TOBLERON CHEESECAKE

Bugün Nurlumutfakta``da sizlere  yine bir lezzet bombasının tarifi  var.

Herkesin çok sevdiği cheesecake,çok sevilen çikolata tobleronla hazırladık..

Tam bir lezzet şöleni oldu..

Eğer sizde farklı lezzetler arıyorsanız ve tobleron çikolatayı çok seviyorsanız..

İşte sizlere muhteşem bir tarif..




MALZEMELER
1 paket eti burçak bisküvi
1 paket hanımeller fındıklı bisküvi
75 gr.tereyağ
1\4 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI
550 gr.içim labne peyniri (1 büyük kutu)
3\4 su bardağı şeker
2 yumurta
200 ml..ekşi krema(200 ml.krema+1 çay kaşığı limon suyu)
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış toblerone çikolata
ÜZERİ İÇİN
150 ml.krema
1,5 çay bardağı kıyılmış toblerone çikolata
1 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin.Tereyağını eritip,bisküvilerin üzerine dökün.Tuzuda ekleyip,iyice karıştırın ve yağlı kağıtla kapladığınız 24  cm.lik kelepçeli kalıba iyice bastırarak yerleştirin.Daha sonra 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğutun.
  • Labne peynirini süzgece koyup,suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
  • Kremayı önceden 1 çay kaşığı limonla karıştırıp,tezgahın üzerinde 1 saat bekletin.(ekşi krema yapıyoruz.)
  • Tobleron çikolatayı ince ince doğrayın.
  • Süzülen peynirinizi şekerle beraber iyice çırpın.,Çırparken önce yumurtaları teker teker,daha sonra vanilya,ekşi krema ve nişastayı ekleyip,çırpın.(çok fazla çırpmayın ,cheesecakeniz ,çatlar.)
  • Karışıma en son doğranmış bir su bardağı tobleron çikolatayı ekleyip,spatulayla hafifce karıştırn ve bisküvili tabanın üzerine dökün.
  • Fırınınızın en alt katına su dolu bir tepsi yerleştirin.Diğer katada cheesecake koyun ve önce 170 derecede 10 dakika sonrada 160 derecede 40 dakika kadar cheesecakenizi pişirin.(kalıbı salladığınızda,ortası çok hafif sallanıyorsa ,pişmiş demektir..)
  • Pişen cheesecakenizi fırını kapattıktan sonra 15 dakika kadar fırının kapağı açık olarak içinde ılıtın,daha sonra dışarıya alıp,iyice soğuyana kadar tezgahın üzerinde bekletin.
  • Üzeri için kremayı,ısıtıp,içine bitter çikolatayı ve doğranmış tobleron çikolatanın yarısını ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın,eriyince 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin ve onuda kremaya yedirin.Sonrada hazırladığınız ganajı cheesecakenizin üzerine dikkatlice yayın.Hazırladığınız cheesecake buzdolabına koyup,en az 6 saat soğutun.
  • Servis edeceğiniz zaman,dikkatlice kalıptan çıkarın,ve kalan doğranmış tobleron çikolatayla süsleyip,servis edin.
  • Tobleron çikolataları ,marketlerde kolayca bulabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN.



13 yorum:

  1. Ne olacak bizim bu çikolatalarla halimiz:)) Kalori bombası ama lezzet konusunda da bomba. Ellerinize sağlık, muhteşem görünüyor. Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,nefis bir cheesecakedi..Çikolataseverlerin dikkatine...:))sevgiler.

      Sil
  2. bayılırım, mutlaka kıyıda köşede saklı tobleronum vardır, mutlaka denemek istiyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim bende markete her gittiğimde bir tane alırım,baktım dolapta bana bakıyorlar..hemen cheesecaken içine koyuverdim,nefis oldu..teşekkürler..

      Sil
  3. Gercektende muhtesem bir tarif ellerine saglik Nursencim..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. tek kelimeyle muhteşem görünüyor ellerine sağlık ablajım :)

    YanıtlaSil
  5. harikaaaaaaaaaaa görünüyor. tebrikler.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Tobleron ve cheesecake ne güzel bir ikili olmuş.Harikasın arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,,Değişiklik lezzetler deniyorum....Çok leziz oldu..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic