REDVELVET CUPCAKES [KIRMIZI KADİFE MUFFİNS]

Bugün Nurlumutfakta da çok keyifli,çok renkli ve lezzetli bir cupcake tarifi var..Cupcakelerimiz çok süslü ve çok lezzetli..Neşeli mi neşeli,lezzetli mi lezzetli!!

Yumuşacık vanilyalı kırmızı cupcakelerimizi ,nefis vanilyalı ve labne peynirli bir krema süslüyor.Bu neşe dolu ,leziz cupcakeleri çok seveceksiniz..



MALZEMELER
1 büyük yumurta
100 gr.yumuşak margarin
3\4 su bardağı şeker
3\4 su bardağı süt
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
4 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
KREMASI
1 paket süt kreması[200 ml.]
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket pınar labne[200 gr.]
2 paket vanilya
YAPILIŞI
  • Margarin ,vanilya ve şekeri mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yaklaşık 5 dakika.
  • Daha sonra içine çırparak sırayla yumurta,süt,elenmiş un ve kabartma tozunu,en sonda kırmızı gıda boyasını ekleyin.Daha sonrada hazırladığınız muffin hamurunu muffin kalıplarına ,2\3 ü dolacak şekilde paylaştırın.Yaklaşık 12 veya 13 muffin olacak.
  • Sonrada önceden ısıtıığınız 175 derece fırında yaklaşık 25 -30 dakika pişirin.Muffinlarınızın pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve iyice soğutun.
  • Muffinlarınız soğurken, 1 paket soğuk süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar çırpın.Sonrada içine pudra şekeri,labne peyniri ve vanilyayı ekleyip,tekrar iyice çırpın.Ve hazırladığınız kremayı buzdolabına koyup,iyice soğutun.
  • Kremanız ve muffinlarınız iyice soğuduktan sonra kremayı 1 cm.lik sıkma ucu taktığınız  sıkma torbasına doldurun ve muffinlarınızı istediğiniz gibi süsleyin.
  • AFİYET OLSUN.






devamı »

ROKALI ENGİNAR SALATASI

Davet sofralarınızda farklı,lezzetli ve sağlıklı salatalar ikram etmek istiyorsanız,işte sizlere yine çok nefis bir salata!!

  Marine edilmiş, lezzetli enginarlar ve çok sağlıklı avacado bu salatada buluştu..Tazecik rokalarla lezzetlendi...

Ortaya çok keyifli,rengarenk ve lezzetli bir salata çıktı..Sizede sadece yapıp,afiyetle yemek kaldı...


MALZEMELER
5 tane enginar
2 demet roka
1 adet orta boy avakado
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
6 tane cherry somates
SOSU
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limon suyu
2 çay kaşığı tuz
1\2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
  • Enginarları limonlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.Sonrada irice doğrayın.[Konserve enginarda kullanabilirsiniz,enginarlarınız konsereyse haşlamayın.Sadce yıkayıp,doğrayın ve marine edin.]
  • Rokaları iyice yıkayıp kurutun ve elinizle iri iri doğrayın.
  • Avakadoyu soyun ve ince uzun uzun doğrayın.
  • Biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
  • Avakadoları ve enginarları sos malzemeleriyle karıştırıp,üzerini kapatın ve buzdolabında 1 -2 saat marine edin.
  • Salatanızı hazırlayacağınız zaman, rokalar ve kırmızı biberlerin bir kısmını karıştırıp,salata kasenize yerleştirin.Daha sonrada üzerine marine ettiğiniz enginarları, avakadoları ve kalan biberleri süzüp ,yerleştirin.En son cherry domatesleri ikiye bölüp ,enginarların ve avakadoların aralarına yerleştirin.Sonrada enginarları marine ettiğiniz sosu salatanın üzerine gezdirip ,salatanızı bekletmeden servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor.

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.
Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.
Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »

KREMALI FIRIN MAKARNA

Karnınız mı acıktı? 

Akşama en kolay ,en lezzetli ne yapabilirim, diye mi düşünüyorsunuz?

Çocuklar en çok severek ne mi yer?

İşte bütün bu soruların cevabı,  bu nefis tarifte..Bol peynirli,bol sütlü ,nefis,besleyici ve çok ama çok lezzetli bir fırın makarna tarifi..Üstelikte yapması çok kolay....

Evettt!! 

 Ne mi yapıyoruz..????

 Güzel bir fırın makarna yapıyoruz..


MALZEMELER
1 paket kelebek veya fiyonk makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağ
250 gr.köy peyniri
1 kutu 200 ml.krema
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
beşamel sos[1 yemek kaşığı sıvıyağ+3,5 su bardağı süt,3 y.kaşığı un]
1 kase rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
  • Makarnayı biraz tuz attığınız suda haşlayın ve süzün.Süzdükten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağla karıştırın.
  • Beşamael sos malzemeleriyele sulu bir beşamel sos pişirin.
  • Köy peynirini rendeleyin.
  • Genişce bir kasede makarna ,beşamel sos,köy peyniri ve kremayı karıştırın.Sonrada hazırladığınız karışımı büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin.Sonrada üzerine bir kase rendelenmiş kaşarı yayın ve 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen fırın makarnanızı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..




devamı »

FIRINDA DİET SUSAMLI & KEKİKLİ BAGET TAVUK

Diet mi yapıyorsunuz??

Yoksa hafif bir şeyler mi pişirmek istiyorsunuz??

İşte sizlere hem diet,hem de çok ama çok lezzetli ve keyifli bir tarif..Yağ yok,salça yok.Bol baharatlı nefis bir pane harcı var..Ve sadece ve sadece pane harcınıyla beraber koyuyorsunuz tavukları ve fırın torbasında pişiriyorsunuz..

Biz sade pişirdik ama siz isterseniz içine, istediğiniz sebzeleri de ekliyebilirsiniz.

Sonrada keyifle yiyorsunuz...

Hepinize şimdiden afiyet olsun!!!

MALZEMELER
10 tane derisiz tavuk baget
1 paket knor kekikli ve susamlı pane harcı
YAPILIŞI
  • Tavukları iyice yıkayıp,limonlu suda yarım saat bekletin.Sonrada iyice yıkayın.
  • Knor pane harcını açın,içindeki fırın torbasının içine pane harcını dökün ve tavuk bagetlerinizi içine atıp,karıştırn.Sonrada genişce fırın kabına koyup,üzerini bir kaç yerinden çatalla delin.
  • Hazırladığınız tavukları 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.Daha sonra pişen tavuğunuzu fırından çıkarın ve torbasından çıkarın,sonrada isterseniz biraz daha kızarması için tekrar fırına sürün.Sonrada sıcak sıcak ikram edin.
  • Ben tavuğumu fırın makarna ve bol yeşil salatayla servis ettim..Güzel bir menü oluşturdular.
  • Tavuğumuza hiç yağ eklemedik,kendi yağında pişirdik.Diet yapanlar için çok uygun ve çok lezzetli bir yemek oldu..Ben bu sefer derisiz tavuk baget kullandım,ama tavuk göğsüylede çok lezzetli oluyor..
  • AFİYET OLSUN.




devamı »

OREOLU CHEESECAKE

Mutfağımızdan çıkan bugünkü tatlı lezzettimiz,Amerikalıların en lezzetli ve en ünlü cheesecakelerinden oreolu cheesecake...

Tabanı ayrı,üzeri ayrı bir lezzet..

Bu orjinal lezzetteki ,nefis cheesecake favori lezzetiniz olmaya aday!!!

MALZEMELER
550 gr. içim labne peynir
5 dolu yemek kaşığı sütaş süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket süt kreması
6 tane oreo bisküvi
TABANI
2 paket oreo bisküvi
75 gr. tereyağ veya margarin
SÜSLEMEK İÇİN
oreo bisküvi
benmari usulu eritilmiş çikolata(100 gr.bitter çikolata)
YAPILIŞI
  • İlk önce oreolarınızı rondoddan un gibi olana kadar çekin ve eritilmiş 75 gr.tereyağla karıştırın.Sonrada yağlı kağıtla kapladığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıbın içine koyup,kaşıkla iyice bastırarak cheesecakenizin tabanını hazırlayın.Buzdolabına koyun 10 dakika soğusun.
  • Peynir ve yoğurdu bir süzgece koyun,suyu iyice süzülsün.
  • Peynirli kat için krem peynir,yoğurt ve şekeri iyice krema kıvamına gelecek şekilde çırpın.Daha sonra içine teker teker yumurtalarınızı ekleyip ,çırpın.Daha sonrada vanilya,nişasta ve süt kremasını ekleyin ve çırpın.Hazırladığınız peynir kremasını bisküvili katın üzerine dökün ve 10 tane oreo bisküviyi kırarak üzerine koyun.Bazılarını elinizle hafifce bastırın ,kremaya karışsınlar.
  • Daha sonra hazırladığınız cheesecake ilk önce 15 dakika 160 derece fırında,sonrada 150 derece fırında 50-55  dakika kadar pişirin.Pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymayı unutmayın,yoksa kekiniz çatlar.
  • Eğer benim gibi hem büyük,hemde küçük cheesecakeler hazırlamak istiyorsanız,sadece 1 paket daha oreo bisküvisine ihtiyacınız olacak ve kelepçeli kalıbı 22 cm.lik kullanacaksınız..Yine 2 paket oreo bisküvisini ,75 gr.tereyağla karıştırıp 22 cm.lik kalıba koyun.Sadece ayrıca 12 tane muffin kağıdının içine birer tane oreo bisküvisi koyun,üzerine hazırladığınız peynirli kremadan paylaştırın..Kalan kremayıda diğer hazırladığınız büyük kalıa dökün,öyle pişirin. Yani hazırladığımız peynirli kremayı ikiye bölüp kullanıyoruz.Bir büyük 12 küçük cheesecakemiz oluyor.
  • Pişen cheesecakelerinizi fırında yarım saat bekletip,ılıyınca dışarı çıkarın ve iyice soğuduktan sonra buzdolabıında 12 saat bekletin.Daha sonra üzerine eritilmiş çikolatayla ve oreo bisküvilerle süsleyin,sonrada keyifle ikram edin..Misafirleriniz bayılacak.
  • Amarikalıların Oreo meşhur bisküvileri,migroslarda artık kolayca bulunuyor..Ama yabancı bisküvi istemem derseniz,benzer bir lezzet bizim Negro kaymaklı bisküvimiz,onuda kullanabilirsiniz.
  • Süzme yoğurt olarakta sütaş yoğurdu kullanmamın sebebi daha tatlı ve kremamsı  bir yoğurt olmasıdır.Cheesecakeler için  uygun lezzettedir.(bence)
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

ÜZÜMLÜ FISTIKLI PİLAV

Bugün Nurlumutfakta`dan mis gibi tereyağ kokan bir pilav tarif geliyor!!!

Et ,sebze ve tavuk yemeklerinizin yanına eşlik edecek,nefis bir pilav..

Yeşil yeşil fıstıklarla ve leziz üzümlerle bu pilav sofralarınızın baş köşesine yerleşecek..

MALZEMELER
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş yeşil fıstık
1 kahve fincanı dolmalık üzüm
1 tane et bulyon
2,5 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Pirinçlerinizi biraz tuz atıp,bir kaç damla limon suyu koyduğunuz sıcak suya ıslayın,sonrada iyice yıkayıp süzün.[Yaklaşık 30 dakika.]
  • Kuş üzümlerini iyice yıkayıp,biraz sıcak suya ıslayın ,sonrada iyice süzün.
  • Pilav tencerenize yağlarınızı koyun,içine iyice suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve biraz kavurun.Kavrulurken içine fıstıklarınızı ve kuş üzümlerinizi ekleyin.Pirinçleriniz şefaflaşınca tuzunu,baharını ve ezdiğiniz et bulyonu ekleyin.Sonrada suyunu koyup,kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavınızın üzerini kağıt havluyla örtün ve 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Servis için pilavınızı iyice karıştırıp,kek kalıbının içine koyun.Kaşıkla hafifce üzerine basıp,düzleyin ve seris tabağınıza ters cevirin.Sonrada keyifle servis edin.
  • Afiyet olsun...


devamı »

KARAMELİZE ARMUTLU ROKFORLU YEŞİL SALATA

Meyvaların lezzetlendirdiği  salatalar ,çok ama çok güzel oluyor.

Lezzet dolu,sağlıklı ve özel salatalar!!!

Bu salatalara en çok yakışan meyvalardan biride armutlar..

Armuta da en çok yakışan peynirde, bence rokfor peyniri..

İşte bizde, bugün sizlere  karamelize armutlu ve rokfor peynirli,nefis  bir salata hazırladık..

Bizim davet masamızda çok beğenildi..

Bakalım sizler beğenecekmisiniz??

MALZEMELER
1\2  tane normal marul
1tane  kıvırcık marul
1 tane kırmızı kıvırcık marul
2 tane armut
10 tane iç ceviz
150 gr rokfor peyniri
ARMUTLARI KARAMELİZE ETMEK İÇİN
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSU
2 yemek kaşığı balsamık sirke
2 yemek kaşığı portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Armutları soyup,ince ince dilimleyin.
  • Rokfor peynirlerini küp küp doğrayın.
  • Marulları yıkayıp,süzün ve kurutun.Sonrada doğrayın.
  • Sos malzemelerinizi bir sos kabında iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız marulları salata kasenize koyun,üzerine sosunu döküp,karıştırın.
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağ koyduğunuz tavaya önce cevizleri hafifce kavurun.Üzerine 1 yemek kaşığı balı gezdirin.Sonrada doğranmış armutlarınızı koyun, hafif ateşte hepberaber karamelize edin.Dikkat edin fazla pişirip,armutları ezmeyin.
  • Hazırladığınız karamelize armutları ve cevizleri sosladığınız marulların üzerine yerleştirin.En son rokfor peynirleride üzerine koyup,salatanızı keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN.





devamı »

FIRINDA SEBZELİ LEVREK

Bugün Nurlumutfakta`dan nefis yemek kokuları geliyor???Yemekte ne mi var?

Fırında nefis bir sebzeli levrek..

Yapması çok ama çok pratik..

Hazırlayın koyun tepsiye..

Yemekten  önce sürün fırına..

Siz sofrayı hazırlayıp,salatayı yapana kadar hazır bile.

Ekmeğinizi suyuna bana bana yiyin!!!

Hadi afiyet olsun!!!

MALZEMELER
4 tane levrek
4 adet defne yaprağı
4 adet limon
5 adet soğan
4 adet domates
8 diş sarmısak
12 sap maydanoz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
  • Levrekleri iyice yıkayıp,üzerlerini bıçakla kesin.Sonrada her tarafını tuzlayın.[Balık tuzu az sevmez,az atmayın.]
  • Limonları,domatesleri ve soğanları halka halka dilimleyin.
  • Sarmısakları soyup,irice doğrayın.
  • Büyükce bir fırın kabının altına soğanların,sarmısakların  ve limonların yarısını dizin.
  • Balıkların içine birer tane defne yaprağı,ikişer dilim soğan ve limon,üçer sapta maydanoz koyup,tepsideki sebzelerin üzerine dizin. 
  • Balıkların üzerine kalan limon ve soğan halkalarını,domates dilimlerini ve sarmısakları koyun.Üzerine biraz daha tuz ve kırmızı pul biber serpin.En üzerinede sıvıyağı gezdirin.Daha sonrada tepsinizin üzerini aliminyum folyoyla kapatıp,önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup 40-45 dakika kadar pişirin.Son 10 dakika tepsinizin üzerinden folyoyu alıp,balıklarınızın ve sebzelerin biraz kızarmasını sağlayın.Daha sonrada bol salatayla servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

FRAMBUAZLI & KALPLİ SEVGİ MACARONLARI

Bugüne özel sizler için,pembe pembe içleri nefis pembe kremayla dolu nefis frambuazlı macaronlar hazırladık!!!

Unutmayın hayat sevdikçe,sevildikçe güzel!!!

Haydi daha ne bekliyorsunuz,doğru mutfağa sevdiklerimize kendi ellerimizle çok özel macaronlar yapmaya!!!





MALZEMELER
80 gr yumurta akı[birkaç gün dolapta bekletilmiş,ılık]
100 gr.badem unu iki kere rondodan çekilmiş
70 gr.toz şeker
140 gr.ince çekilmiş pudra şekeri
1\2 çay kaşığı krem tartar
pembe gıda boyası
KREMASI
135 gr.taze krema
180 gr.beyaz çikolata
1 kahve fincanı ezilmiş frambuaz+1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
  • Pudra şekeri ve badem tozunu rondodan 2 kere çekin.Sonrada  ince elekten geçirin.
  • Yumurta akını iyice kabarana kadar çırpın,çırparken krem tartarı ekleyin.Daha sonrada toz şekeri   ekleyin ve yumurta akı iyice kabarana kadar çırpın.Sıkı bir beze kıvamında olacak..En sonda gıda boyasını ekleyin  ve çırpın.
  • Hazırladığınız yumurta akına elediğiniz bademli karışımı 2 seferde yumurta akına ekleyin ve söndürmeden bir spatula yardımıyla iyice  karıştırın.[Akıcı bir kıvama gelecek.]
  • Hazırladığınız macaron karışımını 1 cm.lik yuvarlak uç taktığınız krema torbanıza koyun ve 2 kat fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dikkatlice kalp şekli vererek  sıkın.[Kalp şekli vermek için önceden yağlı kağıdın arka tarafından kurşun kalemle kalplerinizi çizip,öyle kullanabilirsiniz.]Sonrada tepsiyi tezgaha vurarak macaronlarınızın havasını alın ve kuruması için 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • İçinin kreması için süt kremasını ısıtıp,içine beyaz çikolatanızı ekleyin ve iyice karıştırın.Sonrada biraz buzdolabına koyun.Bu arada frambuazları ezerek,1 yemek kaşığı şekerle  pişirin ve suyunu çektirin.Hafif soğuyunca dolaptaki kremaya karıştırın ve dolapta iyice katılaşana kadar bekleyin.
  • Kuruyan macaronlarınızı 150 derece ısıttığınız fırına koyun ve 12-13 dakika kadar pişirin.
  • Pişen macaronlarınızı fırından çıkarıp,tepside soğumaya bırakın.Macaronlarınız iyice soğuduktan sonra hazırladığınız kremayı içine koyun.Sonrada dinlenmesi için buzdolabına koyun.Macaronlarınızı bir kaç saat dinlendirdikten sonra keyifle ikram edin.Dinlendikce dahada lezzetlenecektir.
  • Macaron yaparken dikkat edilmesi gereken kurallar:
  • Kullanığınız karıştırma kaplarının tam kuru olmasına dikkat edin.
  • Yumurta aklarını  mutlaka bir kaç gün buzdolabında dinlendirin.Ve kullanacağınız zaman oda ısına getirin.
  • DİĞER SEVGİLİLER GÜNÜ LEZZETLERİ:
    Sevgi Muffinları,
    Red Velvet Cake,
    Red Velvet Cheesecake,
    Karaorman Red Velvet Cake
    Sevgililer günü kalpleri
    Sevgililer günü Pastası.

AFİYET OLSUN!!HAPPY VALENTİNE``S DAY !!!

devamı »

BEYAZ ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI MUHALLEBİLER

Her güzelliğin yolu  sevgiden geçer...

Sevgiler paylaştıkça büyür ve çoğalır..Sevgimizi göstermenin en kolay ve tatlı yolu ise nefis tatlılardan..

İşte bizde,sizler için  bu özel güne çok lezzetli,şık,hafif ve kolay bir tatlı hazırladık..

Sizlerde bu lezzetli kalplerden en sevdiklerinize hazırlayın,sevginizi paylaşın..

                 HAYAT SEVDİKÇE,PAYLAŞTIKÇA  GÜZEL !!!


MALZEMELER
1 kilo süt
9 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
150 gr.krema
80 gr beyaz çikolata
450 gr .frambuaz
5 yemek kaşığı şeker + 1 tatlı kaşığı nişasta+2 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
  • Süt,irmik ve şekeri tencereye koyun,kısık ateşte iyice pişirin..Daha sonra ocaktan alıp,içine vanilya krema ve doğranmış beyaz çikolatayı ekleyip,mikserle 10 dakika çırpın.Hazırladığımız muhallebiyi önceden suyla ıslattığınız tercihan silikon bir kaba veya kalıplara yarısı dolacak şekilde doldurun.Arasına bolca frambuaz koyup,üzerine tekrar muhallebiden koyun.Sonrada üzerini kaşıkla düzleyin.Üzerini kapatıp buzdolabında 4-5 saat iyice soğumaya bırakın..
  • Sosu için kalan frambuazı ve 5 yemek kaşığı şekeri beraberce bir tencereye koyun,içine 2 yemek kaşığı soğuk suda özediğiniz nişastayıda ekleyin ve kısık ocakta pişirin.Sulu reçel kıvamı alacak.Sonrada soğumaya bırakın.
  • Servis ederken genişce bir servis tabağına muhallebilerimizi ters çevirin.Hazırladığımız sosu üzerine ve kenarlarına koyup,frambuazlarla ve beyaz çikolata parçalarıyla süsleyin ve sevdiklerinize keyifle servis edin.
  • Ben muhallebilerimi kalpli silikon kalıplara döktüm.Siz hangi kalıba koymak isterseniz onu kullanın,tek tüm kalıptada yapabilirsiniz..Sadece kalıbı ıslatmayı unutmayın..
  • AFİYET OLSUN..HAPPY VALENTİNE`S DAY..
DİĞER SEVGİLİLER GÜNÜ LEZZETLERİ:
Sevgi Muffinları,
Red Velvet Cake,
Red Velvet Cheesecake,
Karaorman Red Velvet Cake
Sevgililer günü kalpleri
Sevgililer günü Pastası.





devamı »

DOSTLARLA SEVGİ YEMEĞİ VE SEVGİ DOLU TATLILAR..

Ev davetlerinin sıcaklığı,samimiyeti her zaman bir başka olur..Özenle hazırlanmış,ev yemekleriyle birlikte yapılan sıcacık dost sohbetlerinin tadına doyum olmaz..

İşte bugün Nurlumutfakta`nın evinde de böyle sevgi dolu sıcacık bir öğlen yemeği daveti vardı..

Yemeğimiz öğlen yemeği olduğu için  hafif , pratik yemekler ve salatalardan  oluşuyordu..Yemek menümüzü yine yöremizin nefis , lezzetli yemeklerinden seçtik.Biraz Antakya,biraz Adana mutfağı...

Neler mi pişirdik???


Antakya`nın meşhur  oyma köftesi,cevizli biberi ve yine Arap mutfağından nefis bir lezzet olan fettah humus..


Cevizli leziz bir tabule,tahinli patlıcan ve taze karnıbahar salatası..


Adana`mızın bol domates soslu nefis mantısı ve sıcacık sütlü mercimekli börek..


Tatlı menümüz ise yaklaşan sevgililer günü konseptliydi..

Konsept sevgililer günü olunca, tabiki hepsinde  kalp ve sevgi temalı ufak dokunuşlar vardı.

Frambuazlı kalpli macaronlar,damla sakızlı cheesecake ve beyaz çikolatalı frambuazlı irmikli kalpler..

Her zamanki gibi en çok övgüyü tatlı büfesi aldı..Sevgiyle yaptığım pastalarımı ve yemeklerimi  bütün sevgimle arkadaşlarıma büyük bir keyifle sundum..

Sofralarımız ve evimiz dostlarla,arkadaşlarla güzel!!

Bir daha ki davet menüsüne kadar sevgiyle kalın...




Diğer davet menülerimiz:


devamı »

ZEYTİNYAĞLI PANCAR DOLMASI

Sağlık dolu sebze pancarın ,bu kez de nefis bir dolmasını yaptık..

Üstelikte zeytinyağlı!!!

Amannn, pancarında dolması olur mu demeyin??

Fıstığıyla,üzümüyle çok ama çok lezzetli bir dolma  oldu.

Zaten çok lezzetli olan pancar,daha da bir lezzetlendi..Davet soframızında görüntüsüyle ve lezzetiyle çok beğeni aldı..

Sizlerde bu özel ve nefis lezzeti denemeden geçmeyin..

MALZEMELER
12 tane küçük pancar
1,5 büyük çay bardağı pirinç
3 tane soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru nane
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı şeker
1\2 demet taze nane
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Pancarları soyup,biraz tuz attığınız suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan pancarlarınızı dolma oyacağıyla dikkatlice oyun,çok incecik olmasın.
  • İç pilavı için ,pirinçleri iyice yıkayıp,süzün.Soğanları küp küp doğrayın.Zeytinyağınızın yarısını tencereye koyun ,ısınınca içine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve iyice kavurun.Pirinçler kavrulurken içine dolmalık fıstıklarıda ekleyin,beraberce kavrulsunlar.Daha sonra sırayla yıkayıp,ısladığınız kuş üzümünü,baharatları,kuru naneyi ve şekeri ekleyin.Sonrada 2 çay bardağı sıcak su koyup, pişirin.İç harcınız suyunu çekince doğranmış taze naneyi ve limon suyunu ekleyin.Sonrada soğumaya bırakın.
  • Soğuyan iç pilavınızı pancarlarınızın içlerine doldurun.Doldurduğunuz dolmaları yayvan bir tencereye dizin,üzerlerine kalan zeytinyağını ve 1,5 bardak sıcak su ekleyin ve bir tabak kapatın.Sonrada kapağını kapatıp,kısık ateşte pancarlar iyice pişinceye kadar pişirin.[dolmalarınız pişerken,suyu azaldıkça su ekleyin,uzun sürede pişiyor.]
  • Dolmalarınız piştikten sonra ocaktan alın ve tenceresinde soğumaya bırakın.Soğuyan dolmalarınızı servis tabağına alın,üzerini dereotuyla süsleyip,servis edin.,
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

KABAKLI HUMUS

Davet sofralarımızın en güzel lezzetlerinden humusu bu kez değişik bir tarifle hazırladık..

Bu humusun içinde barbunya ve kabak başrolde..

Evett !!!

Yanlış duymadınız kabak ve barbunya...Bende tarifi sevgili Oya hanımın blogunda gördüğüm zaman şaşırmıştım .İlk davet sofrasında kendime göre yorumladım ve misafirlerime sundum. Çok ama çok nefis bir humus oldu...Çok hafif ,çok lezzetli ve çokta sağlıklı..

Misafirlerimden ve ev halkındanda tam puan aldı..Davet soframın da favori lezzeti..Sizlerde sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız ,bu nefis lezzeti mutlaka deneyin..

MALZEMELER
500 gr.ayıklanmış barbunya
4 tane kabak
1 küçük soğan
6 diş sarmısak
1 büyük çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 limon suyu
3 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN
2 tane soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı soya sos
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
  • Barbunyaları iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Kabakları yıkayıp kurulayın,kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın.
  • Soğanları ve sarmısakları doğrayın.
  • Doğaranmış soğan,sarmısak ve kabakları 2 yemek kaşığı zeytinyağında iyice suyu kalmayıncaya kadar kavurun.
  • Kavrulan sebzelerinizi ,tahini,limon suyunu , baharatlarınızı ve barbunyalarınızı beraberce rondoya koyup,iyice ezilene kadar çekin.Koyu olurasa kıvam tutturmak için biraz zeytinyağ ekliyebilirsiniz.
  • Soğanları karamelize etmek için ,soğanları halka halka doğrayın.Yağla beraber bir tavaya koyun,üzerine esmer şekeri ve dolmalık fıstıkları ekleyin ve beraberce iyice karamelize olana kadar kavurun.Soğanların rengi değişince soya sosunuda ekleyin,beraberce 1-2 dakika daha pişirin ve sonrada altını kapatın.Soğuduktan sonra humusunuzun üzerine koyun,üzerini pul biberle süsleyip seris edin.
  • Afiyet olsun..


devamı »

FISTIKLI MUHALLEBİ [TEL KADAYIFLI FISTIKLI MUHALLEBİ]

Bugün Nurlumutfakta``dan yine sizlere yok böyle bir lezzet diyeceğiniz bir kup tarifi geliyor!!..

Yine yapması kolay,tadı olay lezzetlerden..

Üzerinde fıstıklı çıtır çıtır kadayıf!!

Altında tadına doyamıyacağınız puf puf , fıstıklı bir muhallebi..

Yerken kendinizden geçeçeğiniz muhteşem tam bir lezzet şöleni..

Demedi demeyin!!!

Bu lezzzet favoriniz olacak...

MALZEMLER
1 kilo süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı soğuk süt
1 çay bardağı ince dövülmüş fıstık
150 gr.süt kreması
ÜZERİ İÇİN
200 gr.tel kadayıf
3 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı tüm fıstık
YAPILIŞI
  • Sütle şekeri beraberce ocağa koyun ve ısıtın.Nişasta ,un ,yumurta sarısı,vanilayayı ayrıca 6  yemek kaşığı soğuk sütle iyice özeyin.İçine ısınan süttende biraz ekleyin ve ocaktaki şekerli süt karışımınıza devamlı karıştırarak ekleyin.İyice kaynayıp ,pişince içine ince dövülmüş fıstığıda ekleyip 2-3 dakika daha beraberce pişirin.Pişen muhallebinizi ocaktan alıp,içine 120 gr.kremayı ekleyin ve mikserle  yüksek hızda 10 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız muhallebileri kuplara paylaştırın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Muhallebileriniz soğurken, tel kadayıfınızı şeker ve fıstıkla beraber genişce bir tavaya koyup,iyice karamelize oluncaya kadar kavurun.Daha sonrada kavrulan tel kadayıflarınızı kupların üzerine paylaştırıp,muhallebilerinizi keyifle ikram edin.
  • Tel kadayıflarınızı bir kaç saat buzlukta iyice dondurup,sonrada elinizle iyice kırarsanız,daha kolay kavrulurlar!!!
  • Bu ölçüden 8 orta boy kup çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..




devamı »

KEYİFLİ BİR ÖĞLEN YEMEĞİ...

Bugün Nurlumutfağın mutfağında yine tatlı bir  davet heyecanı ve telaşı vardı..

Sofralar hazırlandı,yemekler,salatalar,tatlılar yapıldı.

Sonrada büyük bir keyifle misafirler ağırlandı...


Soframızda , salata ağırlıklı hafif başlangıçlar vardı..

Bugüne özel ,en çok denemek istediğim zeytinyağlı pancar dolması yapıldı.İlk defa yaptığım,zeytinyağlı pancar dolması çok başarılıydı.Misafirlerimden de tam not aldı..

Soframızda daha neler mi vardı??

Yine sık sık yaptığım, misafirlerimin çok severek yediği fırında kabak ızgara ,yoğurtlu pancar salatası  ve yine yeni bir deneme olan kabaklı humus ,karamelize armutlu rokfor peynirli yeşil salata,rokalı enginar salatası vardı...

Börek yok mu diyenler içinde patlıcan beğendili valovan ikram edildi.


Başlangıçalardan sonrada sıcak olarak,geleneksel etli yaprak sarmamız ,pastırmalı antikrot sarma ve fıstıklı üzümlü pilav ikram edildi...



Ve yine en güzel bölüme geldik...Tatlı SON !!!...

Misafirlerimin özel isteği üzerine çayın yanına rengarenk macaronlar hazırlandı..

Daha sonrada tel kadayıflı fıstıklı kuplar ve oreo cheesecake ikram edildi..

Tabii ki yanındada sıcacık bir sohbet..

Evettt!!!!

 Bir dahaki misafir menüsünde görüşmek üzere!!

Takipte kalın menümüzdeki yeni tarifler sırayla yayına girecek!!!



Diğer davet menülerimiz:

devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic