BALKABAKLI CHEESECAKE KUPLARI

Balkabağı severler,balkabaklı lezzetlerin zamanı çoktann başladı...

Bizde hemen  pratik ve de çok lezzetli balkabaklı bir tarif hazırladık...

Bu nefis ve hafif tatlı sofralarınızın baş tacı olacak!!!

MALZEMLER
2 paket fındıklı bisküvi
1\2 çay kaşığı tarçın
1 paket labne peyniri [ 200 gr.]
4 yemek kaşığı pudra şekeri
400 ml soğuk krema
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
Balkabağı Püresi İçin
600 Gr. soyulmuş balkabağı
1 çay bardağı şeker
1\2 kahve fincanı su
1 çubuk tarçın
Üzeri İçin 
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
  • Öncelikle balkabaklarınızı ,şekeri ve çubuk tarçını bir tencereye koyun.Üzerine suyu ekleyip,balkabakları iyice yumuşayıncaya  kadar pişirin.Balkabaklarınız pişince tencereden suyunu süzerek alıp,rondodan geçirip,püre haline getirin.
  • Bisküvilerinizi rondoda irice çekin.
  • Kremanızı mikserle iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra içine labne peynir,vanilya,süt ve pudra şekerini ekleyip,tekrar iyice çırpın.
  • Kup bardaklarınıza öncelikle bisküvilerinizi paylaştırın,daha sonra üzerlerine hazırladığınız kremayı paylaştırın ve onun üzerinde balkabağı pürenizi paylaştırın.
  • Hazırladığınız kupların üzerini kırılmış cevizlerle süsleyip,buzdolabında bir kaç saat soğutun ve sonrada keyifle servis edin.
  • Bu ölçüden 6 adet kup çıkıyor.
  • Balkabağını şekerle pişirmek istemeyenler,bir kahve fincanı pekmez ve 1 çubuk tarçınla pişirebilirler.
  • AFİYET OLSUN..


8 yorum:

  1. Eline sağlık canım bi tanesini aldım

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tarif olmuş , ellerine sağlık Nurşencim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,hem pratik hemde cok lezzetli bir tatlı oldu..

      Sil
  3. merhaba Nurşen Hanım her sabah merakla sitenize bakıyorum yine ne güzellikler var diye arayı pek uzatmayın ne olur kuplar enfes görünüyor ama masadakileri de çok merak ettim hepsi süper görünüyor devamını da bekliyorummmm ellerinize sağlık çanakkaleden sevgi ve selamlar harika güçlü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika hanım merhabalar,haklısınız arayı bu sefer biraz uzattım..Ama malum Adana ev serme telaşı...Ama bundan sonra misafir çok...Yeni tarifler gelicek sık sık..Güzel yorumunuz için çok teşekkürler..Sevgiler..

      Sil
  4. Harika görüyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic