URUMDUTLU MUHALLEBİ (KARADUTLU MUHALLEBİ)

Urum dutu!!En sevdiğim,favori meyvalarımdan!!

Ama o kadar nadir bulunur ki?O yüzden bulduğum her yerde alırım,ikram edilen her yerde hiç geri çevirmem..

Bu senede ilk ellerinden , tatmak kısmet oldu..Dün sabah bir tabak tazecik urumdutlarıyla uyandık!!

Hemen buzdolabına kondular ve soğudular sonra keyifle yendiler.Kalanıylada mutlaka denemeliyim dediğim,muhallebilerle buluştular..

İyikide buluşmuşlar,hafif ekşi ve tatlı..Muhteşem bir lezzet oluşturdular!!!!

İşte karşınızda tadına doyamadığımız urumdutlu muhallebilerimiz.....

MALZEMELER
1 kilo süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı sakız reçeli
1 paket vanilya
50 gr.margarin
ÜZERİ İÇİN
1 kase urumdudu veya böğürtlen veya vişne
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı vişne jölesi
YAPILIŞI
  • Un,pirinçunu,şeker ve süt karıştırılarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir.Pişmeye yakın içine sakız reçeli konur ve beraberce bir kaç dakika daha pişirilir.Daha sonra ocaktan alınır ve içine vanilyayla,margarin eklenir.Daha sonra mikserle 10 dakika iyice çırpılır.Pişen muhallebi,minik kuplara paylaştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Urumdutlu sos için,urumdutu ve şeker bir tencereye konur,kısık ateşte 5 dakika pişirilir.Pişince içine 2 yemek kaşığı vişne jölesi eklenir ve bir kaç dakika daha kaynatılır.Sonrada muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
  • Hazırladığınız kupları buzdolabaında bir iki saat soğuttuktan sonra servis edin.
  • Bu ölçülerden yaklaşık 6 veya 7 küçük bardak muhallebi çıkıyor.
  • Arzu ederseniz muhallebinin hem altına ,hemde üzerine meyvalı sostan koyabilirsiniz.Ben bir kaç tanesini böyle hazırladım..
  • AFİYET OLSUN.


20 yorum:

  1. Eline sağlık canım gerçekten de buluşma muhteşem olmuş:) hayırlı ramazanlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım,Hayırlı ramazanlar..

      Sil
  2. Oruçlu oruçlu böyle olmaz ki. Oruç mu bozalım şimdi abla?
    Valla içim eridi şimdi, nefis yapmışsın. Eline yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde bakmakla yetiniyoruz,akşama buyurun hepberaber iftardan sonra tatlı talı buz gibi yiyelim..Teşekkürler.:))

      Sil
  3. ben bu dutu hiç duymamışım canım.mor duta benziyor yada bizde böyle biliniyor.tatlı harika olmuş .ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim buralarda urumdutu derler.Diğer dutlara göre ekşidir.Kara dut diyede bilinir,çok az bulunur..Mor dut tatlı olur.Teşekkürler..

      Sil
  4. Kırmızı renge sahip tüm yiyeceklere içim gidiyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı dimi ne güzel..Bütün kırmızılar güzel:))

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık Nursenciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gültencim,sevgiler..

      Sil
  6. Sen buluşturursun da olmaz mı güzel arkadaşım.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum gerçekten çok nefis oldu,tatlı ekşi muhteşemdi..teşekkürler..

      Sil
  7. nefis olmuş nursenciğim ellerine sağlık :) sevgiler . . .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim teşekkür ederim.sevgiler.

      Sil
  8. Yazın en çok sütlü tatlılar tercih ediliyor. Ellerine sağlık. Görüntü zaten ye beni diyor :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülaycım.Benimde favorim sütlü tatlılar..

      Sil
  9. Canım,
    ellerine sağlık. Ne şık bir görüntü olmuş. Sütlü tatlılara bayılırım. Urumdutunu ilk defa duydum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urum dudu yalnız yaylalarda oluyor.Diğer dutlara göre ekşi bir dut ama bence en güzeli.Rengi baya boyalı,hatta bizde ağzı yara olanlara hemen yedirilir.Tedavi eder..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  10. Urum dudu sanki biraz böğürtleni andırıyor
    Nefis görünüyor Ellerinize sağlık Nurşen abla
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bögürtlene benziyor ama daha lezzetlisi..teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic