ZEBRA CHEESECAKE (EBRULİ CHEESECAKE)

Bugün Nurlumutfakta``da yepyeni ,muhteşem bir cheesecake tarifimiz   var.

Cheesecakemiz hem çikolatalı,hem vanilyalı!!

İki muhteşem lezzet bir arada..Lezzetiyle ve görüntüsüyle benim misafirlerimden tam not aldı...Sizlerde davet sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız,bu nefis cheesecake mutlaka deneyin...!!!

,
MALZEMELER
Tabanı İçin
100 gr.tereyağ
3 paket kakolu bisküvi(kalın kare  olanlardan)
Peynirli Kat
600 gr.labne peynir
1 ,5 cay bardağı şeker
200 ml.krema
4 yumurta
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
80 gr.çikolata
2 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı nişasta(ayrıca)
YAPILIŞI
  • Tabanı için tereyağını eritin ve bisküvileri rondoda un haline getirin.Daha sonrada karıştırıp,yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm.lik kelepçeli kalıbın altına kaşıkla bastırarak yerleştirin.Sonrada fırında 10 dakika 170 derece fırında pişirip,soğutun.
  • Labneyi tel süzgeçte iyice süzün.Çikolatayı benmari usulu eritin.
  • Süzülen labneyi şekerle beraber çırpın.Daha sonrada sırayla yumurtaları,vanilyayı,1 tatlı kaşığı limon suyunu,kremayı ,un ve nişastayı ekleyip,çırpın.
  • Hazırladığınız krem peynirli karışımı iki eşit kaba bölün,bir tanesine erittiğiniz çikolatayı ve kakaoyu,diğerinede 1 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip,çırpın.
  • Daha sonra hazırladığınız karışımları bisküvili tabanın üzerine bir çömçe kakaolu,bir çömçe beyaz olarak dökün.(her döktüğünüz krema ,diğer döktüğünüz kremanın tam üzerine dökülecek.)Her iki krema bitene kadar işleme devam edin,bitince kalıbı tezgahın üzerine yavaşca bir iki kere vurun.Daha sonrada üzerindeki dairelere kürdanla dikkatlice istediğiniz şekli veri.(ebruli olacak)
  • Hazırladığınız cheesecake önceden ısıttığınız ve içine su dolu bir tepsi koyduğunuz fırında önce 10 dakika 175 derecede, ,sonrada 160 derece fırında 1 saat kadar pişirin.(pişmişliğini anlamak için:kalıbı hafif salladığınızda ,ortası hafifce sallanacak.)
  • Pişen cheesecakenizi fırını kapattıktan sonra ılıyana kadar fırında tutunuz,sonrada tezgahın üzerinde iyice soğuyana kadar bekletiniz..Daha sonrada buzdolabında en az 6 ,8 saat arası dinlendiriniz..
  • Servis edeceğiniz zaman cheesecakenizi dikkatlice çıkarıp,üzerini istediğiniz gibi süsleyerek keyifle seris edin.Ben çikolata yapraklarıyla süsledim..


9 yorum:

  1. Bu pastayı insan kıyamaz kesmeye.Ama bayılır yemeye..Ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Cheesecake üstadı arkadaşım güzel ellerin dert görmesin.Nefiss

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık tatlım.....
    Bir dilim istiyorum..

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem olmuş canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kızlar hepinize çok teşekkürler,çok güzel bir cheesecake oldu,mutlaka deneyin derim:))

    YanıtlaSil
  6. Mutlka denenecekler arasında yerini aldı en kısa zamanda denemeliyim bunu..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum muhteşem bir cheesecake ,tavsiye ederim...Sevgiler...

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic