ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK

Çay saatlerinin en yakışanı..

Mis kokulu nefis,bir dilim kek!!!

Pişirin ,koyun kek fanusuna..

Kimin canı çekerse kessin bir dilim,doya doya yesin..

MALZEMELER
5 yumurta
1 büyük su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2,5 su bardağı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kase sarı üzüm+ 1 yemek kaşığı un veya nişasta
YAPILIŞI
  • Üzümleri suya ıslayıp,10 dakika bekletin,daha sonra süzüp,iyice kurulayın ve 1 yemek kaşığı unla harmanlayın.
  • Yumurtaları şekerle iyice kabarana kadar çırpın.
  • Daha sonra sırayla  vanilya,sıvıyağ,süt,tarçın ,un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Çırpma işlemini durdurup,unlanmış üzümleri ve dövülmüş cevizi ekleyin.Sonrada spatulayla karıştırın.
  • Kek kalıbınızı iyice yağlayıp,unlayın.Hazırladığınız kek hamurunu kalıbınıza boşaltın ve 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra,fırından çıkarın.
  • Kekinizi dikkatlice servis tabağınıza çıkarıp,üzerine pudra şekeri serpip,keyifle çayınızın yanında servis edin.
  • NOT:Bütün kek malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.Kek hamurunun miktarı fazladır,büyük bir kek kalıbı kullanın..
  • AFİYET OLSUN.


12 yorum:

  1. Yine harikasın nurcum ellerine saglık aldım bir dilimini;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,afiyet şeker olsun:))

      Sil
  2. harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. nursen hanim gmail hesabinizi bulamadim

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor. Üzümlü kek severim ben de. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Kekin her türlüsüne bayılırım. Ellerine sağlık güzel arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. merhaba normal boyutlarda bir kek kalıbında yapacak olsak ölçüleri ne oranda kullanmak gerekir yazabilirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman 4 yumurta koyun ve büyük su bardağı yerine küçük su bardağı kullanın..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic