SÜTLÜ KABAK KIZARTMA (KABAK PANE)

Yaz sofralarının en sevileni kızartmayı,bu seferde değişik bir tarifle hazırladık.

Hani kışın  çıtır karnıbaharlar hazırlamıştık,bu seferde kabakları çıtır çıtır kızarttık.Aradaki fark sadece,karnıbaharları sodayala kızartmıştık,kabakları sütle kızarttık..

Bu nefis lezzet, bizim iftar soframızda çok ama çok sevildi..Masaya konmasıyla bitmesi bir oldu..

İster iftar,ister sahur sofralarınızda tazecik kabaklarla bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin..



MALZEMELER
6 tane büyük kabak
2 çay bardağı süt
4 veya 5 dolu dolu yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartmatozu
kızartmak için ayçiçek yağı
Yoğurt Sosu
1 kase yoğurt
tuz
1\2 demet dereotu
1 diş sarmısak(arzuya göre)
YAPILIŞI
  • Kabakları yıkayıp,alacalı soyun.Sonrada ortadan ikiye bölüp,ince ince dilimleyin.
  • Daha sonra kabakları genişce bir kaseye koyup,içine iki çay bardağı sütü dökün ve üzerini kapatıp,buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Marine olan kabaklarınızı sütün içinden çıkarıp,kasenin içindeki sütün içine yumurtayı,unu,sirkeyi,kabartmatozunu ve baharatları ekleyip,krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Genişce bir tavaya ayçiçek yağı koyun,iyice ısıtın.Kabaklarınızı hazırladığınız sosun içine batırıp,kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.(Kızaran kabakları,fazla yağını alaması için kağıt havlunun üzerine çıkarın.)
  • Yoğurdu,ince doğranmış dereotu,dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırın.Kızaran kabaklarınızla beraber servis edin.
  • AFİYET OLSUN...




18 yorum:

  1. SICAK YAZ GÜNLERİNDE HARİKA BİR TAT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın en güzel tarafı bol bol kızarma yapabilmemiz bence.:))

      Sil
  2. görüntü muhteşem evde ne yapılacağını bilmeyen kabaklarım vardı onların ne yapılacağı belli oldu şimdi :) ellerine sağlık hemen deniyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede hemen yap,bizim evdede tekrar istek yapıldı cünkü.cok güzel oluyor.tesekkürler.

      Sil
  3. arkadaşım eline sağlık nefis dizi dizi de ne güzel sıralanmışlar öyle adeta gel beni ye dercesine afiyetler olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Arzucum,sevgilerimle

      Sil
  4. Canım benim ellerine sağlık harika görünüyor..Bizim evde de çocuklar yemedikleri sebzeleri bu sekilde paneleyince severek tüketiyor hatta patlıcanı bile:))sevgile rcanım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,kabak desem,karnınshar desem yemiyorlar.böyle hazirlayınca kapanın elinde kalıyor.tesekkürler.

      Sil
  5. Ahanda şimdi yapıyorum.Evde kabağı çok zor tükettiriyorum.Şansımı denemeliyim.Çünkü nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak yetistiremiyecelsin benden söylemedi,Gültencim..:))

      Sil
  6. Ne güzel bir görüntü olmuş. Kabak için değişik bir öneri. Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evin favori sebzesi kabak..Bu sekildede muhtesemdi.:))

      Sil
  7. Harika bir tarif
    Denemek için not alıyorum
    Ellerinize sağlık Nurşen Abla
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğeneceğne eminim,teşekkür ederim.sevgiler:)

      Sil
  8. ellerine sağlık...
    Ben de bu ara değişik lezzetler peşindeyim. Deneyeceğim.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli ve lezzetli bir lezzet,teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  9. bunu merak etmiştim harika bir tarif deniyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oluyor,tavsiye olunur..:))

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic