EBRULİ MUFFİN

Canınız hem kakaolu ,hemde vanilyalı muffin mı çekti? İşte sizlere iki lezzetin bir arada olduğu nefis bir muffin...

Yumuşacık,lezzetli ve de çok pratik.

EEE daha ne bekliyorsunuz,doğru mutfağa..

Haftasonu çay keyfinize eşlik edecek ,bu nefis  muffinları hazırlayın!!!

MALZEMELER
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
125 gr.yumuşak margarin
2 yemek kaşığı kakao+3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
1\2  bardak pirinçunu
16 veya 18  tane muffin kağıdı
YAPILIŞI
  • Margarin ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.Daha sonra içine yumurtaları ve vanilyayı eklyin ve çırpın.Sonrada süt,kabartma tozu,un ve pirinç ununu ekleyip,karıştırın.
  • Hazırladığınız muffin karışımının yarısını ayırıp,kalan yarısına 2 yemek kaşığı kakaoyla karıştırdığınız sıcak suyu ekleyip,tekrar karıştırın.
  • Şimdi iki ayrı muffin karışımınız oldu.Muffin kağıtlarınıza birer kaşık kakaolu,birer kaşıkta sade muffin karışımından koyup,kürdanla hafifce karıştırın.(kaşıklar dolu dolu olsun.)
  • Daha sonra hazırladığınız muffinları 170 derece ıstılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

DOMATES SOSLU FESLEGENLİ FUSİLLİ MAKARNA


Bugün Nurlumtfakta`da nefis bir makarna tarifimiz var...

Makarnamız bol domates ve fesleğenli...

Nefis mi nefis!!!

Lezetli mi lezzetli!! 

Hanımlar haydi doğru mutfağa,bugün nefis bir makarna pişiriyoruz..



MALZEMELER
500 gr.makarna
5 adet domates
2 tane büyük yeşil biber
2 tane kırmızı biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
üzeri için 3 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen 

YAPILIŞI

  • Öncelikle domatesleri ve sarmısakları rendeleyin,yeşil ve kırmızı biberleri ince ince doğrayın..
  • Tereyağını ve zeytinyağını tencereye koyun,ısınınca içine önce sarmısakları ,sonrada biberleri ekleyip,hafifce kavurun.Daha sonra içine domatesleri  ve baharatları ekleyip,10 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sosunuz pişerken makarnanızı haşlayın.(az pişmiş isiyorsanız7-8 dakika,bizim ağız lezzetimize göre ise 11 dakika haşlayın.)Haşladığınız makarnayla domates sosunuzu karıştırıp,üzerine doğranmış  taze fesleğen serpip ,sıcak sıcak servis edin.
  • Arzuya göre üzerine permesan peyniride serpebilirsiniz..
devamı »

KUPLARDA KARAMELLİ ETİMEK TATLISI

Her zaman çok severek hazırladığımız karamelli etimek tatlısını

bu kez de kişiye özel,tadımlık minik kuplarda hazırladık..

Çok şirin ve lezzetli kuplarımız oldu..

Tadanlardan tam not aldı..

Sizde misafirleriniz için farklı ve özel sunumlar hazırlamak istiyorsanız,bu nefis kuplar tamda size göre!!!


MALZEMELER
6 adet küçük kup bardağı
5 adet tuzsuz etimek
1 büyük çay bardağı şeker
1.5 büyük çay bardağı sıcak su
KREMASI
500 ml.süt
2,5 dolu yemek kaşığı un
1,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 parça damla sakız(mezeki)
100 ml.süt kreması
ÜZERİ İÇİN
1\2 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
süslemek için çilek ve yeşil fıstık
YAPILIŞI
  • Öncelikle süt,un,şekerle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişen muhallebinizin içine damla sakızı,vanilya ve süt kremasını ekleyerek mikserle iyice çırpın.
  • Kup bardaklarının içine  etimekleri  kırarak paylaştırın.Daha sonra şekeri küçük bir tencereye koyun ve karamelleşene kadar eritin,eriyip rengi koyulaşıp karamelleşince içine 1,5 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.(dikkat edin ,eliniz yanmasın,şekerle su birleşince sıçrayacaktır.)Suyu ekleyince bir kaç dakika daha ,şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın ve sonrada ocaktan alıp,sıcakken kupların içine etimeklerin üzerine paylaştırın.
  • Hazırladığınız şekerli etimeklerin üzerine pişirdiğiniz muhallebileri paylaştırıp,biraz soğuması için buzdolabına koyun.
  • Muhallebiler soğurken,krem şantiyi süt ve pudra şekeriyle çırpın ve hazırladığınız muhallebilerin üzerine paylaştırın.Üzerlerini yeşil fıstık ve çilekle süsleyin ve buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PRATİK TART


15 dakikada ,kolayca nefis bir tart yapılır mı???

Yapılırrr..

Nasıl mı???

İşte sizlere süper nefis bir tarif..

Uzun uzun uğraşmadan,fırın başında beklemeden,çabucak ve de nefiss ..

İçinde hem çikolata var,hemde tazecik frambuaz!!!



MALZEMELER
ALT TABANI
2 paket kakaolu bisküvi
100 gr tereyağ
3 dolu yemek kaşığı badem unu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
FRAMBUAZ SOS
200 gr.frambuaz 
4 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı nişasta+2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
ÇİKOLATALI KAT
2 paket bitter çikolata
1 paket krema 200 ml.
40 gr.tereyağ
ÜZERİ İÇİN 
200 gr.frambuaz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondodan çekin.Tereyağını eritin.Tereyağı bisküviler,badem unu ve pudra şekeriyle beraber iyice karıştırın.Hazırladığınız karışımı altı çıkan bir tart kalıbının içine kaşıkla bastırarak yerleştirip,170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.Daha sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • 200 gr.frambuazı ,4 kaşık şekerle beraber bir tavaya koyup,pişirin.Frambuazlarınız sulanıp kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı soğuk suyla karıştırarak frambuazların içine ekleyin.Beraberce frambuazları ezerek 6-7 dakika pişirin.Ocaktan almaya yakın içine vanilyayıda ekleyin,iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • 1 paket kremayı sos tenceresine koyup,ısıtın.Isınınca ocaktan alıp,içine çikolataları ekleyin ve devamlı karıştırarak çikolataları eritin.Çikolatalar eriyince içine tereyağınıda koyup,iyice karıştırın.
  • Bütün malzemelerimiz hazır.Soğuyan tart tabanının üzerine hafif ılıyan framuaz sosu yayın,onun üzerine hazırladığınız çikolatalı kremayı yayıp,soğuması için buzdolabına koyun.10 dakika soğuduktan sonra dolaptan çıkarıp,üzerine frambuazları yerleştirin ve tekrar iyice soğuması için buzdolabına koyun.
  • Servis edeceğiniz zaman,kalıptan tabağa çıkarıp,üzerine 1 tatlı kaşığı kadar pudra şekeri serpip servis edin.
  • AFİYET OLSUN..





devamı »

KABAK SIYIRMA

Hafif,kalorisiz,sağlıklı,lezzetli bir yemek mi arıyorsunuz???

İşte sizlere çok pratik,lezzetli ve kalorisi neredeyse yok denecek kadar az bir lezzet....



MALZEMELER
6 adet kabak
8 dal yeşil soğan
2 diş sarmısak
1\2 demet dereotu
1\4 demet maydanoz
1\2 demet nane
1\2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı pirinç(isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1\2 kahve fincanı su
1 kase süzme yoğurt (üzeri için)
YAPILIŞI
  • Kabakları iyice yıkayın,sonrada soyma aparatıyla kabağı soyar gibi ince ince dilimlenir.(geniş uçlu soyma aparatı kullanın.)
  • Taze soğanları,sarmısakları,nane ve maydanozları ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye koyun,hafif ısınınca taze soğanları ve sarmısağı ekleyip,3 -4 dakika kavurun.Daha sonra içine kabakları ekleyin ve beraberce bir kaç dakika daha kavurun.Daha sonra pirinçleri,maydanoz ve naneyi ekleyin.en sonda tuzunu,şekerini,limon suyunu ve 1\2 kahve fincanı suyu ekleyip,kısık ateşte kabaklar ve pirinçler pişene kadar pişirin.Pişince, en son altını kapatmaya yakın dereotunuda ekleyip,altını kapatın,
  • Kabak sıyırrmanız soğuyunca üzerine parça parça süzme yoğurt koyarak servis edin.
  • Pirinç yerine iri bulgurda kullanabilirsiniz..İsterseniz zeytinyağını yarıya indirebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN...
devamı »

DAMLA SAKIZLI CHEESECAKE


Damla sakızı ve cheesecake !!! 

Yepyeni ,orjinal ,muhteşem bir lezzet.

Mis kokulu,nefis bir tat !!!

Yerken damağınızda bıraktığı nefis sakız lezzetine bayılacaksınız..

Bu cheesecake favori cheesecakeniz olmaya aday..



MALZEMELER
TABANI İÇİN
2 paket eti burçak bisküvi
1\2 çay bardağı dövülmüş fındık
100 gr.tereyağ
İÇ HARCI 
550 gr.labne peyniri
200 ml.süt kreması
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 dolu yemek kaşığı damla sakızı reçeli yoksa 2-3 parça damla sakızı
ÜZERİ İÇİN
200 ml.süt kreması
160 gr.bitter çikolata 
KALPLER İÇİN
1 paket beyaz çikolata
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondodan çekin.İçine 100 gr.erimiş tereyağ ve fındıkları ekleyip,iyice karıştırın.Sonrada 24 cm.lik kelepçeli kalıbın altına kaşıkla bastırarak taban oluşturun.Hazırladığınız tabanı 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, soğutun.
  • Labne peynir ince delikli süzgeçten süzün.Süzülen peyniri ,şekerle beraber mikserde iyice çırpın.5 dakika çırptıktan sonra içine sırayla çırparak önce yumurtaları,sonrada vanilyayı,kremayı,sakız reçelini,un ve nişastayı ekleyin.(sakız receliniz yoksa ,damla sakızlarını dövüp,içine  öyle ekleyin.)
  • Hazırladığınız cheesecake kremasını  pişirip,soğuttuğunuz bisküvili tabanın üzerine dökün ve ısıtılmış  fırında önce 10 dakika 175 derecede,,sonra da  40 dakika 165 derece ısıda   pişirin.
  • Pişirirken fırının içine ,cheesecakenizin çatlamaması için,su dolu bir tepsi koyun.
  • Cheesecakenizin pişmişliğini kontrol edip,fırını kapatın.Cheesecakeniz fırında soğusun.Daha sonra çıkarın ve tezgahın üzerinde iyice soğutun.(kelepçeli kaşıptan çıkarmayın.)
  • Üzeri için süt kremasını ısıtıp,çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın.Sonrada iyice soğuyunca,pişen cheesecaken üzerine dikkatlice dökün.
  • Hazırladığınız çheesecake buzdolabına koyup,en az 6 saat dinlenmeye bırakın.
  • Kalpler için ,beyaz çikolatayı eritip ,yağlı kağın üzerine çay kaşığı kullanarak kalpler yapın ve donması için buzdolabına koyun.
  • İyice dinlenen cheesecakenizi ,kalıptan servis tabağına çıkarıp,üzerini hazırladığınız kalplerle süsleyin ve keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • BU CHEESECAKELERDEN BİRİSİ MUTLAKA SİZİN İÇİN.:
  • Oreolu cheesecake
  • Bademli karamelli cheesecake
  • Çilekli cheesecake
  • Newyork Style cheesecake
  • Limonlu cheesecake
  • Frambuazlı cup cheesecakeler
  • Çilek püreli cup cheesecakeler
  • Beyaz çikolatalı frambuazlı cheesecake
  • Çikolatalı cheesecake
  • Cheesecake bars
  • Brownie cheesecake


devamı »

FETTAH HUMUS

Bugün Nurlumutfakta`da yine Ortadoğu`dan nefis bir lezzetin tarifi var..Bu nefis ve farklı tarif,Arap mutfağının humus çeşitlerinden birisi..Fettah Humus diye biliniyor..

Bu tarifin orjinalinde ,aslında onların lezzetli yufkaları kullanılıyor ,ama biz kendi ağız lezzetimize göre ve elimizdeki malzemeleri kullanarak hazırladık.

İşte sizlere farklı,orjinal ve çok lezzetli bir tarif..

Bu tarif sofralarınızda fark yaratacak!!!


MALZEMELER
2 su bardağı nohut
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul acı biber
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
8 dilim tost ekmeği + 1yemek kaşığı zeytinyağ
ÜZERİ İÇİN
1.5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tahin
SOSU
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
  • Nohutları akşamdan ıslayın.Isladığınız nohutları iyice haşlayın ve süzün.Sonrada kabuklarını soyun.
  • Haşlanan nohutları kimyon,karabiber,pulbiber,tuz,yenibahar ve 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırıp,yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine koyun.Avcarladığınız nohutları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Tost ekmeklerini minik küpler halinde doğrayın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip,ekmekleri fırında kızartın.
  • Süzme yoğurdu biraz suyla açın. İçine tahin,dövülmüş sarmısak ve biraz tuzu ekleyip, karıştırın.
  • Bütün malzemeler hazır olunca servis edeceğiniz zaman genişce bir tabağa önce kızarmış ekmeklerin yarısı,onun üzerine fırında baharatlarla pişirdiğiniz nohutları,onun üzerine hazırladığınız yoğurtlu sos ve tekrar kalan kızarmış ekmekleri koyun.En sonda üzerine kırmızı biberle zeytinyağı ısıtıp dökün ve ılık ılık servis edin.
  • Bu Araplara ait bir yemektir,esasında tost ekmeği yerine onların yufkası kullanılır..Biz bu nefis lezzeti yine arap mutfağından cevizli biber ve kızarmış oyma  köfteyle servis ettik.
  • Orjinal tarife buradan bakabilirsiniz.FETTAH HUMUS
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

OREO MUFFİNS (OREO CUPCAKE)

Bugün Nurlumutfakta`da şu karanlık günleri biraz olsun keyiflendirecek ,küçük büyük herkesi büyüleyecek ,

nefis bir muffin tarifimiz var.

Muffinlarımız oreolu..

Nefis mi nefis...Süslü mü süslü!!!..


Sizlerde hemen hazırlayın,okuldan gelen çocuklarınıza muhteşem bir süpriz olsun..


MALZEMELER
3 yumurta
1 paket bitter çikolatalı puding(toz halde)
3\4 su bardağı şeker
1\2 su bardağı süt
1\2 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 adet oreo bisküvi
KREMASI
1 paket krema 200 ml.
1 paket vanilyalı krem ole
1 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
10 tane oreo bisküvisi 
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şekerle iyice çırpın,sonra sırayla içine vanilya,süt ,sıvıyağ,çikolatalı puding,un ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı muffin kağıtlarınıza eşit bir şekilde paylaştırın ve her bir muffinnın içine 1 adet oreo bisküvisini iki parçaya bölerek koyun.Sonrada önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Muffinlarınızı kürdan testiyle kontrol ettikten sonra servis edin.
  • Krema için önce soğuk kremayı mikserle kabarana kadar çırpın ve sonrada içine krem oleyi ve sütü ekleyip, iyice çırpın.Hazırladığınız kremayı yıldız sıkma ucu taktığınız,sıkma torbasına koyup, soğuması için buzdolabına koyun.
  • Pişen muffinlarınız iyice soğuyunca, kremayı üzerlerine  sıkıp,her bir muffinin üzerine yarımşar tane oreo bisküvisi koyun ve servis edin.
  • Bu ölçüden 20 adet muffin çıkıyor..
  • Oreo bisküvisi migroslarda bulunuyor ama bulamazsanız,negro bisküvide kullanabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN.






devamı »

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN !!!!



SOMA .(((
Şehit madencilerimizin Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. 

Milletimizin  başı sağolsun

devamı »

FIRINDA DOMATES SOSLU PATLICAN KIZARTMA

Soslu patlıcan kızartma!!! Sevmeyeni yoktur heralde!!

Ama sağlık ve kilo yüzünden artık kızartmalardan kaçıyoruz..

İşte ,sizlere istediğiniz zaman hiç korkmadan hazırlayıp keyifle yiyebileceğiniz,nefis bir patlıcan kızartma tarifimiz var..

Nasıl mı???

Fırında tabikii!! 

Mutfağınız hiç kirlenmeden,kilo derdinden çekinmeden ve sağlıklı bir şekilde pişmiş nefis bir soslu patlıcan kızartma!!

Haydi hanımlar doğru mutfağa,akşama fırında nefis bir soslu patlıcan kızartma yapıyoruz..


MALZEMELER
1 kilo patlıcan
3 tane kırmızı biber
3 büyük tane yeşil biber
5 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
SOSU
4 tane rendelenmiş domates
3 diş rendelenmiş sarmısak
1 tatlı veye acı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı şirke
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Patlıcanları alacalı soyup,halka halka dilimleyin.Daha sonra tuzlayıp,biraz bekletin ve daha sonra iyice yıkayıp,kurulayın.
  • Yeşil ve kırmızı biberleri ikiye bölüp,irice doğrayın.
  • Daha sonra geniş bir karıştırma kabına patlıcanları,biberleri,doğranmış sarmısakları  koyun.Üzerine sıvıyağı ve baharatları atıp,iyice karıştırın.Sonrada iki kat yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun,elinizle hafifce yayın ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 35-40 dakikada pişiryor.Dikkat edin fazla kızarmasın,patlıcanlar acır.
  • Sebzeler fırında pişerken,sos malzemelerini bir tencereye koyup,15 dakika kadar kaynatın ve pişen sebzelerinizin üzerine döküp ,servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

KAHVELİ CEVİZLİ KURABİYE

Çay saatine leziz,değişik bir kurabiye yapalım istedik..

Hem kahveli hem çikolatalı,hemde çıtır cevizli olsun dedik..

Oldu!!! Hemde çok nefis bir kurabiye oldu!!!

Sizde çay saatleriniz için çok lezzetli ve farklı bir kurabiye yapmak istiyorsanız,işte sizlere nefis bir tarif!!

MALZEMELER
150 gr.tereyağlı margarin(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
125 gr.esmer şeker(1 büyük çay bardağı)
1 yumurta
2  tatlı kaşığı nescafe+ 2 yemek kaşığı ılık su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya parçacıklı vaniliya
aldığı kadar kekun
ÜZERİ İÇİN
ceviz
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Tereyağ ,sıvıyağ,esmer şeker,yumurta,kakao,suyla karıştırdığınız nescafe,vanilya ve aldığı kadar unla yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru buzdolabına koyup 1 saat kadar dinlendirin.Daha sonra dolaptan çıkararak merdaneyle 3 cm.kalınlığında açığ,istediğiniz kalıpla kesin.Her birinin üzerine yarım veya çeyrek ceviz koyun.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizip,175 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.(Çok pişmeyecek.)Fırından çıkardıktan sonra tepside soğutun.
  • Pişip soğuyan kurabiyelerinizin üzerine benmari usulu erittiğiniz çikolatayı kaşıkla şeritler halinde dökün ve çikolatalar donduktan sonra keyifle çayınızın yanında servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

DÖVMELİ YEŞİL SALATA

Sağlık dolu salatalar, artık yemek ve çay sofralarımızın baştacı haline geldi..

İşte bugün sizlere yine çok nefis bir salata tarifimiz var..

Doyurucu,lezzetli ve hafif.Yapması da çok kolay...

Hazırlayın ister ana yemek olarak yiyin,isterseniz etlerinizin ve tavuklarınızın yanına salata olarak!!!

Orası sizin keyfinize kalmış..

Hadi size kolay gelsin.







MALZEMELER
2 deste baby ıspanak
1 deste semizotu
5 dal yeşil soğan
1 büyük çay bardağı dövme
1 büyük çay bardağı ikiye bölünmüş ceviz +1 yemek kaşığı zeytinyağ
SOSU
1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 diş dövülmüş sarmısak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
  • Dövmeleri iyice haşlayıp,soğuk sudan geçirin ve iyice  süzün.
  • Ispanakları ve semizotunu iyice yıkayıp,kurutun.Sonrada elinizle irice doğrayın.
  • Yeşil soğanları irice doğrayın.
  • Cevizleri zeytinyağında hafifce kavurun.
  • Sos malzemesini bir kasede iyice  karıştırın.
  • Geniş bir karıştırma kabında yeşil soğanları,semizotları,ıspanakları,kavrulmuş cevizin  ve haşlanmış dövmenin yarısını sosla beraber iyice karıştırın.
  • Karıştırdığınız salatayı servis tabağınıza alıp, üzerine dövmenin ve cevizin kalan kısmını serpin.Sonrada keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

KIZLARLA İTALYAN GECESİ & İTALYAN YEMEKLERİ & KAHVELİ SOĞUK TATLI

Bütün kızlar toplanıp,her ay değişik bir mekan ve değişik lezzetler deniyoruz..

Bu ay ki grup toplantımızın teması İtalyan lezzetleriydi..

Ve bu sefer dışarıda bir mekan olmasın istedik, evde toplanıp, İtalyan lezzetleri biz hazırladık..Herkes yapabileceği bir katagori belirledi ve hazırlayıp ,sofrasını bizlere açan arkadaşımızın evine getirdi..Ev sahibimiz,masasını ve atıştırmalıklarımızı hazırladı..

 Masamızda İtalya`nın olmazsa olmaz lezzetlerinden,pizza çeşitleri,nefis bir sebzeli risotto,dana carpaccio,İtalyan ekmeği foccacio,lazanya soslu  makarna ve salatalar vardı..

Ve tatlı büfesinde ise,yine  İtalyanların meşhur  tatlısı tiramisu ve kahveli soğuk tatlı vardı..

   

Salatalarımız sebze ve meyva ağırlıklıydı..

Hepsi ayrı ayrı çok lezzetiydi..



EEE misafirlerden biri,yemek blogcusu olunca anında pişip sofraya gelmesi gelen risottoyuda pişirmek bana düştü.

Masaya oturduğumuzda ise bizi bir süpriz bekliyordu..Evsahibemiz hepimizden  tabaklarımızın altına bakmamızı istedi..Herbirimizin tabağının altında  yemekle ilgili bir İtalyan atasözü yazılan bir etiket yapıştırılmıştı..Büyük bir neşeyle herkes kendine düşen atasözünü paylaştı..




Masamızda evsahibemizin hazırladığı çeşit çeşit peynir,soslar ve bu soslarla beraber yiyeceğimiz tazecik sebzeler vardı..Soslar blue cheese sos ve fesleğenli domates sosdu.


Tatlı büfemizde ise , İtalyanların meşhur mascorpane peynirinden yapılmış,nefis bir tiramusu ve kahveli soğuk tatlı vardı.


Geceyi  bu keyifli fotoğrafla bitirdik...

Yemek bahane ,dostluk şahane!!!


Bu keyifli gece için,güzel evsahibemiz Pelin Emeksiz``e teşekkürler!!

Ve işte bu geceden sizlere tatlı bir lezzet tarifi!!

Malzemeler

3 yumurta sarısı

2 su bardağı krema

1 çorba kaşığı pudra şekeri

2 yemek kaşığı esmer şeker

3 çay kaşığı vanilya

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı portakal şekerlemesi veya rendesi

2 paket ince kıyılmış bitter çikolata

2 yemek kaşığı nescafe(toz halde)

1 büyük çay bardağı hazırlanmış nescafe

YAPILIŞI

  • Yumurta sarılarını vanilyayla ve pudra şekeriyle iyice beyazlaşana çırpın.
  • Sonrada esmer şekerin içine bir yemek kaşığı şu koyup, ocakta ısıtın.İçine hazırladığınız 1 çay bardağı sıcak nescafeyide (1 çay bardağı su+1 yemek kaşığı nescafe)  ekleyin.Daha sonra bu karışımı çırptığınız yumurta sarılarına yavaş yavaş çırparak ekleyin.(azar azar ekleyin ki yumurtalar sıcaktan pişmesin.)
  • Kremayıda ayrı bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.
  • Çırptığınız kremaya önce yumurtalı karışımı,sonrada sırayla toz nescafe,tuz ve portakal şekerlemesini ve kıyılmış çikolatayı ekleyip,iyice çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı arzu ettiğiniz kalıba döküp ,buzlukta en az 6 saat dondurun.Sonrada servis edeceğiniz zaman çıkarıp,üzerini toz nescafe ve çikolat rendesiyle süsleyin.Keyifle ikram edin.
  • Kalıbınız silikon değilse mutlaka içini strech filmle kaplayın.Daha kolay çıkar.
  • AFİYET OLSUN..






devamı »

FALAFEL(Vejeteryan Köfte)

Bugün Nurlumutfakta``da Ortadoğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden falafelin tarifi var..

Arap mutfağına ait bu nefis lezzeti,ara sıcak veya meze hatta ana yemek bile olarak yapabilirsiniz..

Yanında, tahinli taratoruyla ve pita ekmeğiyle yemeye doyamıyacağınız bir lezzet..

FALAFEL..

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 su bardağı iç bakla
1 büyük çay haşlanmış nohut
6-7 dal ince doğranmış yeşil soğan
1\2 demet kıyılmış maydanoz
3 diş sarmısak
3 dolu dolu yemek kaşığı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber[acı]
1 tatlı kaşığı kuru kekik
TAHİN SOSU İÇİN
1 su bardağı tahin
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 limon suyu
3-4 kaşık sıcak su
YAPILIŞI
  • Islanmış nohut ,haşlanmış nohut ve iç baklayı 2 gün suda ıslayın ve sık sık suyunu değiştirin.Daha sonrada nohutların kabuklarını soyup,baklayla beraber rondodan iyice çekin.Çektiğiniz nohutlu karışımın içine yeşil soğan,sarmısak ve maydanozuda ekleyip tekrar çekin..
  • Daha sonra bir kasenin içine alıp,yumurta,tuz,karabiber,kişniş,kimyon,un ,kabartma tozu ve kırmızı pul biberi ekleyip,iyice karıştırın.
  • Karışımı buzdolabına koyup 2 saat dinlendirin.
  • Pişireceğiniz zaman,falafel karışımından yassı yuvarlak köfteler hazırlayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Sos için,haşlanmış nohut,sarmısak,tahin,baharatlar,limon suyu  ve suyu rondoya koyun,iyice ezilene kadar çekin.Eğer çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekliyebilirsiniz,kıvamı akıcı olacak
  • Falafeli sıcak olarak sandeviç gibi,pita ekmeğinin içinde tahin sos ,turşu ve domatesle servis edebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN...

devamı »

ÇİLEK PÜRELİ CUP CHEESECAKE


Şimdi çilekli lezzetler zamanı...

Ve yine nefis çilekli bir tarif..

Mini çilekli cupcakeler..

Tek kişilik,kişiye özel,...

Çok mu çok lezzetli ve kolay..


MALZEMELER
1,5 paket yulaflı bisküvi
1 çay bardağı badem unu
75 gr.erimiş tereyağ
1\2 çay kaşığı tarçın
CHEESE KATI
400 gr.labne peynir
1 çay bardağı şeker
100 gr.krema
1 yumurta
40 gr.beyaz çikolata rendesi
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı çilek püresi
ÇİLEK PÜRESİ İÇİN
1 büyük kase çilek 350 gr.
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çay kaşığı vanillya
ÜZERİ İÇİN
1 paket beyaz çikolata
3 yemek kaşığı krema
çilek
YAPILIŞI






  • Bisküvileri ve fındıkları  rondoda çekin,tereyağını eritin.Tarçın,bisküviler,bademunu ve tereyağını bir kasede karıştırın.Daha sonra muffin kağıtlarını  muffin kuplarına yerleştirin ve içlerine hazırladığınız bisküvili harçtan 1,5 tatlı kaşığı koyup,bastırarark yerleştirin. Hazırladığınız bisküvili kalıpları önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin ve soğutun.
  • İç harcı için önce çilek sosunu pişirip ,soğutun.Çilekleri ,şekerle beraber rondodan çekin, bir tavaya koyun ve suyunu çekene  kadar pişirin.Suyunu çekmeye yakın,nişastayı 1 yemek kaşığı suyla karıştırarak ,çileklerin içine dökün ve birlikte iyice pişirin.
  • Krem peynirin suyunu iyice süzüp,karıştırma kabına koyun,içine şekeri ekleyip mikserle iyice çırpın.Daha sonra içine sırayla yumurta ,vanilya,krema,un,nişasta ve çilek sosunun yarısını  ekleyip,çırpın.En son doğranmış beyaz çikolatayı ekleyip, iç kremasını bitirin.
  • Hazırladığınız cheesecake kremasını cuplarınızın içine paylaştırın,içlerini tam doldurun.Daha sonrada içine su dolu bir kap koyduğunuz önceden ısıtılmış 165-170 derecedeki fırında 30- 35 dakika kadar pişirin.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulu eritin,içine kremayı ekleyip,iyice karıştırın.(servis etmeden yarı saat önce   hazırlayın.)
  • Pişen cheesecakelerinizi fırından çıkarıp,iyice soğuyana kadar bekletin ve üzerini strech filmle kapatın,buzdolabında en az 8 saat bekletin.Servis edeceğiniz zaman  cheesecakeleri kağıtlarından dikkatlice çıkarın,üzerlerine birer kaşık çilek sos koyun.Daha sonra beyaz çikolatalı sostan da çilek pürelerinin üzerine zik zaklar çizerek  koyup ,yarım çilekle süsleyin.Sonrada keyifle ,servis edin.
  • AFİYET OLSUN.
  • Diğer cheesecake tariflerimizede mutlaka göz atın..
  • Frambuazlı cup cheesecake
  • Böğürtlenli cheesecake
  • Çilekli cheesecake
  • Badem karamelli cheesecake
  • Limonlu cheesecake
  • Brownie cheesecake
  • Oreolu cheesecake 
  • Çikolatalı cheesecake
  • Newyork style cheesecake
  • Limon kremalı beyaz çikolatalı cheesecake
  • devamı »
    Image and video hosting by TinyPic

    Nurşen Aksoy

    Image and video hosting by TinyPic