BAKLAVA YUFKASINDAN GÜL BÖREĞİ

Bugün iftara, mutfağımızın mucize buluşlarından olan baklava yufaksıyla çıtır,çıtır ,mis gibi tereyağ kokan leziz bir börek pişirdik.

Böreklerimize gül şekli vererek tek porsiyonluk hazırladık..Hem çok kolay ,hemde el açması gibi nefis böreklerimiz oldu..

İftarda ,sahurda böreksiz kalmayın!!

Bu kolay ve lezzetli böreği mutlaka deneyin.

MALZEMELER
2O adet baklava yufkası
300 gr.beyaz peynir
50 gr.lor peyniri
1 çay kaşığı karabiber
SOSU
100 gr.tereyağ
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı içinin sosundan
susam
YAPILIŞI
  • Tereyağı eritip,sıvıyağ ve sütle karıştırın.
  • Beyaz peynir ve loru karıştırıp,içine istediğiniz kadar  karabiber atın.
  • Baklava yufkasını tezgahın üzerine serin,hazırladığınız sosla hafifce ıslatın,üzerine ikinci baklava yufkasını serin ve fırçayla yine biraz sos sürün.Hazırladığınız yufkaların bir ucuna peynirli içten koyup sigara böreği sarar gibi sarın ve kendi etrafında sararak g,yuvarlayın.Gül gibi olacak.Önceden hafifce yağladığınız tepsiye dizin.(yufkaları çok fazla soslamayın,erir.)
  • Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp,tepsiye dizin.Üzerlerinede  kalan sosun içine bir yumurta sarısı ekleyip,sürün ve bolca susam serpin.Daha sonrada 170 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Bu şekilden tek porsiyonluk,gül börekleri çıkıyor.Ama siz daha küçük isterseniz her yufkayı ikiye bölüp,öyle hazırlayın.
  • AFİYET OLSUN.


16 yorum:

  1. hakikaten nefis olmuşlar ,insanın yiyesi geliyor!!!!

    YanıtlaSil
  2. Olmazlar mııı? de çok hafif olmuşlardır incecik yufkayla, öööff, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çıtır çıtır görünüyor baklava yufkasına karşı olan empatimi yendim senin sayende :)))ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım çıtır çıtır bir lezzet…
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Missler gibi görünüyor. Akşama yanında da nefis bir çay mmmm.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyorlar,ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  7. HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM,:))Kolay ve pratik lezzetler hayatımızı kurtarıyor...Thank you Paola..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursencim normal yerden yorum birakamadim..ancak bu sekilde birakabildim. Belki bende var problem..Gul boregi nefis olmus cok canim istedi bu hafta mutlaka alip yapmam lazim afiyetler olsun sevgiler..

      Sil
    2. Mutlaka dene canım,çok kolay ve çok lezzetli.teşekkürler.sevgiler.

      Sil
  8. Hele de ramazanda gerçekten pratik lezzetlere ihtiyaç var.Ellerine sağlık canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum baklava yufkası gerçekten çok pratik,süpermen gibi bence:))teşekkürler..

      Sil
  9. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş surdan alıversem bir tabak sahura yanında da çayla süper olurdu gibi geliyor:) hAYIRLI SAHURLAR..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,hemen yollayım sanada:))iyi sahurlar..

      Sil
  10. ayy harikaa :) soslandıktan sonra pişireceğimiz zamana kadar bekleyebilirmi mesela gündüz yapıp akşam pişirsek, birkaç saat,yoksa hemen hazırlayıpmı pişirelim?

    YanıtlaSil
  11. TABİKİDE YUMURTA SARISINI SÜR VE AKŞAM PİŞİR.TAZE TAZE:))

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic