SOĞANLI ET KAVURMA

Ramazanın ilk günkü iftar sofrasına, nefis bir soğanlı et kavurma ve nohutlu pilav pişirdik..Bu ikili birbirine çok yakıştı..Kavurmamız yumuşacık bol soğanlıydı..Pilavımızı ise et suyuna bol nohutlu hazırladık..Sizlerde iftara ne pişirecem diye düşünüyorsanız,işte sizlere nefis bir ikili..Yanınada ister cacık,ister salat ..Artık canınız ne çekerse...Hepinize afiyet olsun..


MALZEMELER
1 kilo kuzu kuşbaşı
4 adet beyaz soğan
10 dal yeşil soğan
6 adet charliston biber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber
1\2 çay kaşığı tarçın
(acı)kırmızı pul biber(üzerine)
YAPILIŞI
  • Soğanları  ve biberleri irice doğrayın.
  • Etlerinizi yıkayıp,genişce bir tencereye koyun ve suyunu salıp,geri çekene kadar kısık ateşete iyice pişirin.
  • Etleriniz suyunu çekince içine tereyağınızı ve baharatlarınızı ekleyip,kavurun.Kavururken önce soğanlarınızı,biraz kavruluncada biberlerinizi ekleyip,beraberce 5 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra sıcak sıcak yanında arzu ettiğiniz bir çeşit pilavla servis edin.
  • Biz Ramazanın ilk günü olduğu için nohutlu dövme pilavıyla servis ettik..
  • Dövme pilavının tarifine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..


12 yorum:

  1. ellerine sağlık canım
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir ikili olmuş..Ellerine sağlık, Oruç tutan herkesin orucu kabul olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  3. en sık yaptığım et yemeklerinden biridir,hem pratik hem de çok leziz,eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım,sevgilerimle..

      Sil
  5. Kuzu etinin lezzeti bir başkadır, ben de çok severim kuzu etlu yemekleri, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENİMDE FAVORİM KUZU ETİ AMA BEN PİŞİRMELİYİM:))

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic