Bu Blogda Ara

KAYSERİ YAĞLAMASI & ŞEBİT

kayseri yağlaması,kayseri mantı çeşitleri,mantı,şebit nasıl yapılır?,kayseri yağlaması nasıl yapılır?,kolay yağlama tarifi,ev usulu kayseri yağlaması,yöresel mantı çeşitleri

 Bugün Nurlumutfakta``dan tadına doyamıyacağınız  Kayseri mantı tarifimiz var.

Mantımız Kayseri``nin nefis mantı çeşitlerinden biri olan şebit ,diğer ismiyle Kayseri yağlaması..

El açması bazlamaların,bol domates soslu nefis bir kıyma sosuyla birleşmesinden oluşuyor..Dilim dilim kesiyordunuz her bir katı çatalınıza sarıp,süzme yoğurda batıra batıra yiyorsunuz..

YOK BÖYLE BİR LEZZET!!!

Dikkat edin, parmaklarınızıda beraber yemeyin!!!


MALZEMELER
Bazlama İçin
1 su bardağı ılık süt
1\2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(4 veya 5 bardak)
Kıymalı Sos İçin
500 gr.dana kıyma
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4  tane büyük domates rendesi
3 tane ince kıyılmış yeşil biber
tuz,karabiber
1\4 çay kaşığı tarçın
125 gr.tereyağ veya tereyağlı margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için maydanoz va 500 gr.süzme yoğurt
üzeri için kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanması için,üzerini örterek 30 dakika bekletin.(hamurunuz ele yapışmayacak kadar yumuşak olacak,fazla un koymayın.)
  • Hamurunuz mayalanırken kıymanızı kavurun.Öncelikle kıymayı genişce bir tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kaşığın tersiyle iyice ezerek kavurun.Kıymanız suyunu çekince ince küp küp doğranmış soğanları ekleyip,kavurmaya devam edin.Daha sonrada sırayla yağları,salçaları,biberleri,baharatları ekleyin ve kavurun.En sonda rendelenmiş domateslerinizi ekleyip,kısık ateşte iyice pişirin.Hafif sulu kıvamda kalacak.(yağını azaltmayın,az yağlı güzel olmaz.)
  • Mayalanan hamurunuzu 18 adet minik beze olacak şekilde  bölün ve merdane veya oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde ,yuvarlak bazlamalar olarak  açın.Daha sonra hazırladığınız bazlamaları  teflon tavada arkalı önlü olarak pişirin.Bütün bezelerinizi bu şekilde açarak pişirin ve üzerini örterek sıcak kalmasını sağlayın.
  • Mantınızı servis edeceğiniz zaman,hazırladığınız bazlamalar eğer soğumuşsa tekrar ısıtın ve genişce bir tabağa bir kat bazlama bir kat kıymalı harç olacak şekilde dizin.(bir servisde 9 tane bazlama kullanacağız,yani bu ölçüden iki servis mantı çıkıyor.)
  • Hazırladığınız mantıyı keskin bir bıçakla dört veya 8 eşit parçaya kesin,yanlarına kaselerde özenmiş,süzme yoğurt koyun ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
  • Ben bazlamalar için,yarıya yarıya tam buğday unu ve beyaz un kullandım..
  • AFİYET OLSUN..


Yorumlar

BLOGGER: 37
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: KAYSERİ YAĞLAMASI & ŞEBİT
KAYSERİ YAĞLAMASI & ŞEBİT
kayseri yağlaması,kayseri mantı çeşitleri,mantı,şebit nasıl yapılır?,kayseri yağlaması nasıl yapılır?,kolay yağlama tarifi,ev usulu kayseri yağlaması,yöresel mantı çeşitleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBM6tW1HEq9OB6GDD4b4lyMQvyUhE6UKexK2UZS3t4bklI0kZG2rpUCO0TlPZ3nHd99kJEn1nN00G1EwQ_jF8JnyFekwmFjIAn_QQIDKnYhO5JlxU4QYpXxGekiS7L9qow4IPrHzy0L8o/s1600/10354724_10153422121705656_2635235732987607573_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBM6tW1HEq9OB6GDD4b4lyMQvyUhE6UKexK2UZS3t4bklI0kZG2rpUCO0TlPZ3nHd99kJEn1nN00G1EwQ_jF8JnyFekwmFjIAn_QQIDKnYhO5JlxU4QYpXxGekiS7L9qow4IPrHzy0L8o/s72-c/10354724_10153422121705656_2635235732987607573_n.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2014/10/kayseri-yaglamasi-sebit.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2014/10/kayseri-yaglamasi-sebit.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız