SODALI KOLAY YUFKA BÖREĞİ


İftarda, sahurda ,canınız sıcacık, çıtırçıtır,nefis bir börek çektiğinde!!!

Kolayca,hazırlayın koyun dolaba,canınız ne zaman isterse atın fırına ,sıcak sıcak misler gibi yiyin böreğinizi...




MALZEMELER
4 tane yufka
250 veya 300 gr. köy(ev)peyniri
1 çay kaşığı karabiber
125 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 şişe soda
büyükboy dikdörtgen fırın kabı
1 yumurta sarısı,susam(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Peyniri rendeleyip,karabiberle karıştırın.(arzuya göre maydanozda koyabilirsiniz.)
  • Tereyağını eritip,yumurta ,zeytinyağ,süt ve sodayla karıştırıp bir sos hazırlayın.
  • Büyük boy dikdörtgen fırın kabınızı hafifce yağlayın.Yufkanın birincisini fırın kabının kenarlarından sarkacak şekilde içine yayın.Diğer yufkaların herbirini  3 parçaya bölün.9 parça yufkanız olacak.Daha sonra sırayla yufkaları,tek tek hazırladığınız sosun içine  ıslatıp,iyice sosu çekmesini sağlayın.Tüm olarak serdiğiniz yufkayı bir kaç kaşık sosla ıslattıktan sonra sosun içinde ıslattığınız yufkalardan 4 parçayı tüm yufkanın üzerine açarak serin.Onun üstüne hazırladığınız peynirli harcı yayın.Sonrada geriye kalan sosa ısladığınız 5 parçayı peynirli harcın üzerine dikkatlice yayın.En son yufka parçasınıda serdikten sonra kenarlardan sarkan yufkaları,üzerine düzgünce kapatın.En üzerine kalan sosuda döküp,böreğinizi buzdolabına koyup,dinlendirin.
  • Böreğinizi pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarıp,üzerine bir yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Daha sonrada dilimleyip,175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..

20 yorum:

  1. bende sodalı börekleri çok seviyorum,birde tereyağla yaptın mı hımmm,oruç zedelenmesin ,neyse,elinize sağlık çok güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek dediğin tereyağıyla olur bence...teşekkürler..

      Sil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  3. Ne de güzel kabarmış, maşallah. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimiiii puf puff.:))teşekkürler..

      Sil
  4. Sodali boregi cok yaparim cok severiz ellerine saglik nursencim harika gorunuyor afiyet olsun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emelcim,hepimize afiyetler olsun canım..

      Sil
  5. Canım,
    benim de en çok severek yaptığım börek. Çok lezzetli oluyor. Görüntü muhteşem. Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninde ellerine sağlık,arkadaşım..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  6. super görüntü,ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  7. Nurşen'cim ellerine sağlık..Ben de bir dadandım ki sorma bu sodalı böreğe:))Biri bitiyor,yenisi yapılıyor..Çok da güzel kabarmış,puf pufff..Afiyet bal şeker olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,puf nasıl güzel ve kolay..Can kurtaran börek diyoru ben..sevgilerimle..

      Sil
  8. Canım ya yeni bunner a bayıldım çok tatlı ve kullanışlı olmuş börek tarifi için çok teşekkürler dolapta saklanan yemek fikirlerine bayılıyorum :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feridecim çk teşekkürler,bende çok sevdim..Sevgicim harikalar yarattı yine..sevgilerimle..

      Sil
  9. merhaba nursen hanim borek super ilk firsat deneyecem insallah pporselen tepsiyi nerde aldiniz cevaplarsaniz sevinirim zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,zeynep hanım..Tepsim malesef hediye..Keşke bende devamını bulabilsemde alsam..Ödüm kopuyor kırılacak diye..Kusura bakmayın..

      Sil
  10. Nasıl da kabarmış maşallah. Ellerine sağlık beverikşi hanımların sultanı arkadaşım. Sevgiler

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic