CUPCAKE TEL KADAYIF TATLISI (MUFFİN KALIBINDA TEL KADAYIF)

Telkadayıf en çok sevilen,yapması en kolay tatlı..

Sadece tereyağ ve cevizle kolayca ve kısa zamanda çok lezzetli ve harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

İstediğiniz şekilde,ister tepside,ister borcamda,ister sarma,istersenizde benim gibi muffin kalıplarında!!!

Sadece yapmaya niyet edin,bakmışsınız tatlınız hazır..

Misler gibi ev yapımı,kolay,lezzetli ve sıcak sıcak..


MALZEMELER
300 gr.tel kadayıf
125 gr.tereyağ veya tereyağlı margarin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
ŞERBETİ
1,5 büyük su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • Tereyağını eritin,yarısını telkadayıfların üzerine döküp,elinizle kadayıflara iyice yedirip,kadayıfları iyice didikleyin.
  • Cupcake kaplarını erimiş tereyağla  yağlayın.Daha sonrada her kabın içine biraz biraz yağladığınız telkadayıflardan koyun,bir kaşık veya şişe yardımıyla iyice bastırarak içine yerleştirin,daha sonrada içlerine birer kaşık ceviz koyun.Cevizlerin  üzerine kalıplar dolana kadar, biraz daha  telkadayıf koyup,tekrar iyice bastırarak yerleştirin.(ben havanın eliyle ,iyice bastırarak yerleştirdim.)
  • Hazırladığınız kadayıfların üzerine kalan erimiş tereyağını paylaştırıp,170 derece ısıtılmış fırında kadayıflarınız iyice kızarana kadar pişirin.(iyice pişmesine dikkat edin,yoksa hamur ve çok yumuşak bir tatlınız olur.)
  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup,10 dakika kaynatın.(şerbetiniz göz göz olacak.)Daha sonrada içine limon suyunu ekleyip,bir kaç dakika daha kaynatın ve şerbetinizi ılımaya bırakın.
  • İyice kızarıp ,pişen telkadayıflarınızı fırından çıkarın.İlk sıcaklığı çıkınca,kadayıflarınızın şerbetini dökün.Daha sonrada dikkatlice servis tabağınıza alıp,keyifle servis edin.
  • Bu malzemelerden 12 adet tatlı çıkıyor..
  • Bana bu güzel fikri veren ustamız Cahide Jibek ablamıza çok teşekkürler..Onun sayfasına buradan bakabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK

Çay saatlerinin en yakışanı..

Mis kokulu nefis,bir dilim kek!!!

Pişirin ,koyun kek fanusuna..

Kimin canı çekerse kessin bir dilim,doya doya yesin..

MALZEMELER
5 yumurta
1 büyük su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2,5 su bardağı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kase sarı üzüm+ 1 yemek kaşığı un veya nişasta
YAPILIŞI
  • Üzümleri suya ıslayıp,10 dakika bekletin,daha sonra süzüp,iyice kurulayın ve 1 yemek kaşığı unla harmanlayın.
  • Yumurtaları şekerle iyice kabarana kadar çırpın.
  • Daha sonra sırayla  vanilya,sıvıyağ,süt,tarçın ,un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Çırpma işlemini durdurup,unlanmış üzümleri ve dövülmüş cevizi ekleyin.Sonrada spatulayla karıştırın.
  • Kek kalıbınızı iyice yağlayıp,unlayın.Hazırladığınız kek hamurunu kalıbınıza boşaltın ve 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra,fırından çıkarın.
  • Kekinizi dikkatlice servis tabağınıza çıkarıp,üzerine pudra şekeri serpip,keyifle çayınızın yanında servis edin.
  • NOT:Bütün kek malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.Kek hamurunun miktarı fazladır,büyük bir kek kalıbı kullanın..
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

AĞLAYAN PASTA (KEK)

Bugün sizlere bayramda misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz nefis bir pasta tarifimiz var..

Pastamız adının tersine , yerken lezzetiyle yüzünüzü güldürecek bir pasta...Bol çikolatalı ,nefis mi nefis bir lezzet!!!

Bayramda hepimizin ağzı tatlı olsun,bayramımız kutlu olsun..

Hepimize iyi bayramlar!!

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı süt
1\2 kahve fincanı sıvıyağ
3 silme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı +2 dolu yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN
1 büyük su bardağı soğuk süt
KREMASI
1,5 poşet krem şanti
1,5 küçük su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
SOSU
2,5 büyük çay bardağı süt
3\4 çay bardağı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı  kakao
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra sırayla çırparak  içine sıvıyağ, ve sütü ekleyin.En sonda un kakao ve kabartma tozunu eleyip,içine ekleyin ve çırpın.(çok fazla çırpmayın.)
  • Hazırladığınız kek harcını yağladığınız büyükce bir borcama(fırın kabına) döküp,175 derece fırında yaklaşık25-30 dakika pişirin.Kekinizin pişmişliğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine büyük bir bardak sütü yavaş yavaş dökün.Daha sonra soğumaya bırakın.
  • Kekiniz soğuyunca 1,5 poşet krem şentiyi 1,5 su bardağı sütle ve pudra şekeriyle çırpın ve üzerine yayın.Daha sonrada üzerini strechleyip,buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Çikolata sosu için süt,şeker,nişasta ve kakaoyu karıştırıp,pişirin.(5 DAKİKA)Daha sonrada içine 1 paket bitter çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.Sosunuz soğurken arada bir karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
  • Pastanızı ikram edeceğiniz zaman dilimleyip,üzerine bolca çikolata sos dökerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

BAYRAM TATLILARI & PASTALARI 2014

Ramazan ayının sonuna yaklaşıyoruz,bir kaç gün sonra büyük heyecanla beklediğimiz  Ramazan bayramı ...

Ramazan bayramı herkesinde bildiği gibi çok tatlı,şeker tadında bir bayram..

Bir ay boyunca tutulan orucun,yapılan ibadetlerin ve edilen duaların bayramı..

Bayram için evlerde de çoktan bayram hazırlıkları başladı..Bu bayram için ,en çok hazırlanan lezzet ise tatlılar..

İşte bizde Nurlumutfakta``da olarak sizler için arşivimizden bir kaç tatlı ve pasta seçtik..Sizlerin beğenisine sunuyoruz..Altta yazan isimlere tıklayarak kolayca tariflerine ulaşabilirsiniz..

Mutlaka biri sizin  içindir..

Herkese şeker tadında tatlı tatlı bayramlar!!

Nurlumutfakta``nın bayram kupları.

Hafif,lezzetli,kişiye özel..

Çilek soslu beyaz çikolatalı kuplar,

Kuplarda karamelli etimek tatlısıKaradutlu muhallebi,

Kuplarda kolay tiramisu,Çilek jöleli sakızlı muhallebi,

Oreolu fıstıklı kuplar,Fıstıklı tel kadayıflı muhallebi..





Nurlumutfakta``dan şerbetli bayram tatlıları önerileri.

Yapması kolay,lezzeti olay tatlılar..

Şam tatlısı ,Cevizli tel kadayıf,Samsa tatlısı ,Tel kadayıflı kuşgözü tatlısı ,Karamel şuruplu şekerpare ..

Nurlumutfakta```dan bayrama özel ,sütlü tatlı önerileri.

Hafif,şık,sağlıklı ve pratik..

Karamel soslu irmik tatlısı, Mürdüm erikli panna cotta, Çikolata soslu çilekli triffleFrambuazlı cup cheesecakeler... 


Nurlumutfakta``dan bayrama özel cheesecakeler..

Çay saati pastasız,sofralar cheesecakesiz olmaz..

Çilekli cheesecake ,Oreolu cheesecake ,Damla sakızlı cheesecake ,Çilek püreli cup cheesecakeler, Franbuazlı cup cheesecakeler..

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!!!


devamı »

PEYNİRLİ KABAK OGRATEN

Kabağa olan sevgimi ,ne kadar çok kabaklı tarif eklediğimden anlamışsınızdır..Çünkü her pazara gittiğimde ,kabak ilk alınan sebze ve o yüzden her zaman  evde kabak bulunuyor.Ve en az haftada 2 kere kabaklı bir lezzet pişiyor..

Evettt!!! 

Bugün yine evdeki kabaklarla, kendiliğinden oluşan,hafif,sağlıklı ve lezzetli kabaklı bir tarifimiz var...

İsterseniz tek başına ana öğün olabilecek lezzette,isterseniz de et ve tavuk yemeklerinizin yanına!!!

Biz çok keyifle yedik,misafirlerimiz çok keyifle yedi..

Sizlerde keyifle yiyin diye işte tarifi!!!


MALZEMELER
6 adet kabak
1 büyük kase lor peyniri veya köy peyniri
1 küçük kase rendelenmiş kaşar
dereotu
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
1 kase bayat kepek ekmeği kırıntısı
BEŞAMEL SOS
2 büyük su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
50 gr.margarin
tuz,karabiber
YAPILIŞI
  • Beşamel sos malzemeleriyle,pürüzsüz bir beşamel sos pişirin.
  • Kabakları halka halka doğrayıp,biraz tuz attığınız suda çok az yumuşayıncaya kadar haşlayın.(6-7 dakika kadar)Daha sonra soğuk sudan geçirip,süzün ve doğranmış dereotu ve baharatlarla karıştırın.(kabakları ezmemeye dikkat edin.)
  • 3-4 dilim bayat kepek ekmeğini,rondodan çekin.
  • İstediğiniz orta boy bir fırın kabını hafifce yağlayın.En altına biraz kepek ekmeği kırıntısı serpin,üzerine dereotlu kabakların yarısını dizin.Onun üzerine birkaç kaşık beşamel sos gezdirin.Onun üzerinede az karabiber ve kırmızı pul biberle karıştırdığınız lor peynirini koyun.Onun üzerine tekrar kalan dereotlu kabağınızı dizin.Kalan ekmek kırıntılarını serpin.Daha sonrada beşamel sosun kalanını dökün ve üzerini rendelenmiş kaşarla kaplayın.
  • Hazırladığınız ograteni 175 derece fırında önce üzeri folyoyla kapalı olarak,sonrada folyoyu kaldırarak yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri iyice kızaran ograteninizi fırından çıkarın,ilk sıcaklığı çıkınca keyifle servis edin..
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

HEPİMİZİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN..!!


Mübarek Ramazan ayının neredeyse sonuna geldik .Hayırlısıyla yarında mübarek Kadir gecesi..

Kadir gecesi,Ramazan-ı şerif ayı içinde bulunan en kıymetli gecedir. Bazı âlimlere göre Mevlid gecesinden sonra en kıymetli gecedir.

“Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir.” Hz. Muhammed (s.a.v)

Kadir Gecesi, İslam dinine göre, Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla İslam Peygamberi Hz.Muhammed (s.a.v) e gönderilmeye başlandığı gecedir.

Peygamberimiz'in tavsiye ettiği Kadir Gecesi duası

Kadir gecesinden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an-ı Kerim'in doksan yedinci suresi olan beş ayetlik Kadr Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur"an"ın indirildiği kadir gecesinden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadr, 'azamet' ve 'şeref' demektir. Kadir Suresinde Kur"an"ın kadir gecesinde indirildiğinden, kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğundan, kadir gecesinin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerden bahsedilir. Kur'an-ı Kerim'in doksan yedinci suresi olan Kadr Suresi'nin okunuşu ve meali şu şekildedir.

Kadr Suresi

Bismillahirrahmanirrahim

"İnnaa enzelnâhü fî leyletil kadr.
Ve maa edrâke mâ leyletül kadr.
Leyletül kadri hayrün min elfi şehr.
Tenezzelül melâiketü verrûhu fîhâ biizni rabbihim.
Min külli emrin selâm. Hiye hattâ matla'ıl fecr."

Meâli:

"Hakikat, biz onu (Kur'anı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle, herbir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selâmdır."
Kadir Gecesi’nde, bir kere Kadir suresini okumak, başka zamanda Kur’an-ı kerimi hatim etmekten daha sevabdır. Kadir Gecesi’nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir. Bu gece koyun sağımı müddeti kadar [az bir zaman] namaz kılmak, ibadet etmek, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibadet etmekten daha kıymetlidir.)

Kur’ân-ı Kerîm’de medhedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazîleti, üstünlüğü (bin aydan daha fazîletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzât Allahü teâlâ tarafından, Kadir sûresinde açıkça bildirilmiştir.Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır: 

"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?  Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.  O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar."

Kadir gecesinde yapılması gerekenler.. Kadir gecesini, namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tövbe, istigfar ederek ve dua yaparak degerlendirmeliyiz.

Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazi kilmadan önce hiç degilse bes vakit kaza namazi kilmalari daha faziletlidir. Kazasi yoksa nafile kilar.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istigfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demistir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

Hz. Aise (r.ah) söyle anlatiyor: “Ey Allah’in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasil dua edeyim? diye sordum. Resulüllah (s.a.v):

“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’im sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet)” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Bu gecenin öyle bir ani vardir ki o anda yapilan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli ani yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istigfar ile geçirmek gerekir. Bu da kisinin imanini tazeler. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azindan teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler.

Bu, bin aydan hayirli oldugu bildirilen gecede insanlik alemini huzura kavusturmak için gerekli olan esaslar indirilmistir. Namaz, zikir, tesbih, Kur’an okumak gibi bedeni ibadetlerimiz yaninda düsünce ile ibadet olarak isimlendirdigimiz tefekkürü insanligin amaci nedir? olgun insan olma mertebesine nasil ulasabiliriz? Nasil insanliga daha iyi hizmet edip, daha çok sevgi sunabiliriz? seklindeki odak noktalari ile güçlendirelim.


Bu gece 4 rek'at Kadir gecesi namazı kılınır
 1'inci rekatte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 Kadir suresi
2'nci rek'atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf,
3'üncü rekatte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 kadir suresi.
4'üncü rek'atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf,
okunur.


Allah hepimizin dualarını kabul etsin..Hayırlı Kadir geceleri..




Googledan alıntıdır..
devamı »

ANNE POAÇASI (SİRKELİ POAÇA)

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti,sıcacık poaçalar..

Çeşit çeşit,mayalı,mayasız,kıyır kıyır,yumuşak,puf puf!!!

Bizim bugünkü poaçamız ise tam bir ev poaçası,mayasız,kıyır kıyır,içi bol peynirli,maydanozlu...

Tam anne usulu!!!

 Hazırlayıp,buzluğa koyabilirsiniz..Canınız çektiğinde çıkarıp hemen pişirip,sıcak sıcak çayınızın yanında yiyebilirsiniz..


MALZEMELER
125 gr.yumuşak margarin
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
aldığı kadar un
İÇ HARCI
200 gr. beyaz peynir
maydanoz ve biraz karabiber
ÜZERİ İÇİN
susam 
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle ,yumuşak ,pürüzsüz bir hamur yoğurup,buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Peynirinizi maydanoz ve karabiberle karıştırıp,içinizi hazırlayın.
  • Dinlenen hamurunuzu buzdolabından çıkarıp,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzun içinde oval biçimde incelterek açıp,içine peynirli içten koyup,resimdeki gibi üstten kapatın.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın,hazırladığınız poaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin ve 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
  • Pişen poaçalarınızı sıcak sıcak çayınızın yanında ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

SALÇALI BONFİLE & KAŞARLI PATATES PÜRESİ

Bugün yine çok pratik ama çok lezzetli bir ana yemekle karşınızdayız..

Yemeğimiz,nefis bir salçalı bonfile ve misler gibi süt kokan çoçuk büyük herkesin çok sevdiği patates püresi!!!

Haydi bugün ne pişireceğiz diye kara kara düşünmeyi bırakın,geçin mutfağa akşama herkesin çok beğeneceği nefis bir püreli,bonfile yapıyoruz!!! 

MALZEMELER
750 gr.julyen doğranmış bonfile
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarmısak
tuz ,karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
PATATES PÜRESİ
4 veye 5 adet büyük patates
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük kase kaşar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Öncelikle bonfileleri bir kaç saat önceden biraz süt,sıvıyağ ve biraz karabiberle marine edin.
  • Daha sonra bonfileleri marineden süzün.Bir teflon tavaya, 1 yemek kaşığı sıvığağ ve 1 diş sarmısak rendesi koyun ve iyice ısınınca içine bonfilelerinizi ekleyip,iyice kavurarak pişirin.
  • Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını  koyun,eriyince içine rendelenmiş soğanı,sarmısağı koyup kavurun,sonrada içine ince doğranmış kırmızı biberleri,salçaları ve baharatları ekleyin.En sonda bir çay bardağı su ekleyip,bir taşım kaynatın.
  • Hazırladığınız sosun içine hafifce pişirdiğiniz bonfileleri ekleyin ve beraberce iyice  pişirin.Salçalı bonfileleriniz hazır..
  • Patates püresi için patatesleri soyup,küp küp doğrayın.Sonrada 1,5 bardak sütle beraber bir tencereye koyup,patatesleri sütle beraber iyice pişirin.İyice pişen patateslerinizi patates eziciyle iyice ezin.Sonra içine tereyağı,baharatlar ve kaşar peynirini ekleyip ,kısık ateşte 5 dakika pişirin.Patates püreniz hazırrr..
  • Patates püresi ve bonfileleriniz beraberce keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

SAKIZLI KREM JORDAN

Bugün menümüzde yine Nurlumutfakta``nın en özel ve lezzetli tariflerinden biri var..

Lezzetimiz mutfağımızın en güzel muhallebilerinden biri olan KREM JORDAN...

Bu lezzeti beğenmeyen ,sevmeyen daha çıkmadı..

Bizim evinde favori muhallebisi..Yapıldığı gün yarış halinde kim daha çok yerse:)))kapış kapış..

Bence sizlerde bu muhteşem lezzeti hemen deneyin ,bakalım sizin evin durumu ne???


MALZEMELER
 1 kg.süt+1çay bardağı süt
2 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı şeker
125 gr.margarin
1 dolu dolu yemek kaşığı sakız reçeli veya 2 parça damla sakızı
1 paket vanilya
ÇİKOLATALI KAT
125 gr margarin
3 yumurta
1 fiske tuz
2 paket çikolata(1 bitter,1 sütlü nestle)
1 paket vanilya
YAPILIŞI
  • Süt,un ve şekerle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişen muhallebinize, ocaktan indirmeden sakız reçelini,margarin ve vanilyayıda ekleyip,bir taşım daha pişirin.Daha sonrada  ocaktan alıp,muhallebinizi mikserle yaklaşık 10 dakika iyice çırpın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi arzu ettiğiniz kase veya bardaklara paylaştırın.(her bardağın üzerini 2 veya 3 parmak kadar boş bırakın.)
  • Yumurtanın beyazını  ve sarısını ayrın.Beyazını bir fiske tuzla iyice kabarıp,sertleşene kadar çırpın.Sarısınıda vanilya ekleyip,iyice beyazlaşana kadar çırpın.
  • Çikolata ve margarini beraberce benmari usulu eritin.
  • Eriyen çikolata ve margarini hafif ılıdıktan sonra iyice çırptığınız yumurta sarısına devamlı karıştırarak ekleyin ve iyice tekrar çırpın..Daha sonra bu karışıma çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve beraberce tekrar mikserle çırpın.
  • Hazırladığınız bu çikolatalı karışımı bardaklara koyduğunuz muhallebilerin üzerine paylaştırın.Daha sonrada hazırladığınız kupları,buzdolabına koyup,iyice soğuduktan sonra keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

YOĞURTLU KABAK SALATASI

Kabak kabak kabak !!!
Yaz kış bayıldığım,en severek yediğim muhteşem sebze..
İster ekşili,ister kıymalı,ister musakka,ister kızartma,ister mücver,ister kavurma,istersenizde çeşit çeşit salata olan ,her şekle giren çeşidi bol,sağlıklı,leziz sebze..
Hepsi ayrı lezzetli,hepsi ayrı güzel!!!
Pişirmesi kolay,lezzeti olay sebze..
Bugün ise ,nefis bir salata olarak karşınızda..



MALZEMELER
5 adet kabak
350 gr.süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
1 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1\2 demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Kabakları yıkayıp,rendeleyin.Daha sonrada suyunu iyice sıkın.
  • Genişce bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup,içine rendelenmiş kabakları koyup,bir çay kaşığı tuz atıp,hafifce kavurun.Daha sonrada soğumaya bırakın.
  • Yoğurdu bir kaç kaşık suyla özeyip,içine dövülmüş 1 diş sarmısak ve 1\2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
  • Yoğurdu,cevizleri,doğranmış dereotunu,tahini ve soğumuş kabakları genişce bir kaba koyup,iyice karıştırın.Daha sonrada servis tabağına alıp,üzerini cevizlerle ve biraz derotuyla süsleyin.Sonrada buzdolabında soğutup,servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

SODALI KOLAY YUFKA BÖREĞİ


İftarda, sahurda ,canınız sıcacık, çıtırçıtır,nefis bir börek çektiğinde!!!

Kolayca,hazırlayın koyun dolaba,canınız ne zaman isterse atın fırına ,sıcak sıcak misler gibi yiyin böreğinizi...




MALZEMELER
4 tane yufka
250 veya 300 gr. köy(ev)peyniri
1 çay kaşığı karabiber
125 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 şişe soda
büyükboy dikdörtgen fırın kabı
1 yumurta sarısı,susam(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Peyniri rendeleyip,karabiberle karıştırın.(arzuya göre maydanozda koyabilirsiniz.)
  • Tereyağını eritip,yumurta ,zeytinyağ,süt ve sodayla karıştırıp bir sos hazırlayın.
  • Büyük boy dikdörtgen fırın kabınızı hafifce yağlayın.Yufkanın birincisini fırın kabının kenarlarından sarkacak şekilde içine yayın.Diğer yufkaların herbirini  3 parçaya bölün.9 parça yufkanız olacak.Daha sonra sırayla yufkaları,tek tek hazırladığınız sosun içine  ıslatıp,iyice sosu çekmesini sağlayın.Tüm olarak serdiğiniz yufkayı bir kaç kaşık sosla ıslattıktan sonra sosun içinde ıslattığınız yufkalardan 4 parçayı tüm yufkanın üzerine açarak serin.Onun üstüne hazırladığınız peynirli harcı yayın.Sonrada geriye kalan sosa ısladığınız 5 parçayı peynirli harcın üzerine dikkatlice yayın.En son yufka parçasınıda serdikten sonra kenarlardan sarkan yufkaları,üzerine düzgünce kapatın.En üzerine kalan sosuda döküp,böreğinizi buzdolabına koyup,dinlendirin.
  • Böreğinizi pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarıp,üzerine bir yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Daha sonrada dilimleyip,175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

TAVUK TAVA

Bugün Nurlumutfakta`dan sizlere çok lezzetli ve çok pratik bir yemek tarifimiz var..

Yemeğimiz muhteşem bir tavuk tava..

Sadece karıştırıp,fırın tepsisine yerleştiriyorsunuz.İftardan 1 saat önce koyun fırına,iftarda sıcak sıcak koyun masaya..İftarda sıcak pidenizle ,ekmeğinizi suyuna batıra batıra afiyetle yiyin..!!!





MALZEMELER
1 kilo tavuk but kuşbaşı
5 adet domates 
1 büyük baş sarmısak
2 kırmızı biber
4 adet yeşil biber
10 adet kıska soğan
3 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
75 gr.tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı limon suyu(tavukları ıslamak için)
BAHARATLI FIRIN PATATES
5_6 adet patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
kimyon,karabiber,pulbiber
biberiye,tuz
YAPILIŞI
  • Tavuk kuşbaşıları iyice yıkayıp,limonlu suda yarım saat ıslayın.Daha sonrada yıkayıp ,iyice süzün.
  • Domateslerinizi,biberlerinizi küp küp doğrayın.
  • Sarmısaklarınızı ayıklayıp,ikiye bölün.
  • Soğanlarınızı ayıklayın.
  • Süzülen tavuklarınızı baharatlar,salça ve sıvıyağla iyice karıştırın.
  • Baharatladığınız tavukların içine  sebzelerinizi de ekleyip,karıştırın ve genişce yayvan bir fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine 75 gr. margarini doğrayın. Sonrada 185 derece ıstılmış fırında 1 saat kadar iyice pişirin.
  • Tavuklarınızın yanına baharatlı fırın patates hazırlayabilirsiniz.Bunun için patateslerinizi küp küp doğarayın,yeteri kadar sıvı yağ,kimyon,pul biber,karabiber ,kimyon ve biberiye ekleyip,karıştırın ve bir fırın kabıba yarleştirin.Fırının bir rafına tavuklarınzı koyun,diğer katınada patatesleri koyup,bereberce pişirin.
  • Afiyet olsun.


devamı »

TRİLEÇE (ARNAVUT TATLISI)

Bugünkü tatlımız komşu ülke Arnavutlu`ğun lezzetli tatlısı TRİLEÇE!!! 

Çok lezzetli ve özel bir tatlı..Kek kıvamında ama kek değil,karamelli muhallebi tadında ama muhallebi değil..İkisinin birleşimi gibi!!

Çok orjinal bir lezzet..

Bereketli ,lezzetli!!!

Bir kere deneyen ,bir daha vazgeçemiyor...


MALZEMELER
4  yumurta
1 büyük su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1\2 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1,5 su bardağı un
ŞERBETİ
300 gr.krema
3 dolu yemek kaşığı süt tozu
3,5 büyük su bardağı süt
1 büyük çay bardağı şeker
KARAMEL SOSU
1 büyük çay bardağı şeker 
300 gr.krema
25 gr.tereyağ

YAPILIŞI
  • Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıp,iki ayrı karıştırma kabına koyun.Beyazını bir fiske tuz ve şekerin 1\3 üyle iyice kabarıp katılaşana kadar çırpın.Sarılarını ise önce vanilya ve şekerle iyice çırpın,sonra sırayla sıvıyağ,ılık su,un ve kabartma tozunu ekleyin.Hazırladığınız bu karışıma çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyip,spatulayla iyice karıştırıp,hafifce yağladığınız büyükboy dikdörtgen cam fırın kabına dökün.Sonrada 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Dikkat edin diğer keklere göre daha çabuk pişiyor.Kekiniz pişince ,kürdan testiyle pişmişliğini kontrol edip,fırından çıkarın.Ilıması için bekleyin.
  • Şerbeti için süt,krema,şeker ve süt kremasını karıştırıp,ocakta ılıtın.
  • Hazırladığınız bu şerbeti ılıyan ve bütün her yerini kürdanla deldiğiniz kekin üzerine dökerek yedirin(.Kepçeyle  kek çektikçe şerbetten üzerine dökün.Her yeri aynı oranda ıslansın.)
  • Karamel sosu için şekeri genişce bir tavaya koyun,eriyip,rengi karamel rengini alıncaya kadar ısıtın.Rengi koyulaşınca içine önce tereyağı ,hemen sonrada kremayı ekleyip,pişirin.(kremayı ekleyince şeker hafif katılaşacaktır,merak etmeyin kaynadıkça tekrar erir.) Karamel kıvama gelince ocaktan alın ve hazırladığınız şerbetli kekin üzerine dökün.
  • Tatlınız hazır,tatlıyı buzdolabında bir kaç saat iyice soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

İFTAR MENÜSÜ 2014 (5)


İftara çok fazla yorulmadan çok lezzetli ve pratik bir sofra hazırlayabilirsiniz..

Nasıl mı??

İşte sizlere çok fazla yorulmadan ,kısa zamanda hazırlayabileceğiniz nefis  bir menü...

Menümüze ilk önce nefis bir tavuk tavayla başlıyoruz..

Bol domates ve sarmısaklı..Pişerken mutfaktaki  koku,muhteşem:))

Lezzet garanti,hazırlaması çok kolay..Fırındada kendi kendine sizi yormadan pişiyor..

Tavuk tavamızın yanında da nefis bir baharatlı fırın patates var..

Fırında tavuğun yanına yerleşiyor ve beraberce pişiyorlar..



Salatamız ,hem sebze hem de yoğurt lezzetinin bir araya geldiği,leziz ,hafif bir yoğurtlu kabak salata..Lezzetiyle tavuğun yanına çok yakıştı..

Hazırlaması yaklaşık 10 dakika!!


Sıra börekte..Böreksiz bir iftar sofrası düşünemiyorum..

Pratik ,lezzetli,pişerken puf puf..yerken yumuşacık,muhteşem bir börek..

Yapması çok pratik ve eğlenceli..


Ve en sevdiğim bölüm,sabaha kadar devamlı tatlı bir şeyler yapabilirim..İstediğiniz kadar çeşit çeşit..Ama hergüne bir tatlı sadece:((

Bugünkü tatlımız ise ,evimizin prensesinden özel istek..

Lezzeti garanti,muhteşem bir tat.

Sakızlı Krem Jordan..

Kimseye bir kase yetmeyen tatlı..

AFİYET OLSUN..


devamı »

Dimes Limonata, Taze Sıkılmış Limondan Ev Usulü Limonata

Dimes Limonata, Taze Sıkılmış Limondan Ev Usulü Limonata


DİMES, ev ev ziyaret ettiği tüketicilerden aldığı tarifler doğrultusunda taze sıkma limondan ev usulü limonatayı yarattı…
Türkiye meyve suyu pazarının yerli lideri DİMES, sıcakların bastırdığı yaz günlerinde, “Taze Sıkma Limonata”yı, cam şişeden sonra şimdi de yeni ve sağlıklı pet şişede limonata tutkunlarının beğenisine sundu.
DİMES,  yola gerçek ev usulü limonata yapmak için çıktı ve ev ziyaretlerinde tüketicilerden alınan tarifler doğrultusunda DİMES Limonata reçetesini yazdı. Lezzeti ve doğallığı tarifinde gizli olan DİMES Limonata; piyasadaki diğer ürünlerden farklı olarak limon konsantresinden değil, taze sıkılmış limon suyundan üretiliyor. İçinde hiçbir koruyucu katkı maddesi içermiyor. Üstelik evde babaannelerimizin yaptığı gibi limon kabuğunda dinlendiriliyor.
Farkına ve bu farktan gelen lezzetine güvenen Dimes, ‘’Limonata Böyle Olur ‘’ sloganı ile iddiasını vurguluyor.
Dimes Limonata pazardaki rakiplerinden farklılaştığını ve Türkiye’de tek olduğunu yeni TV reklamında bu sloganı ile iddialı bir şekilde anlatıyor.
Keyfe, doğallığa ve lezzete vurgu yapan Dimes Limonata filminin çok keyifli bir videosu ve jingle’ı var.
Dimes Limonata’nın lezzetine ağaçta, sahilde, iş çıkışında deliren insanları görmek için Dimes Limonata Keyfi reklamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »

İZMİR KÖFTE


Nurlumutfakta`nın mutfağından yine mis gibi yemek kokuları geliyor..

Ne mi pişiyor??

Fırında nefis bir İzmir köfte..Yanına da şehriyeli pirinç pilavı ve cacık..

EEE daha ne olsun..Akşama iftarda ziyafet var..

Sizlerde iftara ne pişirecem diye düşünmeyin,nefis bir İzmir köfte hazırlayın.İftar sofranız ziyafet sofrasına dönsün..


MALZEMELER
500 gr. dana kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
4 tane patates
 3 tane biber
2 tane domates
kızartmak için sıvıyağ
SOSU
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş rendelenmiş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Kıyma,yumurta,rendelenmiş soğan ve baharatları hepberaber karıştırma kabına alıp,iyice yoğurun.
  • Daha sonra buzdolabına koyarak 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen köfte harcıyla uzun oval köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri elma dilimi gibi dilimleyin.
  • Biberlerin içini temizleyin,ikiye kesin.
  • Domatesleri yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Köfteleri ve patatesleri yağda hafifce kızartın.Sonrada bir fırın kabına dizin.Aralarına domates ve biberleri yerleştirin.
  • Domates sosu için,domatesleri rendeleyin.1 yemek kaşığı yağda sarmısakları soteleyin,sonrada içine rendelenmiş domatesleri ve salçaları ekleyin.En son baharatları ve sıcak suyuda ekleyip,bir taşım kaynatın.
  • Tepsiye hazırladığınız köftelerin üzerine hazırladığınız sosu yayıp,üzerini aliminyum folyoyla örterek 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Pişen İzmir köftenizi pirinç pilavıyla ve cacık servis edin.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

ŞEFTALİLİ PANNA COTTA

Bugünkü iftar sofrası için,İtalyanların meşhur tatlısı panna cottasını,yaz mevsiminin en güzel meyvalarından olan şeftaliyle hazırladık..

Sunumuyla,lezzetiyle,mis kokulu ,nefis ,hafif bir lezzet oldu.


MALZEMELER
1 litre. krema 
100 gr.toz şeker
2 paket vanilya
4 tatlı kaşığı toz jelatin + 10yemek kaşığı soğuk su(100ml.)
ŞEFTALİLİ SOS
4 tane şeftalı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta+ 1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
YAPILIŞI
  • Süt kreması,şeker ve vanilyaları beraberce bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp,biraz ılıması için bekletin.
  • Daha sonra jelatinle suyu iyice karıştırıp,sütlü karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız panna cottaları küçük kaselere veya kalıplara koyup,buzdolabında en az 3 saat soğumaya bırakın.
  • Şeftali sos için ,şeftalileri soyup,küçük küpler halinde doğrayın.Üzerine şeker ekleyerek küçük bir tencerede hafifce pişirin,pişerken içine 1 yemek kaşığı suyla özediğiniz nişastayı ekleyin ve beraberce pişirin,en son içine 1 paket vanilya ekleyerek ocaktan alın.
  • Panna cottaları servis edeceğiniz zaman panna cottaları tabağa ters cevirip,çıkarın  ve üzerine hazırladığınız şeftalili sostan dökerek servis edin.
  • Tarifin orjinalı David Lebovitz``e aittir.
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

YÖRÜK ÇORBASI


Ramazanda iftar sofrası hava ne kadar sıcak olursa olsun, çorbasız olmuyor..

Çorba iftar açarken daha hafif oluyor..Midemizi rahatlatıyor..Bugün de iftar için yine nefis ve hafif bir çorba hazırladık..

Çorbamız hem çok lezzetli,hemde çok besleyici..Tek başına bile bir öğün olabilecek nitelikte!!!Üstelikte çok pratik...

Evet ,hanımlar haydi mutfağa ,iftara sıcacık dumanı üstünde nefis bir yörük çorbası yapıyoruz..

MALZEMELER
1  su bardağı süzme yoğurt+1 kahve fincanı su
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurta
5 su bardağı et suyu+su
1 küçük kase haşlanmış nohut
1 küçük kase erişte
tuz
ÜZERİ İÇİN
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
  • Et suyunuzu genişce bir çorba tencerenisine  koyup,kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış nohutları ve eriştelerinizi içine atın.
  • Başka bir kapta yoğurt,1 kahve fincanı su,un ,yumurta ve tuzu iyice karıştırın.İçine kaynamakta olan et suyundan bir kaç kaşık ekleyerek yoğurdunuzu ılıtın.Sonrada devamlı karıştırarak kaynamakta olan erişteli et suyunuzun içine dökün.İyice kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın.
  • Ayrı bir soslukta tereyağ ve dövülmüş sarmısağınızı hafifce kavurun,içine pul biberide ekleyip ocaktan alın ve kaynamakta olan çorbanızın üzerine dökün.Bir dakika beraber kaynattıktan sonra çorbanızın altını kapatın.Daha sonrada keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

İFTAR MENÜSÜ (2014) 4

Evet!!

 Nurlumutfakta``dan bugünkü iftar mesüsü önerimiz!!!

Bugünkü iftar soframıza çok besleyici,hafif ve lezzetli YÖRÜK çorbasıyla başlıyoruz..

Fazla midemizi yormadan ,kaybettiğimiz enerjiyi yavaş yavaş almak için, nefis yoğurtlu,erişteli bir çorba..


Çorbamızın arkasından bol domates soslu,içi sebze dolu nefis bir DALYAN KÖFTE geliyor..

Yanında tabikide,olmazsa olmazı bol sütlü kaşar peynirli patates püresi var..


İftar soframızın hem sebzesi,hemde pilavı ise yazın yine favori yemeklerinden tazecik biber ve patlıcanlardan hazırladığımız tadına doyamadığımız zeytinyağlı dolmalar oldu..

Çoğu iftar sofrasında,kalanıda sahur sofasında hemen bitiverdi:))

Ve tatlı altın vuruş ,uzun zamandır denemek istediğim ve lezzetini çok duyduğum,internette  uzun süre tariflerini okuduğum,yapım aşamalarını seyrettiğim.Ve sonunda kendime göre uyarladığım Arnavutların meşhur ve çok lezzetli tatlısı TRİLEÇEYDİ..

Hem şerbetli,hemde sütlü tatlı yerine geçen bu nefis tatlıya hepimiz bayıldık..Gerçekten nefis olmuştu..Tarifini hemen yazacağım..

Hepimize afiyet olsun..

Allah herkesin orucunu ,dualarını kabul etsin..!!!


devamı »

DOMATES SOSLU DALYAN KÖFTE ( RULO KÖFTE)

Dalyan köfte çocukluğumun en sevdiğim yemeği...

Annem ne zaman yapsa ,hemen sofrada baş köşeye geçip,en büyük dilimi ben isterdim..Şimdide benim çocuklarım çok seviyor..O yüzden bende sık sık pişiriyorum..

Bence normal köfte yapmaktan daha da kolay..30 -40 köfte yerine hemen bir tane kocaman hazırlıyorsunuz,bitiyor işiniz.Üstelikte fırında olduğu için çok lezzetli..

Bugünde yine çocukların isteği üzerine iftara nefis bir dalyan köfte hazırladık,bu sefer bol domates sosla pişirdik..Çok lezzetli ve keyifli bir yemek oldu..Biz yanında, dalyan köftenin olmazsa olmazı patates püresiyle servis ettik,siz isterseniz pilavlada servis edebilirsiniz..

İşte en pratik ve en lezzetli tarifiyle dalyan köfte!!



MAZLZEMELER
700 gr.dana kıyma( 2 kere çekilmiş)
1 yumurta
4 dilim tost ekmeği veya kepekli ekmek
2 adet soğan
1 diş sarmısak
tuz,karabiber,kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı su
1,5 çay kaşığı karbonat
İÇ HARCI
2 büyük haşlanmış havuç
1 küçük kase haşlanmış bezelye
ÜZERİ İÇİN
5 adet büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş rendelenmiş sarmısak
1 kahve fincanı su
tuz,kırmızı pul biber,karabiber
25 gr.tereyağ
YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerinin hepsini beraberce geniş bir kapta 10 dakika  iyice özleşene kadar yoğurup,buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız köfte harcını tezgahın üzerine serdiğiniz strech filmin üzerinde dikdörtgen olarak açıp,içine resimdeki gibi havuç ve bezelyeleri yerleştirin.Daha sonra strech  filmin yardımıyla rulo haline getirip,yağladığınız fırın kabının içine yerleştirin.
  • Domatesleri minik minik doğrayın,içine rendelenmiş 1 diş sarmısak ,salçalar,baharatlar ve sıvıyağıda ekleyip beraberce 5 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız domates sosunu dalyan köftenizin üzerine ve yanlarına bolca paylaştırın,köftenin en üstüne 25 gr.tereyağını paylaştırın ve üzerini alininyum  folyoyla örtüp,180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  • Ben içinde haşlanmış yumurta sevmediğim için,sadece sebzeyle pişiriyorum..Sizler arzu ederseniz koyabilirsiniz..
  • PÜF NOKTASI:Kıymanız en az iki kere çekilmiş olmalı ve ekmek,soğan ve kıymanın 1\3 nü beraberce rondoda çekmelisiniz..Daha sonrada bütün malzemeleri  hepberaber iyice özleşene kadar yoğurmalısınız..
  • AFİYET OLSUN....


devamı »

KREM ŞANTİLİ ZEYTİNLİ POAÇA

Bugün Nurlumutfakta``dan sizlere ,sahura özel poaçalar  var.

Bu poaçaların en büyük özelliği, kızımın elinden çıkmış olması ve hamurunun krem şantiyle hazırlanması...

 Evettt!!! Yanlış okumadınız krem şanti..

Hani pasta kreması olarak kullandığımız toz krem şenti..Daha öncede bu krem şantili hamuru nutellalı ve sossisli hazırlamıştık,bu seferde zeytin ve kuru domatesli hazırladık.

Çok lezzetli,nefis yumuşacık poaçalarımız oldu.

Sizlerde bu nefis poaçaları hazırlayın,koyun dolaba, sahura kalktığınızda koyun fırına çay demlenene kadar pişsinler..Sahurda çayınızın yanına sıcak sıcak yiyin..

Şimdiden afiyet olsun..İyi sahurlar.. 

MALZEMELER
250 gr.erimiş tereyağ veya margarin
1 paket krem şanti
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya(10 gr.)
2 kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(5 veya 6 bardak)
İÇ HARCI
1  kase doğranmış kuru domates
1  kase doğranmış siyah zeytin
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1\2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik(arzuya göre)
YAPILIŞI
  • Ilık sütün içine kuru maya ve şekerinizi ekleyip,iyice karıştırın.
  • Mayalı sütünüzü,krem şantiyi,1 tüm yumurta,1 yumurta beyazı,kabartma tozu ve tuzu genişce bir karıştırma kabının içine koyup,iyice karıştırın.Daha sonra  ununu ekleyip,ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.( unu azar azar ekleyin,gayet yumuşak bir hamur olacak.)
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp,1 saat ılık bir yerde mayalandırın.
  • İç harcı için doğranmış siyah zeytin,minik doğranmış kuru domates ve cevizleri ve zeytinyağını karıştırın.
  • Mayalanan hamurunuza bir kaç kaşık daha un ekleyip,tekrar yoğurun.Daha sonrada istediğiniz şekilde içine zeytinli harçtan koyarak ,poaçalar hazırlayın.Biz bir kısmını oval,bir kısmını yuvarlak olarak hazırladık.
  • Hazırladığınız poaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp,susam atın ve 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.30-35 dakika kadar.
  • Daha sonra sıcak sıcak çayınızın yanında servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Diğer krem şantili poaçalarımız :Krem şantili sossili rulolar ,Krem şantili nutellalı rulolar (bu tarifleri üzerlerine tıklayarak görebilirsiniz)



devamı »

SÜTLÜ KABAK KIZARTMA (KABAK PANE)

Yaz sofralarının en sevileni kızartmayı,bu seferde değişik bir tarifle hazırladık.

Hani kışın  çıtır karnıbaharlar hazırlamıştık,bu seferde kabakları çıtır çıtır kızarttık.Aradaki fark sadece,karnıbaharları sodayala kızartmıştık,kabakları sütle kızarttık..

Bu nefis lezzet, bizim iftar soframızda çok ama çok sevildi..Masaya konmasıyla bitmesi bir oldu..

İster iftar,ister sahur sofralarınızda tazecik kabaklarla bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin..



MALZEMELER
6 tane büyük kabak
2 çay bardağı süt
4 veya 5 dolu dolu yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartmatozu
kızartmak için ayçiçek yağı
Yoğurt Sosu
1 kase yoğurt
tuz
1\2 demet dereotu
1 diş sarmısak(arzuya göre)
YAPILIŞI
  • Kabakları yıkayıp,alacalı soyun.Sonrada ortadan ikiye bölüp,ince ince dilimleyin.
  • Daha sonra kabakları genişce bir kaseye koyup,içine iki çay bardağı sütü dökün ve üzerini kapatıp,buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Marine olan kabaklarınızı sütün içinden çıkarıp,kasenin içindeki sütün içine yumurtayı,unu,sirkeyi,kabartmatozunu ve baharatları ekleyip,krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Genişce bir tavaya ayçiçek yağı koyun,iyice ısıtın.Kabaklarınızı hazırladığınız sosun içine batırıp,kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.(Kızaran kabakları,fazla yağını alaması için kağıt havlunun üzerine çıkarın.)
  • Yoğurdu,ince doğranmış dereotu,dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırın.Kızaran kabaklarınızla beraber servis edin.
  • AFİYET OLSUN...




devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic