ŞEFTALİLİ PANNA COTTA

Bugünkü iftar sofrası için,İtalyanların meşhur tatlısı panna cottasını,yaz mevsiminin en güzel meyvalarından olan şeftaliyle hazırladık..

Sunumuyla,lezzetiyle,mis kokulu ,nefis ,hafif bir lezzet oldu.


MALZEMELER
1 litre. krema 
100 gr.toz şeker
2 paket vanilya
4 tatlı kaşığı toz jelatin + 10yemek kaşığı soğuk su(100ml.)
ŞEFTALİLİ SOS
4 tane şeftalı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta+ 1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
YAPILIŞI
  • Süt kreması,şeker ve vanilyaları beraberce bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp,biraz ılıması için bekletin.
  • Daha sonra jelatinle suyu iyice karıştırıp,sütlü karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız panna cottaları küçük kaselere veya kalıplara koyup,buzdolabında en az 3 saat soğumaya bırakın.
  • Şeftali sos için ,şeftalileri soyup,küçük küpler halinde doğrayın.Üzerine şeker ekleyerek küçük bir tencerede hafifce pişirin,pişerken içine 1 yemek kaşığı suyla özediğiniz nişastayı ekleyin ve beraberce pişirin,en son içine 1 paket vanilya ekleyerek ocaktan alın.
  • Panna cottaları servis edeceğiniz zaman panna cottaları tabağa ters cevirip,çıkarın  ve üzerine hazırladığınız şeftalili sostan dökerek servis edin.
  • Tarifin orjinalı David Lebovitz``e aittir.
  • AFİYET OLSUN...


17 yorum:

  1. Nasıl da iyi giderdi şimdi, elinize sağlık:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,keşke ikram edebilsek:))

      Sil
  2. eline sağlık canım çatalı şurdan sallayasım geldi ;) hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaşığını kap gel bence,nefis oldu..:))teşekkürler,sizlerede hayırlı iftarlar..

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Bu sıcaklarda ne güzel olur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,hem hafif hemde buz gibi ,çok güzel oldu:))tavsiye edilir..

      Sil
  4. Diger tum malzemeler var ama jelatin bulamadım maalesef. Panna cotta sevenlerdenim tarifi kesinlikle denemek istiyorum jelatinin muadili birsey önerir misiniz ? Yada yokluğu kıvamında ve tadında bişey değiştirir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal panna cotttada jelatinin muadili yok ,mutlaka koymanız lazım çünkü kıvam almaz..donmaz..ama isterseniz size Türk usulu panna cottanın tarifini verebilirim..Bence oda süper..:))

      Sil
  5. Ellerinize sağlık..Yazın en güzeli sütlü tatlılar...Şeftali ile harika görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,,şeftali çok yakıştı..sevgiler..

      Sil
  6. Evet Türk usulü Panna cotta tarifi lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 kg..süt 3,5 yemek un,5,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası,1 büyük çay bardağı su,1,5 büyük çay bardağı şeker,60 gr tereyağ,2 paket vanilya 1 kutu(200 ml.)süt kreması.Nişasta ve unu suyla özüyoruz.Tereyağını tencereye koyup,eriyince içine süt ve şekeri ekliyoruz.Kaynayınca nişastalı suyu içine devamlı karıştırarak,azar azar ekliyoruz..İyice pişince içine kremayı ve vanilyayı ekleyip, mikserle iyice çırpıyoruz.daha sonra
      istediğiniz kalıba koyup,üzerine istediğiniz meyvayla sos hazırlayabilirsiniz..TÜRK USULU PANNA COTTA..

      Sil
  7. Harikasiniz çok tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım.... :) Şeftalili denemedim ama eminim çok yakışmıştır. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. iyi aksamlar nursen hanım tariflerinizde baktım yok bana acil italyanların tatlısı varmış canolie diye geciyor onun tarifini biliyorsanız verebilirmisiniz mutlaka biliyorsunuzdur benşmki saçma bir soru oldu çok lazım siz aklıma geldiniz hemen yazarsanız çok memnun olurun kolay gelsin

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic