DOMATES SOSLU DALYAN KÖFTE ( RULO KÖFTE)

Dalyan köfte çocukluğumun en sevdiğim yemeği...

Annem ne zaman yapsa ,hemen sofrada baş köşeye geçip,en büyük dilimi ben isterdim..Şimdide benim çocuklarım çok seviyor..O yüzden bende sık sık pişiriyorum..

Bence normal köfte yapmaktan daha da kolay..30 -40 köfte yerine hemen bir tane kocaman hazırlıyorsunuz,bitiyor işiniz.Üstelikte fırında olduğu için çok lezzetli..

Bugünde yine çocukların isteği üzerine iftara nefis bir dalyan köfte hazırladık,bu sefer bol domates sosla pişirdik..Çok lezzetli ve keyifli bir yemek oldu..Biz yanında, dalyan köftenin olmazsa olmazı patates püresiyle servis ettik,siz isterseniz pilavlada servis edebilirsiniz..

İşte en pratik ve en lezzetli tarifiyle dalyan köfte!!



MAZLZEMELER
700 gr.dana kıyma( 2 kere çekilmiş)
1 yumurta
4 dilim tost ekmeği veya kepekli ekmek
2 adet soğan
1 diş sarmısak
tuz,karabiber,kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı su
1,5 çay kaşığı karbonat
İÇ HARCI
2 büyük haşlanmış havuç
1 küçük kase haşlanmış bezelye
ÜZERİ İÇİN
5 adet büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş rendelenmiş sarmısak
1 kahve fincanı su
tuz,kırmızı pul biber,karabiber
25 gr.tereyağ
YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerinin hepsini beraberce geniş bir kapta 10 dakika  iyice özleşene kadar yoğurup,buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız köfte harcını tezgahın üzerine serdiğiniz strech filmin üzerinde dikdörtgen olarak açıp,içine resimdeki gibi havuç ve bezelyeleri yerleştirin.Daha sonra strech  filmin yardımıyla rulo haline getirip,yağladığınız fırın kabının içine yerleştirin.
  • Domatesleri minik minik doğrayın,içine rendelenmiş 1 diş sarmısak ,salçalar,baharatlar ve sıvıyağıda ekleyip beraberce 5 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız domates sosunu dalyan köftenizin üzerine ve yanlarına bolca paylaştırın,köftenin en üstüne 25 gr.tereyağını paylaştırın ve üzerini alininyum  folyoyla örtüp,180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  • Ben içinde haşlanmış yumurta sevmediğim için,sadece sebzeyle pişiriyorum..Sizler arzu ederseniz koyabilirsiniz..
  • PÜF NOKTASI:Kıymanız en az iki kere çekilmiş olmalı ve ekmek,soğan ve kıymanın 1\3 nü beraberce rondoda çekmelisiniz..Daha sonrada bütün malzemeleri  hepberaber iyice özleşene kadar yoğurmalısınız..
  • AFİYET OLSUN....


14 yorum:

  1. Eşimin babasının en bayıldığı yemektir, ben de hem yapmasını severim, hem de yemesini. Nefis, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede yapması en kolay ve en lezzetli yemeklerden..Bende çok büyük keyifle hazırlıyorum..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  2. Muhtesem gorunuyor canim. Domates sosu da ayri bir lezzet katiyor. Ellerine saglik Nursencim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Juliacım kuru kuru gitmiyor,içi bol sebzeli üzeri bol domates soslu ..mımm yemede yanında yat :))teşekkürler.

      Sil
  3. Harika görünüyor, ellerinize sağlık, çok uzun zamandır yapmadığımı fark ettim:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman yarınki iftar yemeğimiz belli oldu desene arkadaşım..teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  4. bende çok severim bu lezzeti ellerine sağlık komşum hatırlattığın iyi oldu ;) hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,canım.Sizlerede hayırlı iftarlar..

      Sil
  5. Görüntüsü bile yeterli çok iştah açıcı olmuş. Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

      Sil
  6. Köftenin içine düşecektim az daha.Muhteşem görünüyor arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzucum...sevgilerimle..

      Sil
  7. Nursencim yine her zamanki gibi imdatima yetistin. Umarim bende senin kadar basarili olabilirim. Yuregine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden daha güzel yapacağına eminim Ersincim..Şimdiden afiyet olsun..teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic