MANTAR SOSLU ANTİKROT

Bugünkü yemeğimiz nefis bir et yemeği..

Lezzetli mi lezzetli..

Çokta pratik.

Üstelik bol sebzeli.

Yanında da sadece bir pilav veya patates püresiyle bir davet yemeği..



MALZEMELER
750 gr. antikrot
1 büyük soğan
6 diş sarmısak
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
1 kavanoz konserve mantar veya 500 gr taze mantar
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket krema[200 ml.]
3 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber
MARİNE İÇİN
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI
  • Antikrotları bir gün önceden 1 çay bardağı süt,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kekik  ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda 24 saat üzeri tam kapalı olarak buzdolabında marine edip,bekletin.
  • Mantarları ikiye bölün,yeşil ,kırmızı biberleri jülyen ,sarmısakları küçük ve soğanlarıda yarım daire şeklinde  doğrayın.
  • Antikrotları pişireceğiniz zaman marineden çıkarın,iyice süzün.Genişce bir tavaya biraz tereyağ koyun,ısınınca içine önce bir diş doğranmış sarmısak sonrada antikrotları koyup,arkalı önlü iyice kızartın.Kızartırken üzerine biraz tuz atın.
  • Sos için başka bir geniş tavaya sıvıyağı koyup,içine önce sarmısak ve soğanları koyup,hafifce kavurun.Sonrada mantarları ekleyin ve yükşek ateşte suyunu bıraktırmadan hafifce ezilmeden kavurun.En son biberleri ekleyin.Üzerlerine biraz tuz ve karabiber atın.Çok pişirmeden ocaktan alın.
  • Bir kasenin içinde krema ,1 yemek kaşığı sıvıyağ,soya sosu  ve baharatları karıştırın.
  • Pişen etlerinizi yayvan bir tencereye koyup,üzerine pişirdiğiniz mantarlı sebzeleri ekleyin.Hepsinin üzerine kremalı sosu döküp,beraberce 10 dakika pişirip,sıcak sıcak servis edin.[eğer etleriniz sertse mantarlı sosun içine bir kahve fıncanı sıcak su ekliyebilirsiniz.]
  • Ben konserve mantarı tercih ediyorum,çok daha pratik oluyor.
  • Etleri marinede 1 gün bekletirseniz,etleriniz istediğiniz gibi yumuşak olur ve çabuk pişer.
  • Eğer etleri az pişmiş seviyorsanız,tereyağında az kızartın.
  • Antikrot en yumuşak ve en lezzetli etlerdendir.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

ÇİLEKLİ JÖLE & SAKIZLI MUHALLEBİLİ MİNİ KUPLAR

Mis kokulu çilekler tezgahları çoktan süslemeye başladı ve bence artık çilekli tariflerin zamanı geldi..

Benim için en neşeli en güzel zaman!!

Çünkü, hem çileği çok seviyorum,hemde çilekli lezzetleri hazırlamayı..

İşte bu nefis,neşeli kuplardan o çok sevdiğim,çok pratik ve çok lezzetli tariflerden..

Ne zaman hazırlasam,çok iltifat alıyor ve yapılmasıyla bitmesi an meselesi..

Bence misafirin gelmesini hiç beklemeyin,hemen hazırlayın,kendinizi ve evdekileri şımartın!!


MALZEMELER
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek silme kaşığı un
1,5 yemek silme kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı şeker
2 parça damla sakızı
50 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı krema
JÖLELİ KAT İÇİN
300  gr.çilek
1 paket dr.öetker çilekli jöle
minik ayaklı kuplar
YAPILIŞI
devamı »

OREOLU BROWNİE

Oreoyla ,çikolata bu nefis brownie de buluştu..

Ortaya rüya gibi bir lezzet çıktı!!!!.. 

Çay saatlerinizde fark yaratmak için ,bu muhteşem brownie yi deneyin..

Bu lezzet şöleninden mahrum kalmayın..

MALZEMELER
170 gr.margarin
3 paket çikolata[2 bitter,1 sütlü]
1\4 su bardağı esmer şeker
2\4 su bardağı beyaz şeker
1 paket vanilya
1\2 paket kabartma tozu
3 yumurta+ 2 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
25 gr.kakao
bir kase mini oreo
YAPILIŞI
  • Margarini ve çikolataları büyükçe bir kasenin içinde benmari usulu eritin.
  • Yumurtaları ,beyaz şeker ve vanilyayla beraber iyice kabarana kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışımın içine esmer şeker ve iyice erittiğiniz çikolata ,margarin karışımını ekleyin.
  • En son brownie karışımınıza kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip,tekrar karıştırın.
  • Orta boy dikdörtgen bir borcamı yağlayın ve içini yağlı kağıtla kaplayın.Kağıdın üzerini tekrar margarinle yağlayıp,brownie karışımınızın yarısını içine dökün.Üzerine oreoların yarısını serpin ve üzerine karışımınızın diğer yarısını dökün.En sonda kalan oreoları üzerine serpin ve elinizle hafifce bastırın.
  • Hazırladığınız brownieyi 170 derece ısıtılmış fırında 35 -40 dakika kadar pişirin.[içine kürdan batırdığınızda çok az ıslak olacak,kıvamda.]
  • Pişen brownienizi fırndan çıkarıphafif ılıdıktan sonra,üzerine temiz bir mutfak havlusu örtüp,bir saat kadar dinlendirin.Daha sonra kağıttan ayırıp,dilimleyip,servis edin.
  • Mini oreoları migroslarda kolayca bulabilirsiniz..Esmer şeker brownienin olmazsa olmazıdır..İçinin hafif sakızımsı olmasını sağlar..
  • Tarifin orjinalinde tamamen beyaz şeker kullanılmıştır,ama ben browniede biraz daha ıslak ve sakızımsı bir bir lezzeti sevdiğim için esmer şekerde kullandım..
  • KAYNAK:Passion For Baking[oreolu brownie]
  • AFİYET OLSUN.




devamı »

ZEYTİNYAĞLI PIRASALI ENGİNAR

Şimdi , enginar zamanı..

Pazarlarda tezgahlar  muhteşem,tazecik  enginarlarla dolu!!

Bu çok sağlıklı sebzeyi ,karaciğer sağlığı için çok ama çok sık tüketmeliyiz.

Çeşit çeşit,ister etli,ister zeytinyağlı pişirebiliriz..

Biz enginarımızı bu sefer pırasa ve portakal suyuyla pişirdik.

Çok ama çok lezzetli oldu...

Bu lezzet şölenini kaçırmayın,hemen deneyin !!


MALZEMELER
6 tane taze enginar
1\2 deste pırasa
1 büyük havuç
1 küçük soğan
2 portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1\ 2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için dereotu
YAPILIŞI
  • Pırasayı ve havucu ince ince doğrayın.Soğanı ikiye bölüp,halka halka doğrayın.1 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye koyup,ısınınca içine soğan  ve havuçları koyun.Beraberce hafifce kavurun.Kavrulan soğan ve havuçlarınıza pırasalarınızıda  ekleyip,tekrar hafifce kavurun.Biraz pişince ocaktan alın.
  • Diğer bir yayvan tencereye  kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağınızı koyun,içine temizlenmiş enginarlarınızı koyup,tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika öyle pişirin.Sonrada içlerine yarı pişirdiğiniz pırasalı harçtan koyun.Portakal suyu,şeker,tuz ve unu bir kasede iyice karıştırın ve enginarların üzerine yavaşca dökün.1 su bardağıda sıcak su ekleyin ve kısık ateşte enginarlar pişene kadar iyice pişirin.Suyu azalırsa biraz daha sıcak su eklliyebilirsiniz.
  • Yemeğiniz pişince altını kapatın ve tenceresinde soğumaya bırakın.
  • Enginarlarınız iyice soğuyunca servis tabğınıza alıp,üzerini dereotuyla süsleyip,servis edin.
  • Ben zeytinyağlıları biraz şekerli  seviyorum,daha güzel oluyor.Ama siz daha az şeker kullanabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

BÖRÜLCE SALATASI

Bahar geliyor,sofralarımızda daha çok sağlıklı ve hafif lezzetlere yer veriyoruz.

İşte bu sofralar için çok lezzetli ve sağlıklı bir salata tarifi geliyor!!!..

Nefis bir taze börülce salatası..


MALZEMELER
1\2 kilo taze veya konsere börülce
1 küçük kase haşlanmış mısır
2 tane kırmızı biber
1\2 demet nane
1\4 demet maydanoz
2 diş rendelenmiş sarmısak
2 adet sert domates
SOSU
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı  kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
  • Börülceleriniz taze ise ayıklatıp,biraz tuz attığınız suda börülceleri hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve iyice süzün.Eğer konserve börülce kullanacaksanız direk kavonozdan çıkarıp,süzün ve iyice yıkayın.
  • Kırmızı biberleri jülyen,maydanoz,naneyi ince ince kıyın.Domatesleride küp küp doğrayın.
  • Sos malzemelerinizi bir kasede iyice karıştırın.
  • Bütün salata malzemelerinizi genişce bir kasede ,hazırladığınız sosla karıştırp,servis tabağınıza alın ve keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

PRATİK SAMSA TATLISI

Bugün Nurlumutfakta `dan sizlere çok lezzetli ve çok pratik nefis bir tatlı tarifimiz var..Tarife geçmeden ufak bir uyarı,el açması tatlılara fark atacak bir tatlı,ona göre!!!!

Tatlımız geleneksel tatlılardan olan Samsa Tatlısı..

Çok lezzetli,çıtır çıtır,çok keyifli bir tatlı..

Tabiki biz bu tatlıyıda günümüzün kolaylıklarından yararlanarak pratik bir şekilde hazırladık..

Tarifimizin orjinali mutfakların büyük ustası Oktay ustadan!!

Haydi hanımlar artık tatlı yapmaya üşenmiyoruz,bu çok pratik ve çokta lezzetli tatlıyı mutfağa girip hemen hazırlıyoruz..Ve akşam soframızda tatlı tatlı ikram ediyoruz..

Kolay gelsin!!


SAMSA TATLISI:Samsa Kafkaslar'da yaygın olarak yapılan bir çeşit börek-ekmektir. Ülkemizde Kafkas kökenli vatandaşlarımız çokça olduğu için bu isimde bilinirliği yaygındır. Balkan mutfağında ise Samsa şerbetli bir tatlı uygulaması olarak karşımıza çıkar. Samsa kelimesi Bulgaristan Türklerince baklava dilimi manasında kullanılır. Daha doğrusu şerbetli hamur tatlılarından tabağa konulan her bir dilime "samsa" denmektedir. Örneğin; "Bir samsa da benim tabağıma koy" dediklerinde şekline bakılmaksınız o şerbetli hamur tatlısının bir dilimi anlaşılır. Göçlerle Trakya mutfağına da taşınan bu lezzetli ve kolay tatlı, Trakya'nın birçok yerinde raslayabildiğimiz oklava tatlısıyla benzerlik gösterir. Şöyle ki; samsa uygulamasındaki gibi hamur şeritler halinde kesilmez. Bütün açılan hamurun kenarına iç harç yerleşritilip, oklavaya hamur sarılır. Oklava çekildikten sonra dilimlere ayrılıp, fırın tepsisine dizilir. Trakya ve Balkan tatlılarında ceviz içi kullanılması yaygındır. Badem içi de yörede bolca yetiştiği için yaygındır. Tatlı iç harçlarında fındık kullanılması ise yöre mutfağına alternatif olarak sonradan girmiştir.
Milföy hamuru kullanmak istemezseniz,ben illa elimde kendim açarım derserseniz!!İşte sizlere orjinal samsa tatlısı hamuru:2 su bardağı un,2 yemek kaşığı tereyağ,1 fiske tuz,birkaç damla limon suyu,1 yumurta sarısı,aldığı kadar un.
KAYNAK:Google
MALZEMELER
12 adet kare milföy hamuru
1,5 su bardağı dövülmüş fındık
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN 
1 yumurta sarısı
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • İç harcı için iri dövülmüş fındık,şeker ve yumurta beyazını karıştırarak içi harcınızı hazırlayın.
  • 4 adet kare milföy hamurunu kare olacak şekilde yanyana koyun ve merdaneyle biraz büyüterek inceltin.
  • Hazırladığınız hamurun bir ucuna iç harcınızın 1\3 nü koyarak sıkıca rulo halinde sarın.Daha sonrada ruloyu hafifce yuvarlıyarak biraz daha uzatın.Hazırladığınız ruloyu verev verev keserek fırın tepsinize dizin.Kalan hamurlarıda böylece hazırlayıp,tatlınızı bitirin.1 büyük fırın tepsisi tatlınız çıkacaktır.
  • Hazırladığınız tatlının üzerine yumurta sarısı sürüp,160 derece fırında yaklaşık 45 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
  • Tatlınız pişerken şerbetinizi hazırlayın.Su ve şekeri bir tencereye koyun,10 dakika kaynatın.10 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip,5 dkika daha kaynatın.Şerbetinizin kıvamı koyu olacak.
  • Pişen tatalılarınızı fırından çıkarın,biraz ılıdıktan sonra sıcak veya biraz ılımış olan şerbeti tatlılarınızın üzerine dökün.
  • Şerbetini çeken tatlılarınızı servis tabağınıza koyup,çıtır çıtır tatlılarınızı keyifle seris edin..
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

KÖFTELİ BEĞENDİ

Bugün Nurlumutfakta`dan davet sofralarınız için çok lezzetli,çok pratik bir yemek tarifimiz var.

Yemeğimiz , üzerinde nefis minik tavuk köfteleri olan ,leziz bir patlıcan beğendi..

Lezzzetli mi lezzetli,kolay mı kolay!!!

Bu leziz yemeği bizim misafirlerimiz çok beğendi ,sizlerde mutlaka denemeden geçmeyin..


MALZEMELER
BEĞENDİ İÇİN
2 kavanoz konserve patlıcan közleme
2 dolu yemek kaşığı un
50 gr.tereyağ
1 su bardağı süt
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat rendesi
KÖFTELER İÇİN
250 gr. iki kere çekilmiş tavuk kıyma
1 yumurta
1,5 dilim kepek ekmeği veya 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
1 kase ince kıyılmış maydanoz
1 soğan rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1\4 çay kaşığı karbonat
yeterince tuz,karabiber,kırmızıpulbiber,kimyon
SOSU İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağ ve1 yemek kaşığı  zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
taze fesleğen
YAPILIŞI
  • Köfte malzemeleriyle köftenizin hamurunu  hazırlayıp,dinlenmesi için buzdolabına koyun.1 saat kadar dinlendirdikten sonra minik yuvarlak köfteler hazırlayıp,biraz un serptiğiniz tepsiye koyun.
  • Beğendi için un,süt ve tereyağla beşamel sos pişirin.Patlıcanları kavanozdan çııkarıp,tel süzgeçte iyice süzün.İyice süzülen konserve patlıcanları,pişirdiğniz beşamelin içine ekleyip,beraberce iyice ezerek pişirin.Pişen beğendinize kaşar peyniri ve baharatları ekleyip,iyice karıştırın.Beğendiniz hazır.
  • Beğendiniz pişince hazırladığınız köfteleri bir yemek kaşığı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ tereyağ koyduğunuz tavada pişirin,pişmeye yakın içine dolmalık fıstığı  ve pul biberi ekleyip,beraberce kızartın.
  • Sıcak beğendiyi servis tabağınıza koyun,üzerine sıcak köftelerinizi koyun ve taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyip,sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

ÇİKOLATA PUDİNGLİ KEK

Çocukların çok sevdiği çikolatalı pudingle ,nefis ve kocaman bir kek pişirdik...

Çok lezzetli,bol çikolatalı nefis bir kek oldu..

Çay saatlerinize keyif katacak bu nefis keki mutlaka deneyin..

Haftasonu keyfinize keyif katın!!

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket bitter çikolatalı puding[toz halde]
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
25 gr.kakao
2 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1 paket dr.öetker glazür
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şekerle ve vanilyayla iyice kabarana kadar çırpın,Daha sonra sırayla sıvıyağ,süt,portakal rendesi,toz halindeki puding,kakao,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Büyükce bir kek kalıbını yağlayıp,unlayın ve hazırladığınız kek karışımını içine koyun.Sonrada önceden ısıtılmış,170 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve hafif soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Daha sonra glazürünüzü üzerinde yazan kullanım tarifine göre hazırlayın ve kekinizin üzerine zikzaklar çizerek dökün.Eğer hazır glazür kullanmak istemezseniz,siyah ve beyaz çikolata eritip,içine 2 yemek kaşığı süt  kreması koyarak glazür hazırlayabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

YENİ BİR MENÜ & KEYİFLİ BİR DAVET SOFRASI !!


Nurlumutfakta`da davetler son hızıyla devam ediyor..

Her davete özenle bir menü hazırlanıyor...

Günler öncesinden,hangi kezzetleri hazırlayalım..Hangi lezzet,hangisiyle daha çok uyar.Daha hafif ve lezzetli bir sofra nasıl hazırlayabiliriz?,diye düşünülüyor.Listeler yapılıyor..Malzemeler hazırlanıyor..

Ve işte ortaya çıkan davet menümüz,soframız ve nefis lezzetler..!!!

Masamızı yemeklerin önüne geçmemesi için,sade ve şık hazırladık..Baharı müjdeleyen muhteşem çiçeklerle süsledik..



Menümüzde,yine salatalar baş tacıydı..Yanıdada Adana`mıza özel nefis içli köftelerimiz  ,sarmısak soslu yaprak sarmamız ve minik nefis köftelerle hazırladığımız ,köfteli beğendi vardı..

Salata olarak:

Yeşil elmalı kereviz salatası,

pancarlı bulgur salatası,

yoğurtlu kabak kavurma,

kabaklı humus ve tavuklu yeşil salata vardı..

Tatlı büfesine gelince yine tatlıların arasında seçim yapamadığım için,çeşit birazcık  fazla oldu..

Ama tatlı büfesi hazırlamak , benim için keyifli  anlar olduğu için,yine gönlümce hazırladım...

Ve yine en çok övgüyü tatlılar aldı...

Bu büfede neler mi vardı??

Mini çilekli & sakızlı kuplar,balkabaklı özel mini kuplarım,bol fıstıklı çikolatalı pasta,fındıklı samsa tatlısı,çikolatalı çilek ve yapmaktan kendimi alamadığım muhteşem lezzeteki ,güllü macaronlar..



Evettt!!

Bir sonraki Nurlumutfakta davetinde görüşmek üzere ,takipte kalın..

Değişik,farklı ve bibirinden lezzetli  menülerle yine görüşeceğiz..

Sevgiler..


devamı »

YOĞURTLU KABAK KAVURMA

Bahar geldi!!!

Şimdi, daha hafif ve sağlıklı lezzetler zamanı...

Hazırladığımız bu hafif ve sağlıklı lezzetlerden biride nefis bir kabak yemeği!!

Peki nasıl mı yaptık??

Sağlıklı sebze kabağı hafifce kavurduk!!..

Üzerine süzme yoğurt ekledik!!

Nefis bir domates soslada taçlandırdık..

Hem çok sağlıklı,hemde çok hafif bir lezzet oldu.. 

Hani o yapması kolay,lezzeti lezzetlerden...

Birinci tabağı yerken,ikinci tabak için gözünüz kalacak...

Bizden söylemesi.!!!

MALZEMELER
1 kilo kabak
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
6 diş sarmısak
1 adet büyük soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kase süzme yoğurt
DOMATES SOS
2 tane rendelenmiş domates
2 diş rendelenmiş sarmısak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
YAPILIŞI
  • Kabakları iyice yıkayıp,kabuklarını soymadan küçük küçük doğrayın.
  • Sarmısakları,soğanları,kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Tencerenize önce yağınızı koyu,içine soğan ve sarmısakları koyup,biraz kavurun.Kavrulurken içine biber salçanızda koyup,beraberce kavurun.Kavrulan soğanlarınızın içine biberlerinizi ve kabaklarınızı ekleyip,şöyle bir çevirin.Sonrada tuzunu ve baharatlarınız ekleyin.Tencerenizin kapağını kapatıp,hiç su koymadan pişirin.Kabaklar önce suyunu verip,sonra çekecektir.Yemeğinizin çok hafif suyu kalınca ,altını kapatın ve servis tabağınıza koyun.[Kabak çok çabuk pişen bir sebzedir.]
  • Sos malzemelerinizle sosunuzu pişirin.
  • Hafif soğuyan kabağınızın üzerine biraz tuzla özediğiniz yoğurdu dökün.Onun üzerinede ılık domates sosunuzu döküp,servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

KARNIBAHAR HUMUSU

Davet sofralarınızda farklılık yaratmak için değişik lezzetleri mutlaka deneyin..

Bende bu güzel mezeyi sevgili Vanilins Arzu`nun blogunda okuuştum ve yapmayı aklıma koymuştum..

Herkesin çok sevdiği ve davet sofralarının baş mezesi olan humusu ,bu seferde karnıbaharla hazırladık...

Kabaklı humusda olduğu gibi,bu kezde çok lezzetli oldu..

Ve de yine çok sağlıklı....

Bu farklı lezzeti denemeden geçmeyin,çok beğeneceksiniz,çok beğenecekler..


MALZEMELER
1 orta boy karnıbahar
1 su bardağı tahin
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1,5 limon suyu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
SOSU
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya şam fıstığı
1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
  • Karnıbaharı çiçeklerine ayırın ve içine bir fincan süt koyduğunuz suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlama suyundan 3 yemek kaşığı ayırıp,karnıaharları iyice süzüp,yıkayın.
  • Daha sonra robotunuzun içine bütün malzemeleri koyarak,iyice çekin.Kıvamının koyuluğuna  göre gerekirse, ayırdığınız haşlama suyunuda ekleyin.Daha sonra humusunuzu servis tabağınıza koyunve üzerine zeytinyağınada kavurduğunuz fıstıklarla,pul biberi dökerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

PANCARLI BULGUR SALATASI

Baharın gelmesiyle sofralarımızda daha çok hafif lezzetlere yer vermeye başladık..

Daha hafif,kalorisi az,besleyici ama lezzetli..Hepsi bir arada olur mu demeyin..!!

Olurr,hemde nasıl lezzetli olur..

İşte bu nefis salata ,en büyük örnek...

Öğlen yemeğimizin favori lezzetini sakın kaçırmayın,mutlaka ama mutlaka deneyin!!


MALZEMELER
4 tane pancar
1 çay bardağı ince bulgur
1 büyük yeşil ekşi elma
1 adet kırmızı biber
1,5 deste maydanoz
1\2 deste nane
6 dal yeşil soğan
1 küçük kase kırık ceviz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
SOS
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş rendelenmiş sarmısak
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Pancarları soyup,biraz sirke ve tuz koyduğunuz suda ,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.Ve küçük küpler halinde doğrayın.Haşladığınız sudan 1 kahve fincanı ayırın.[Hazır vakumlu pancar kullanacaksanız,direk küçük küpler halinde doğrayın ve paketin içindeki suyunu kullanın.]
  • Elmayı ,biberi küp küp,maydanoz,nane ve yeşil soğanlarıda ince ince doğrayın.
  • Bulgurunuzu 1 kahve fincanı pancar suyuyla ıslatın ve sonrada baharatlarını atıp iyice karıştırın.
  • Sos malzemelerinizi bir kasede iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız salata malzemelerini ve sosunu büyükçe bir kasede karıştırıp,,servis tabağınıza koyun ve keyifle servis edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

MANTARLI KUSKUS

Her zaman pişirdiğiniz,pilav çeşitlerinden sıkıldınız  ve yemeklerinizin yanına farklı bir pilav pişirmek istiyorsunuz.

İşte sizlere çok lezzetli ve farklı bir seçenek..!!

Üstelikte çok sağlıklı ve pratik...

MALZEMELER
1,5 su bardağı kuskus
1 su bardağı etsuyu
2 su bardağı su
3 adet küp küp doğranmış soğan
3 diş doğranmış sarmısak
1 büyük kase doğranmış mantar
2 adet küp doğranmış kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Tereyağını ve zeytinyağı büyük yayvan bir tencereye koyun.İçine soğanları ve sarmısakları ekleyip,kavurun.Daha sonra kırmızı biberleri ve mantarları ekleyip,beraberce kavurun.Kavrulan sebzelere kuskusuda ekleyin ve bir iki dakikada beraberce kavurun.Sonrada baharatları ve suları ekleyip,kısık ateşte pişmeye bırakın.Kuskusunuz suyunu çekince ,altını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.Servis edeceğiniz zaman servis tabağınıza koyup,sıcak sıcak servis edin.
  • Sebzeli kuskus tarifimize burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.SEBZELİ KUSKUS 
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

IZGARA TAVUK KÖFTE

Bugün sizlere çok lezzetli,sağlıklı ve hafif bir köfte tarifimiz var..

Yumuşacık,bol baharatlı,çok lezzetli nefis bir köfte..

Hazırlayın koyun buzluğa,istediğiniz zaman çıkarın 10 dakika bekleyin hafif çözülsün ,pişirin..Yapın yanına bir pilav veya makarna..Birde salata ..İşte sizlere çabukcak nefis bir menü...

Bu  köfte favoriniz olacak.!!


MALZEMELER
1 kilo but ve göğüsden tavuk kıyma[2 kere çekilmiş]
6 yemek kaşığı galeta unu 
1 büyük yumurta
2 büyük soğan rendesi
1 tane rondoda kıyılmış kırmızı biber
1\2 demet çok ince kıyılmış maydanoz
3 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
3 çay kaşığı kimyon
3 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
SOSU
3 tane domates rendesi
4 diş rendelenmiş sarmısak
tuz,karabiber,biraz tarçın
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru veya taze fesleğen
YAPILIŞI
  • Kiyma ,rendelenmiş soğan ve galeta ununu iyice yoğurun.Daha sonra sırayla yumurta,kırmızı biber,maydanoz ve baharatları ekleyip,köftenizi 10 dakika kadar yoğurun..Yoğurduğunuz köfte harcının üzerini kapatıp,buzdolabında 6 saat bekletin.Daha sonrada elinize biraz sıvıyağ sürerek,köftelerinizi hazırlayın.
  • Köftenizi ister birazcık sıvıyağla teflon tavada,ister üzerine biraz yağ sürerek fırında pişirin ve domates sosuyla servis edin.
  • Sos için,sos malzemelerinin hepsini bir küçük sos tenceresine koyun ve 10 dakika kaynatın.Kaynadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı kuru  veya taze fesleğen koyun.Hazırladığınız sosu köftelerinizle servis edin.
  • Köftelerinizi hazırlayıp,buzluğa koyup,dondurabilirsiniz,arzu ettiğiniz zaman da kullanabilirsiniz..
  • Diğer köfte tariflerimizi üzerlerine tıklayarak görebilirsiniz.:Et köftesi,Tire köftesi,Kadınbudu köfte,Kıbrıs köftesi 
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

SAĞLIKLI BİR ÖĞLEN YEMEĞİ MENÜSÜ

Bugün Nurlumutfakta`nın yine çok özel ve keyif dolu bir sofrasını sizlere sunuyoruz.

Masamızda hafif,çok sağlıklı ve keyifli lezzetler var...

Masamızı  baharı en güzel simgeleyen, mis kokulu mor sümbüller süslüyor..

Tam bir bahara hoşgeldin sofrası..

Bol salata,bol sebze!!!

Nefis tavuklu bir ızgara köfte!!

Börek yerine ,çok özel bir kuskus pilavı!!

Ve üzerine ödül olarak nefis bir limon kremalı cheesecake!!



Menümüzü süsleyen lezzetler:

Yoğurtlu kabak kavurma,

Taze börülce salatası,

Karnıbahar humusu,

Akdeniz yeşillikleri salatası,

Pancarlı bulgur salatası,

Izgara tavuk köftesi,

Mantarlı kuskus.



Tatlımız, limon ve fıstıklı beyaz çikolatanın birleştiği nefis bir limon kremalı cheesecake..

Ve de son olarak,çayın yanına minik yaramaz bir atıştırmalık olan tırtıl kurabiyeler.

*Menüdeki lezzetlerin tarifleri çok yakında blogda!!! 

*Diğer davet masalarımıza buradan bakabilirsiniz..Dostlarla bir akşam yemeği,Yeniyıl daveti 






devamı »

FISTIKLI PATLICAN SALATA

Basit tarifler ,zamanımız kısıtlı olunca hayat kurtarır..İşte sizlere böyle bir tarif geliyor.Çok ama çok kolay ,üstelikte çok lezzetli bir salata tarifi..

Ve çok sağlıklı ve hafif..EEE daha ne isteriz.!!

Bu nefis salata sofralarınızda lezzet şöleni yaratacak..!

MALZEMELER
1 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi
400 gr.süzme yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı tahin
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
3 yemek kaşığı tuzsuz şam fıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
  • Patıcan konservesini açıp,tel süzgece boşaltın ve iyice süzdürün.
  • Genişce bir kasede,yoğurt,tahin,limon suyu,tuz ve dövülmüş sarmısakları ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız yoğurtlu karışıma iyice süzülen patlıcanlarıda ekleyin ve tekrar iyice karıştırın.Sonrada servis edeceğiniz kaseye koyun.
  • Servis edeceğiniz zaman fıstıkarı yağla beraber tavaya koyun,hafifce kavurun.Kavrulunca içine pulbiberide ekleyip,ocaktan alın ve salatanızın üzerine koyup,servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

BAMYA ÇORBASI [KURU BAMYA YEMEĞİ]

Bugün yine sizlere nefis bir tarifimiz var.

Güzel şehrimiz Konya`nın en özel ve güzel yemeklerinden bamya çorbasının tarifi..

Aslında bamya çorbası ,Konya yöresine özel bir düğün yemeği.Düğünlerde yapılıyor ve ana yemeğin üzerine veriliyor..

Ama biz akşam yemeği için pişirdik,yanına da nefis tereyağlı bir bulgur pilavı yaptık..

Bizim evinde düğün yemeği oldu!!

MALZEMELER
100 gr.kuru bamya
2 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
250 gr tavuk kuşbaşı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 limon suyu
tuz,kırmızı pulbiber
yeteri kadar su[5-6 su bardağı]

YAPILIŞI

  •  İlk olarak bamyaları kuru bir mutfak bezinin arasında ovuşturun ,sonrada biraz tuz ve limon suyu sıktığınız,suda haşlayın ve  daha sonra iplerinden sıyırın.
  • Düdüklü tencereye koyduğunuz yağı iyice kızdırın. Tavuk kuşbaşıları ilave edip ,iyice kavurun.Daha sonra soğanları koyun, bir kaç kez çevirin baharatları ekleyin salçayı ekleyin ve bamyayı ekleyin bir kaç defa karıştırın kaynatılmış suyu ilave edip limon suyunu ekleyip,  kapağını kapatın 20 dakika kaynatın.
  • Eğer normal tencerede pişirmek  isterseniz ,tam özünü bulması için  1 saatten fazla kaynaması  ve biraz daha fazla su eklemeniz gerekiyor..
  • Ben orjinal tarife ek olarak,çok yakıştığı için bir kasede haşlanmış nohut ekledim ve tavuk kuşbaşıyla pişirdim.Sizler arzu ederseniz kuzu  etiylede pişirebilirsiniz.
  • Yemeğimizin özelliği,diğer bamya yemeklerine göre daha sulu ve ekşi olması...Limon suyu yerine koruk suyuyla pişerse daha da bir lezzetli oluyor..
Afiyet olsun…


devamı »

ISPANAKLI KOLAY KOL BÖREĞİ

Fırından yeni çıkmış,sıcacık,dışı çıtır,içi yumuşacık bir böreği kim yemek istemez??

İşte ,sizlere kolayca hazırlayıp,pişireceğiniz ,lezzetlimi lezzetli bir börek tarifimiz var.Böreğimiz açma böreklere taş çıkartacak..!!!

Hem kolay,hem lezzetli...

Kolayca hazırlayın,koyun buzluğa ..

Canınız börek çektimi ,koyun fırına..

Çayınız demlenene kadar hazır...



MALZEMELER
3 tane yuflka
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su 
2 yemek kaşığı tahin
İÇ HARCI
4 deste ıspanak
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
YAPILIŞI
  • Ispanakları iyice yıkayıp kurutun ve sapları hariç yapraklarını irice doğrayın.Sonrada üzerine kaynar su koyup 5 dakika bekletin ve sonra iyice süzüp,suyunu sıkın.
  • Soğanları doğrayın ,sıvıyağda hafifce kavurun ve içine ıspanakları koyup,beraberce kavurun.Kavrulan ıspanağınızı ocaktan alın ve hafif soğuduktan sonra içine baharatlarını ve tahini ekleyip,iyice karıştırın.
  • Sos için su,sıvıyağ ve tahini iyice karıştırın.
  • İlk yufkanızı tezgahın üzerine serin ve hazırladığınız sostan fırçayla üzerine iyice sürün.Sonrada ıspanaklı harcın 3\1 ni yufkanın bütünne elinizle yayın.Ve bir uçtan başlıyarak dikkatlice rulo hale getirin.Sonrada 10 cm.lik parçalar halinde kesin.Kestiğiniz börekleri strech film serdiğiniz tepsiye dizip,üzerini tekrar strech filmle kapatıp,donması için buzluğa koyun.Diğer 2 yufkanızıda bu şekilde hazırlayıp,buzluğa koyun.
  • Böreklerinizi pişireceğiniz zaman fırın tepsisine yağlı kağıt serin,böreklerinizi buzlu buzlu tepsiye dizip,yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN.
devamı »

FRAMBUAZLI KREMALI PASTA[FRAMBUAZLI DOGUMGÜNÜ PASTASI]

Sevdiklerinize evde kendi ellerinizle hazırlayacağınız pastalar ,onlara vereceğiniz en güzel doğumgünü hediyesidir..!!!!

Çok zor demeyin,sadece niyet edin ve başlayın..Gerisi zaten gelir..Sonuca siz bile şaşıracaksınız..

Ben pespembembe ve frambuazlı bir pasta hayal ettim,ortaya bu nefis pasta çıktı..

Bakalım siz neler hayal edeceksiniz,ortaya ne lezzetler çıkacak..


MALZEMELER
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket çilekli pudinğ[toz olarak kullanılacak.]
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı frambuaz sosu
1 \2 çay kaşığı pembe gıda boyası[istenirse]
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İÇ KREMASI
1 paket süt kreması
1 paket vanilya aromalı krem ole
1 büyük çay bardağı soğuk süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket vanilya
300 gr.frambuaz+4 yemek kaşığı şeker
ŞEKERLİ ŞURUP
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
FRAMBUAZLI SOS
200 gr. frambuaz
3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
  • Öncelikle frambuazlı sosu pişirip,soğutun.[Frambuazla şekeri bir sos tenceresinde 5 dakika kaynatın].
  • Yumurtaları şekerle beraber iyice kabarana kadar çırpın.Sonra sırayla sıvıyağ,süt,frambuaz sosu,en sonda puding[toz olarak],vanilaya,gıda boyası,un ve kabartma tozunu ekleyin,çırpın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlayıp,unladığınız 24 cm.lik kek kalıbına koyup,170 derece ısıtılmış fırında pişirin.[Yaklasık 45 dakikada pişiyor.]Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ederek,fırından çıkarın ve soğutun.
  • Krema için,önce frambuaz ve şekeri bir tencerede 15 dakika kadar pişirin,soğutun.
  • Soğuk süt kremasını çırpma kabına koyup,iyice kabarana kadar çırpın.Sonra içine toz krem ole,vanilya,pudra şekeri ve soğuk sütü ekleyip,iyice çırpınKremamız hazır,bu kremanın 3\1 ni ayırın..3\2 sinede  hazırladığınız frambuaz sosunuda ekleyip,iyice karıştırın.
  • Şekerli şurup için 5 yemek kaşığı şekeri 1,5 su bardağı suyla 5 dakika kaynatın ve soğutun.
  • İyice soğuyan kekinizi,3 veya 4 eşit kata bölün.Sonrada ilk katı pasta tabağınıza koyun,şekerli şuruptan  bir kaç kaşık dikkatlice kekin üzerine dökün ve hazırladığınız frambuaz soslu kremadan arasına sürün .Sonra üzerine diğer kek  katınızı koyun,şekerli şurupla ıslatın ve kremanın geri kalanını koyup,en son katı koyun.Dikkatlice bu katada biraz şekerli şuruptan koyun.[çok fazla koymayın,kek parçalanır.]En son pastanızı bitirmek için,kekinizin en  üzerine ayırdığınız sade kremayı sürün.Sonrada frambuazlarla süsleyerek pastanızı bitirin.
  • Hazırladığınız pastayı buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.
  • AFİYET OLSUN..







devamı »

OREOLU ,FISTIKLI KUPLAR

Mutfağımda en severek yaptığım lezzetlerden biriside kuplar..Çeşit çeşit,değişik lezzetlerde hazırlayabiliyorsunuz..

Nasıl hayal ederseniz,canınız neli çekerse ..

İstediğiniz değişik ,çeşitli kup bardaklarında..

Hem çok lezzetli oluyor,hem de servis kişiye özel..

Sunumuda çok şık!!

İşte, bugünkü lezzetimizde böyle ortaya çıktı..Muhallebilerimin iki renkli olsun  ve içindede şu aralar çok sevilen oreolar istedim.Birazda  fıstık ekledim.Ortaya hem şık hemde,çok lezzetli kuplar çıktı..

Veee karşınızda nefis kuplarımız.. 


MALZEMELER
BEYAZ MUHALLEBİ
1 kilo süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı şeker
100 gr. süt kreması
ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
2 su bardağı süt
1\2 su bardağı ılık su
1 paket sütlü çikolata 80 gr.
2 yemek kaşığı pirinç unu
3  yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 gr.süt kreması
ARASI VE ÜZERİ İÇİN
1,5 çay bardağı dövülmüş fıstık
1 paket minik oreo
YAPILIŞI
  • Beyaz muhallebi için,nişasta,şeker,vanilya ve sütü iyice karıştıp,kısık ateşte iyice pişirin.Piştikten sonra süt kremasını ekleyip mikserle iyice çırpın.Beyaz kremamız hazır.[kıvamı hafif akışkan olacak,koyu olursa ,çırparken biraz süt ekleyin.]
  • Çikolatalı için krema ve çikolata hariç diğer malzemeleri hep beraber yine kısık ateşte iyice pişirin,sonrada içine çikolata ve kremayı ekleyip,mikserle iyice çırpın.
  • Kreamalarıız hazır,şimdi kuplarımızı hazırlayabiliriz.Kup bardaklarına önce bir kaç kaşık beyaz krema koyun,üzerine 4-5 tane minik oreo ve biraz dövülmüş fıstık atıp,onuların üzerine bir kaç kaşık çikolatalı krema koyun.Yine üzerine 4-5 tane oreo ve fıstık,onun üzerinede beyaz krema koyun.En üzerine bir yemek kaşığı çikolatalı kremadan koyup,üzerini fıstık ve oreolarla süsleyin.
  • Kuplarımız hazır,buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.
  • Minik oreo bulamazsanız,büyük oreoları kırarak kullanın.
  • Bu ölçüden 9 veya 10 kup çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

PATLICAN BEĞENDİLİ VOLOVAN

Bugün Nurlumutfakta`dan,davet sofralarınız için  nefis ve pratik bir ara sıcak tarifi var.

Tarifimiz lezzetlimi lezzetli,çıtır çıtır,içi nefis  beğendiyle dolu bir volovan.Bu nefis ve şık lezzet davet sofralarınızın baş tacı olacak!!


MALZEMELER
1 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 büyük su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz
16-18 adet kare  milföy yaprağı
2 boy kurabiye kalıbı[biri büyük ,ikincisi daha küçük]
1 yumurta sarısı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ[üzeri için]
1 yumurta beyazı[arası için]
YAPILIŞI
  • Öncelikle beğendinizi hazırlayın.2 yemek kaşığı un ve tereyağ tencereye koyup,biraz kavurun ve 1 su bardağı sütü ekleyerek beşamel sos pişirin.Beşameliniz pişince içine iyice süzdüğünüz közlenmiş konserve patlıcanı koyun ve beraberce kısık ateşte pişirin.Pişen beğendinizin içine muskat,tuz ,karabiber ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip,iyice karıştırın. Sonrada soğumaya bırakın.
  • Volovanlar için milföy yapraklarını buzluktan çıkarın ve biraz çözülmesini bekleyin.Yarı çözülünce istediğiniz kalıpla milföy yaprağınızı kesin.,ikinci milföy yaprağınızıda kalıbın diğer boyuyla kesin.İçlerinden çıkan hamurlarıda daha küçük kalıplarla keserek ,minik volovanlar hazırlayabilirsiniz.
  • Kestiğiniz milföyleri iki boyu üst üste gelecek şekilde koyun.İkisini üst üste koyarken önce alttaki milföyü kabarmaması için çatalla delin ve kenarlarına yumurta beyazı sürüp,diğer milföy katını koyun.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Kenarlarına 1 tatlı kaşığı sıvıyağla karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp,170 derece fırında iyice kabarana kadar pişirin.
  • Pişen milföyleriniz ,fırından çıkarın ve ortadaki çukurlarına hazırladığınız patlıcan beğendiden koyun.Beğendinin üzerinede 1 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi koyup,tekrar fırına sürün.Kaşar peynirleri eriyip,biraz kızarınca fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Eğer 2 boy kurabiye kalıınız yoksa,su bardağı ve çay bardağı ikilisinide kullanabilirsiniz.Veya iki değişik kalıpla kesebilirsiniz.
  • Volovonlarınızı önceden hazırlayıp,servis yapacağınız zaman beğendisini ve kaşarını koyup,fırınlayıp,sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

CEVİZLİ TARÇINLI KOLAY KEK

Canınız kek mi ,çekti??

Amannn şimdi kim yapacak demeyin!!!

Bu pratik kek sizin favoriniz olacak..Yumuşacık,miş gibi tarçın kokuyor..İçide nefis cevizlerle dolu...Üstelikte çokk kolay!!!

Hemen hazırlayın,siz çayı demleyene kadar pişecek ve çayınızın yanına muhteşem lezzetiyle eşlik edecek..


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sulu yoğurt
3\4 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
3 çay bardağı un
YAPILIŞI
  • Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice kabarana kadar çırpın.10 dakika kadar.Sonra sırayla içine yoğurt,sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kek karışımınıza elenmiş,un,tarçın ve kabarma tozunu da ekleyip,karıştırın.En son 2 çay bardağı iri dövülmüş cevizi ekleyin ve kek hamurunuz hazır.Orta boy dikdörtgen veya büyük kare borcamı yağlayın,hazırladığınız kek karışımını içine dökün.Üzerine bir kaç tane tüm ceviz koyup,175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.Kekinizin pişmişliğini kürdanla kontrol edip,kekinizi fırından çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic