ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

Tazecik börülceler tezgahlarda çoktan yerini aldı..

Sizlerde bu lezzetli ve vitamini bol  sebzenin tazesi bitmeden mutlaka pişirin.

MALZEMELER
1 kilo taze körpe börülce
1\2 çay bardağı zeytinyağ
4 diş sarmısak
1\2 limon suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Börülceleri fasulye gibi ayıklayın.(kılçıklarını alın.)
  • Daha sonra çok fazla ezilmeden,tuz attığınız suda (diriliğini kaybetmesin.)haşlayın ve süzün.(haşlama suyundan 2-3 kaşık ayırın.)
  • Dövülmüş sarmısak ve zeytinyağını tavada hafifce soteleyin,daha sonra içine haşlama suyundan 2-3 kaşık,limon suyunu ve sirkeyi ekleyip kaynatın.Haşladığınız sıcak börülcelerle karıştırın,sonrada servis tabağına alıp,keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


12 yorum:

  1. bayılırım börülcenın her halıne eline sağlık nurcum şahane olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde en sevdiğim,birde taze taze oldumu..Doyamazsın tadına..teşekkürler.

      Sil
  2. Çok severim börülceyi ben, almadan gitmem :))
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman buyurun ,beraber yiyelim..teşekkürler..

      Sil
  3. Canim eline saglik cok cok sevdigim bir lezzet afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum...sevgiler..

      Sil
  4. Soslama yöntemin değişik geldi Nurşencim, eminim çok daha lezzetli oluyordur böylesi.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sozunu böyle hazırladım mı,içine daha çok çekiyor ve lezzetleniyor..teşekkürler..

      Sil
  5. Çoook severim harika görünüyor ellerine sağlık Nurşenciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Benimde çok sevdiğim bir sebze..

      Sil
  6. Hmm nefis görünüyor. Sarımsaklı çok severim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sarmısak börülceye çok yakışıyor..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic