YÖRÜK ÇORBASI


Ramazanda iftar sofrası hava ne kadar sıcak olursa olsun, çorbasız olmuyor..

Çorba iftar açarken daha hafif oluyor..Midemizi rahatlatıyor..Bugün de iftar için yine nefis ve hafif bir çorba hazırladık..

Çorbamız hem çok lezzetli,hemde çok besleyici..Tek başına bile bir öğün olabilecek nitelikte!!!Üstelikte çok pratik...

Evet ,hanımlar haydi mutfağa ,iftara sıcacık dumanı üstünde nefis bir yörük çorbası yapıyoruz..

MALZEMELER
1  su bardağı süzme yoğurt+1 kahve fincanı su
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurta
5 su bardağı et suyu+su
1 küçük kase haşlanmış nohut
1 küçük kase erişte
tuz
ÜZERİ İÇİN
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
  • Et suyunuzu genişce bir çorba tencerenisine  koyup,kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış nohutları ve eriştelerinizi içine atın.
  • Başka bir kapta yoğurt,1 kahve fincanı su,un ,yumurta ve tuzu iyice karıştırın.İçine kaynamakta olan et suyundan bir kaç kaşık ekleyerek yoğurdunuzu ılıtın.Sonrada devamlı karıştırarak kaynamakta olan erişteli et suyunuzun içine dökün.İyice kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın.
  • Ayrı bir soslukta tereyağ ve dövülmüş sarmısağınızı hafifce kavurun,içine pul biberide ekleyip ocaktan alın ve kaynamakta olan çorbanızın üzerine dökün.Bir dakika beraber kaynattıktan sonra çorbanızın altını kapatın.Daha sonrada keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


4 yorum:

  1. Harika görünüyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Leyla hanım.sevgiler..

      Sil
  2. canım çok leziz görünüyor çorban eline sağlık afiyetler diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Tesekkür ederim Arzucum.😍😘

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic