MAŞ FASULYELİ SEMİZOTU SALATASI


MAŞ FASULYESİNİN FAYDALARI ???
Maş fasulyesi pek çok kişi tarafından bilinmese de birçok yararı olan bitki türlerinden birisidir. Cin börülcesi olarak tanınan bu tür, günümüzde yeni yeni yayılan ve insanlartarafından tanınan bir tüketim ürün haline gelmiştir. Kısaca maş fasulyesinin yararlarını sıralamak gerekirse;
·                                 Bağırsak düzenleyici bir etkiye sahiptir.
·                                 Şeker düzeyini düşürür.
·                                 Hücrelerde yenilenmeyi sağlar.
Şeker hastalarının ihtiyaç duyduğu B vitaminleri maş fasulyesi içerisinde bol miktarda yer alır. Ayrıca maş fasulyesi içerisinde yine bol miktarda protein ve lif bulunmaktadır. Maş fasulyesi Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak kullanılan ufak ve yeşil bir görünümü bulunan fasulye türüdür.

Nerelerde Kullanılır?
Maş fasulyesi kullanılarak köfte ve piyaz yapabilirsiniz. Pilavlarda maş fasulyesi kullanabilir ya da yetiştirebilirsiniz. Ayrıca salatalarda da sıkça maş fasulyesi kullanılmaktadır. Maş fasulyesi geçmiş yüzyıllarda Çinliler tarafından hastalık tedavilerinde kullanılan bir bitkiydi. Maş fasulyesi taze olarak tüketilmeli ve pişirilerek servis edilmelidir. 
http://www.bioorganik.com.tr/urun/organik-mas-fasulye-500-gram/#!ProductDesc

MALZEMELER
1 demet semizotu
1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
8 dal yeşil soğan
1\4 deste maydanoz
1\4 deste nane
1\4 deste dereotu
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1 çay bardağı doğranmış kornişon turşusu
2 tatlı kaşığı sumak
SOSU
2 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Semizotlarını yıkayıp,ayıklayın ve iyice kurumalarını sağlayın..
  • Maş fasulyelerinizi akşamdan ıslayın ve sabah haşlayın.Sonrada soğuk sudan geçirip,süzün.
  • Sos malzemelerinizi iyice karıştırıp ,sosunuzu hazırlayın..
  • Maydanoz,nane,dereotu ve yeşil soğanlarınızı ince ince doğrayın.
  • Haşlanan maş fasulyelerinizi,doğradığınız yeşillikler ve doğranmış kornişon turşuyla karıştırıp,içine sumağı ekleyip ve karıştırın.Sonrada üzerini kapatıp,bir kaç saat buzdolabında bekletin.
  • Salatayı ikram edeceğiniz zaman maş fasulyeli karışıma ,doğranmış cevizleri ekleyip,semiz otuyla ve hazırladığınız sosla karıştırıp,seris tabağına alın.Sonrada taze taze servis edin.
  • AFİYET OLSUN...
  • Maş fasulyesinin faydaları googledan alıntıdır..


7 yorum:

  1. Ellerine sağlık, çok değişik ve güzel bir salata olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

      Sil
  2. semizotuna bayılırım.Bu tarifi mutlaka deniyeceğim.Zaten senin tariflerini gözüm kapalı deniyorum ve her seferinde harika oluyor.Ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum,güvenimiz karşılıklı:))sevgilerimle..

      Sil
  3. görüntü harika canım.besleyici ve güzel bir salata olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok keyifli bir salata oldu..

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
    Bu arada blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic