SALÇALI BONFİLE & KAŞARLI PATATES PÜRESİ

Bugün yine çok pratik ama çok lezzetli bir ana yemekle karşınızdayız..

Yemeğimiz,nefis bir salçalı bonfile ve misler gibi süt kokan çoçuk büyük herkesin çok sevdiği patates püresi!!!

Haydi bugün ne pişireceğiz diye kara kara düşünmeyi bırakın,geçin mutfağa akşama herkesin çok beğeneceği nefis bir püreli,bonfile yapıyoruz!!! 

MALZEMELER
750 gr.julyen doğranmış bonfile
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarmısak
tuz ,karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
PATATES PÜRESİ
4 veye 5 adet büyük patates
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük kase kaşar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Öncelikle bonfileleri bir kaç saat önceden biraz süt,sıvıyağ ve biraz karabiberle marine edin.
  • Daha sonra bonfileleri marineden süzün.Bir teflon tavaya, 1 yemek kaşığı sıvığağ ve 1 diş sarmısak rendesi koyun ve iyice ısınınca içine bonfilelerinizi ekleyip,iyice kavurarak pişirin.
  • Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını  koyun,eriyince içine rendelenmiş soğanı,sarmısağı koyup kavurun,sonrada içine ince doğranmış kırmızı biberleri,salçaları ve baharatları ekleyin.En sonda bir çay bardağı su ekleyip,bir taşım kaynatın.
  • Hazırladığınız sosun içine hafifce pişirdiğiniz bonfileleri ekleyin ve beraberce iyice  pişirin.Salçalı bonfileleriniz hazır..
  • Patates püresi için patatesleri soyup,küp küp doğrayın.Sonrada 1,5 bardak sütle beraber bir tencereye koyup,patatesleri sütle beraber iyice pişirin.İyice pişen patateslerinizi patates eziciyle iyice ezin.Sonra içine tereyağı,baharatlar ve kaşar peynirini ekleyip ,kısık ateşte 5 dakika pişirin.Patates püreniz hazırrr..
  • Patates püresi ve bonfileleriniz beraberce keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


14 yorum:

  1. Baaaak şimdi :)

    Canı çeken var!..

    Yapamayan var!
    Senden uzaaak mı uzak yaşayan var!
    Oldu mu şimdi!..

    Olmadı olmadı ..

    Ne ara yaptın bu güzelliği vay canına Nursen hanımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm ben sana yaparımm...Ahh bir yakın olsak,neler yapıp yedirecem.,ama...:))

      Sil
  2. Ne güzel bir görüntü olmuş.Çok iştah açıcı ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

      Sil
  3. Elinize saglik,görüntü muhtesem iyi fikir oldu banada tesekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok lezzetli oluyor..

      Sil
  4. blogunuzun yeni tasarımıza bayıldım..ama verdiğiniz tarife daha da bayıldım.. :)
    akşama denemek istiyorum.fikir verdiğiniz için çok teşekkürler...^__^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,çok güzel oluyor,şimdiden afiyet olsun..

      Sil
  5. Nefis görüntüüü,ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Sunumuyla harika görüntüsü olduğu gibi lezzetide bir o kadar güzeldir. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. olmuyo olmuyor.Neden yapamıyorum acaba,gelip sizden ders alıp yapışınızı izlemek istiyorum:)Ben 1 gün eti marine ettim,sütte beklettim.Ama et inanılmaz sert oldu.
    Dana Bonfile ile yaptım.Acaba neden sert oluyor:(:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ..Bonfile aslında yumuşak bir ettir ve marineyle dahada yumuşacık olur..Ve salçalı piştiğindede yumuşak olması lazım..Marine etiğinizde üzerini hava almıyacak şekilde strech filmle kapatın ve bekletin.Mutlaka yumuşak düşecektir..Bir daha deneyin,sonucu bekliyorum:))

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic