KARAMELİZE ŞEFTALİLİ SAKIZLI MUHALLEBİ (KUPLAR)

Mis kokulu ,tatlı mı tatlı şeftalilerle ,nefis bir sakızlı muhallebiyi süsledik...Hafif ve tadına doyamıyacağınız bir lezzet oldu!!

Biz bayıla bayıla yedik...

Sizlerde bu muhteşem lezzetten mahrum kalmayın istedik!!! Bu nefis ikiliyi çok seveceksizniz..


MALZEMELER
1 kg.süt
3\4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2.5 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sakız reçeli veya 2 parça damla sakızı
100 gr.margarin
ŞEFTALİ SOSU
2 adet büyük şeftali
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
beyaz çikolata
kıyılmış badem
YAPILIŞI
  • Nişasta,pirinçunu,şeker ve sütü genişce bir tencereye koyup,kısık ateşte pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişen muhallebinizi ocaktan indirmeden hemen önce içine vanilya,sakız reçeli ve margarini ekleyip,bir kaç dakika beraber pişirin.Daha sonra ocaktan alıp,mikserle 5 dakika iyice çırpın.
  • Şeftalileri soyup,küçük küpler halinde doğrayın ve içine şekeri ekleyip,hafif karamelize olana kadar pişirin.
  • Pişen şeftalilerinizden birer kaşık kuplarınızın altına koyun,üzerine hazırladığınız sakızlı muhallebiden koyun ve tekrar üzerine birer kaşık şeftalilerden koyun.Daha sonrada üzerlerine kıyılmış beyaz çikolata ve kıyılmış badem koyup,buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Muhallebileriniz iyice soğuduktan sonra keyifle,servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


10 yorum:

  1. Çok güzelll bayılıyorum böyle tatlılara, görselde muhteşem ne diyebilirim ki... Bu arada canım benim ben çok şaşırıyorum sana bir misafirim geleceğinde elim ayağım birbirine giriyor ama sen zaten lezzet konusunda şüphem yokken bir de görselliğe önem veriyorsun, acaba benim misafir konusunda sıkıntı çekmemem için mutfak sırlarından biraz bana sızdırabilirmisin?.. :))KOcaman öpüyorum byee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feridecim günaydın...Öncelikle güzel yorumun için teşekkürler.Misafir geldiğinde telaş etmemek için öncelikle neler hazırlıyacağın konusunda ön hazırlık yap ,malzemeleri bir gün önceden temin et.Ve güne enerji dolu başla..Buzlukta saklanabilecek lezzetlerden önceden mutlaka biraz hazırla ve buzlukta sakla....Her şeyi programlı yaparsan bir süre sonra misafir ağırlamak sana çok kolay gelecektir..sevgilerimle..bende seni öpüyorum..

      Sil
  2. Ayyy bu sıcak hatta baya sıcak İzmir akşamında bu güzel tatlıdan olsaydı da yeseydim bende:)Ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar..Sevgilerimle :)
    Bu arada google+ dan yorum yapmak istedim ama yapamadım canım..Topluluğa üye olmanız gerekli diyor..Topluluğa bakınca yabancı bir topluluk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy keşke,Zeynepcim ne güzel olurdu.teşekkür ederim..Şimdi bakıyorum,google..sevgilerimle..

      Sil
  3. Sen yaparsında kötü olur mu?Mis miss ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Arzucum..sevgiler..

      Sil
  4. Ellerinize sağlık..Geçen hafta denedim, şeftalili olan herşeye bayılan ben ve eşim çook beğendik..Anca fırsat bulabildim yazmaya.. Gerçekten tüm tarifleriniz denenmeye değer..Kocaman sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sizinde ellerinize sağlık ..Afiyet olsun..

      Sil
  5. merhaba Nurşen hanım şeftalili sakızlı tatlınınzı akşam iftar için yaptım gerçekten de çok güzel oldu tarfi için teşekkürler çanakkaleden harika güçlü sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık,bizim evdede çok sevilmişti..Afiyet olsun..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic