayıp süzün,sonrada içine biraz sumak ekleyin.
  • Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın veya arzuya göre isterseniz sadece yapraklarına ayırın.
  • Etleri tencereye koyup,suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Etleri daha sonra genişce bir tepsiye koyun,ortasını açın.Bir porsiyon kadar ortaya et alın.Önce üzerine birazcık su daha ekleyip,biraz pişirin sonrada ,biraz zeytinyağ ve  birazcık doğranmış domates ekleyip,biraz daha pişirin.Bu sırada  ,tuz,karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin.Bir porsiyon,tantuni etiniz hazır.
  • Hazırladığınız etin üzerinde lavaşınızı yağlayıp,tezgahın üzerine serin,ucuna etinizi,arzuya göre sumaklı soğan,maydanoz, nane,doamates ve daha fazla baharat atarak,dürüm yapın .
  • Tantuniniz hazır ,yanında limon,süs biberi ve ayranla afiyetle yiyin.
  • Tantuni pişirme tepsisi aslında özel bir tepsi.Ortası kenarlarına göre çukur bir tepsi,ama siz evdeki düz tepsilerinizide kullanabilirsiniz..Porsiyonluk yerine hepsini bir pişirip,hepsini birden sarabilirsiniz..
  • Bize bu muhteşem tantuni ziyafetini elleriyle hazırlayıp sunan Mustafa Kürk ve ailesine çok teşekkürler..
  • AFİYET OLSUN...

20 yorum:

  1. off nefis görünüyor, afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz,biz çok severiz..Şimdide sizlerin beğenisine sunduk..

      Sil
  2. Senden beklenen tarif buydu işte ;)
    Mutlaka denenecek. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım,nefis oluyor..Mutlaka denemelisin..sevgiler..

      Sil
  3. Uuu çok severim tantuniyi. Bol soğanlı ve acı biber turşusuyla.. Nefis bir lezzet. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Bayıldım bu tarife. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet soğan ve acı biber turşusuyla bir efsane lezzet oluyoor..Yazarken bile ağzım sulandı..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  4. Cok severim ama evde hic yapmamistim :) En kisa zamanda deneyecegim canim. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım,evde yapmakta artık çok pratik bence.Lavaşlar hazır satılıyor,sadece eti kavurup,sebzelerle birleştiriyorsun o kadar..teşekkürler..

      Sil
  5. O kadar nefis görünüyor ki.Denesem o kadar güzelini yapamam heralde.Her işin bir ustası var.Ben yine hazırından yerim afiyetle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kendine haksızlık etmemelisin,çok pratik,göründüğü kadar zor değil..Denemeye değer..

      Sil
  6. Bayılırım tantuniye. Artık senin tarifinle evde de yapıcam yaşasınn. Ellerine sağlık canım. Sevgiler iyi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzucum,artık bir iftar sofrasında sendende tantuni bekliyoruz..Sizlerede iyi tatiller..

      Sil
  7. Bu güzel ve lezzetli tarifle mutlaka tantuni deneyeceğim. Mustafa Beyin ellerine senin de tarifine ve paylaşımına teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli ve lezzetliydi Pırılcım..Mutlaka Mehmet abime yapmalısın.sevgiler..

      Sil
  8. off ki ne off nursen ablacığım yeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Zeynepcim yerken kendinden geçiyorsun,yanınada acı biberle inanılmaz:))teşekkürler..

      Sil
  9. harikaaa...çok güzel çok lezziz görüntüler...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Peki et olarak dana mı yoksa koyun mu olmalı?HAngisi daha iyi olur?Dana ile ne zaman yapsam sert oluyor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ET OLARAK DANA KULLANIYORUM BEN,BONFİLE VEYA BİFTEK..AMA ETİ JÜLYEN DOĞRAYIP,BİR GÜN ZEYTİNYAĞI VE TAZE OTLARLA MARİNE EDİYORUM..O ZAMAN YUMUŞAK OLUYOR..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic