ELMALI TARÇINLI KEK

Şimdi elma zamanı !!!

Babamın cenneti Niğdedeki elma bahçemizden tazecik mis kokulu elmalarımız geldi...Bende çayın yanına,hemen bu tazecik elmalarla hemen çok pratik ve mis kokulu elmalı bir kek hazırladım..

Kekimizin malzemeleri her evde bulunabilecek malzemelerden ,yumuşacık,mis kokulu,yapımı da çok kolay...Sonuç ve lezzet harika..

Tarifimiz ise instagramdaki becerikli arkadaşım lullabymutfaksırlarından!!!

Bu nefis kek,bayramda çayınızın yanına çok yakışacak..


MALZEMELER
2 yumurta
150 gr.şeker
225 gr.un
85 gr.yumuşak margarin
150 ml.süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay kaşığı tarçın
1\4 çay kaşığı muskat
2 büyük elma
üzeri için pudra şekeri
20 cm.lik kelepçeli kalıp
YAPILIŞI
  • Un,kabartma tozu,tarçın ve muskat rendesini hep birlikte eleyin.
  • Elmaları soyup,ince ince dilimleyin.
  • Yumuşak tereyağını şekerle iyice krema kıvamında çırpın.
  • Daha sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyip,çırpın.
  • Sonrada kek karışımıza çırparak önce biraz unlu karışımdan ekleyip çırpın,sonra sütün yarısını,sonra unlu karışımın kalanını,en onda kalan sütü ekleyin.
  • Hazırladığınız kek karışımını,yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba koyun.Üzerine dilimlediğiniz elmaları yerleştirip,175 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkarın.Kekinizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra fırından çıkarıp,üzerine biraz pudara ekeri serpin.,
  • Daha sonrada kekinizi keyifle çayınızın yanında servis edin.,
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

KIRMA TAVUK KEBABI


Bugün Nurlumutfakta``da saray mutfağından ,yani 17. yüzyıldan günümüze gelen sayılı yemeklerden kırma tavuk kebabı yapıyoruz.

Bu nefis tavuk yemeği sarayda sadece sultanlar için pişirilirmiş..Bu seferde bizim evdeki sultanlar için pişti:)

Bu muhteşem lezzetteki yemeğimizin tarifi sevgili Yunus Emre Akkor şefimizden..Yapması aslında çok kolay ,sadece doğru malzeme ve teknik..

Chefimizin verdiği tarifle ,ben elimden geldiğince yapmaya çalıştım..

Bizim evde çok beğenildi,tadanlardan tam not aldı..

Evet sizde,hiç beklemeyin ve evinizdeki sultanlara Osmanlıdan mutfağımıza hediye olan,bu muhteşem lezzetti tattırın!!



MALZEMELER
8 parça kemiksiz açılmış tavuk budu(birazcık derisi olacak)
100  gr.tereyağ
2 tane ince doğranmış soğan
4  tane kuru acı biber(arnavut biberi)
1 çay kaşığı tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı  su
TAVUKLARIN TERBİYESİ İÇİN
1 rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Tavuklarınızı soğan ve tuzla iyice ovarak,15 -20 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra yıkayıp,iyice suyunu süzdürüyoruz.
  • Tereyağını yayvan bir tencereye koyup,eritiyoruz.Yağımız fokurdamaya başlayınca,tavuklarımızın derili yeri alta gelecek şekilde tencereye koyup,arkalı önlü iyice kızartıyoruz.Daha sonrada üzerine doğranmış soğanlarımızı,baharatlarımızı  ve arnavut biberlerimizi ekleyip,bir kaç dakika pişiriyoruz.En sonda suyunu ekleyip,kısık ateşte 20 dakika kadar yağına binene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tavuğumuzu sıcak sıcak servis ediyoruz.
  • Saraylarda bu yemeği tüm tavuktan yaparlarmış,ama biz günümüze uyarlayıp parça tavuk budundan pişirdik.
  • AFİYET OLSUN.
devamı »

TAVUKLU EV PİZZASI

Yağmurlu bir Pazar günü, evde oturunca ne mi yapılır?

Tabiki de bol bol yemek!!

Bizim bu haftaki pazar lezzetimiz ise ,nefis ev yapımı tavuklu pizzaydı..

Nasıl mı yaptık??

Çok kolay ,biz tavuklu yapmak isteyince tavuk kullandık.Sizlerde  istediğiniz,evde bulunan diğer malzemelerlede hazırlıyabilirsiniz..

Tamamıyla ev yapımı..Hamuru,sosu ve üst malzemesi...



MALZEMELER
1 çay bardağı su
4 su bardağı un
1 paket instant toz maya
1 çay kaşığı tuz
 1\2 çay bardağı sıvıyğ
SOSU
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
1 domates rendesi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
kekik,karabiber,tuz
ÜZERİ İÇİN
250 gr.tavuk göğüs(minik kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı konserve mısır
1 kase doğranmış konserve mantar
1 tane julyen doğranmış kırmızı biber
1 büyük su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
  • Öncelikler hamur için ununuzu karıştırma kabınıza alıp,ortasını havuz gibi açın.Ortasına sıvıyağ,su ,instant maya ve tuzu ekleyip,yumuşak bir hamur yoğurun.Daha sonrada üzerini örtüp,mayalanması için 15- 20 dakika bekletin.
  • Sos için malzemeleriniz küçük bir tencereye koyun ve 5 dakika kaynatın.
  • Tavuklarınızı iyice yıkayıp,süzün ve 1 yemek kaşığı sıvı yağda hafifce kavurun.(yüksek ısıda suyunu verememesine dikkat edin.)Kavrulan tavuklarınızın içine kırmızı biberleri,mısırları ve konserve mantarlarıda ekleyip,beraberce 5 dakika kavurun.En son biraz kekik,karabiber,kırmızıbiber ve tuz ekleyerek tavuklu harcınızı ocaktan alın.Harcımız hazır.
  • Mayalanan hamurunuzu hafifce yağladığınız fırın tepsinize elinizle yayarak yerleştirin.Her yere eşit miktarda yayılmasına dikkat edin.Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-6 dakika pişirin.5 dakika sonra çıkarın,yani yarı pişmiş olacak.Fırından çıkardığınız hamurun üzerine hiç bekletmeden sosun yarısını sürün,onun üzerine rendelenmiş kaşardan biraz serpin,sonrada  tavuklu harcı yayın,onun üzerinede kalan sosun yarısını döküp,fırına tekrar sürün ve 10-12 dakika daha pişirin.Daha sonra fırından çıkarıp,kalan kaşarı serpin ve kaşar eriyip,hafif kızarana kadar fırına tekrar sürün.
  • Kaşarlar eriyince fırından pizzanızı çıkarıp,ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip,sıcak sıcak bol yeşil salatayla servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

LABNELİ LİMONLU KEK

Taze limon mevsimi başladı ve bizde mis kokulu taze limonlarla nefis bir limonlu kokulu hazırladık!!!

Evettt!!!İşte bugünkü tarifimiz,mis kokulu,tatlı ekşi nefis bir limonlu kek..

MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1\2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
200 gr.labne peynir
1,5 limon suyu(3-4 yemek kaşığı)
2 limon rendesi
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5  bardak un
MALZEMELER
  • Yumurtaları  beraber iyice beyazlayıp,kabarana kadar çırpın.Daha sonra içine sırayla,labne peynir,vanilya,sıvıyağ,süt,limon suyu,limon rendesi ve (ELENMİŞ)un kabartma tozu karışımıznı ekleyip,karıştırın
  • Hazırladığınız kek karışımızı,yağlayıp unladığınız kek kalıbına koyun ve önceden ısıttığınız 175 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kekinizi kürdan testiyle kontol edip,fırından çıkarın ve ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıp,servis edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

Erişilmesi En Zor Yerlerin Hijyeni için 7'li Püskürtme Sistemli Domestos

Temizlik ve düzen konusunda ne istediğini bilen, tertipli ve özenli bir ev hanımı olduğumu söyleyebilirim. Atalarımızın "Alet işler el övünür" sözündeki gibi, temizlikte de istenilen sonucun etkili ve kısa sürede alınması için, öncelikle doğru ürünlerin kullanılması, bence en önemli noktalardan biri...
Bu uğurda eskiden çocukluğumuzda, annelerimizin hijyen sağlamak için sık sık kullanmak zorunda kaldığı çamaşır sularının o ağır kokusunu düşündükçe, şu anda aslında ne kadar şanslı olduğumuza bir kere daha anlıyorum.. Eski çamaşır suları gibi kokmayan, Domestos’un deterjan katkılı ultra yoğun çamaşır suyu, temizliğe harcanan zamandan da tasarruf sağlayarak, bu işi çok daha keyifli hale getiriyor.
Özellikle tuvalet temizliğinin ne kadar önemli olduğunu, özenli hanımlarımız iyi bilirler. Örneğin; klozetlerin ulaşılması güç yerlerine, ne kadar uğraşsanız da kolay kolay müdahale edemezsiniz. Şimdi görüyorum ki işin uzmanı Domestos, yine bir ilke imza atarak "Domestos 7'li Püskürtme Sistemi" diye bir ürün çıkarmış. Özel olarak tasarlanan kapak dizaynıyla, tazyikli şekilde 7 ayrı delikten kolayca geniş bir alana yayılan ürün sayesinde, erişilmesi en zor olan yerlere bile zahmetsizce ulaşıp, oradaki mikropları da öldürüyor.
"Yaz Güneş" ve "Fırtına Gücü" adlı iki farklı koku alternatifi de sunan, özel tasarım kapaklı Domestos 7'li Püskürtme Sistemli bu hijyen sağlayan ürün sayesinde, klozet ve duvar gibi dikey yüzeylerde gizlenen mikroplara, artık buralarda barınma şansı bırakmıyor.
İçerik: www.usengecsef.blogspot.com
Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »

İNCİRLİ & TAHİNLİ CHEESECAKE

İncir mevsimi geldi de geçiyor bile!!!

Ben daha incirli bir pastada yapamadım ,derken bu nefis incirli cheesecake tarifini yolladılar... Bende hiç beklemeden yapıp,denedim..

Sonuç mu???Muhteşem..

Görüntü ve lezzet tadanlardan 10 tam puan aldı...

Tarifi MSA.``da cheesecake kursuna giden kızımın arkadaşı yolladı. Ama bu muhteşem tarifin esas sahibi sevgili Özge chef...
Tarifin orjinali incirli,tahinli cheesecake ...Bu nefis tarif için Gizem;e ve Özge chefe çok teşekkürler..

MALZEMELER
Tabanı İçin
3 paket hanımeller fındıklı bisküvi(küçük uzun paketlerden)
150 gr.tereyağ
Peynir Katı
3 pınar beyaz peynir(600 gr.)
175 gr. şeker
4 yumurta
50 gr.tahin
50 gr.krema
80 gr.un
2 çay kaşığı sıvı vanilya
4 tane siyah incir
Üzeri İçin
12 tane siyah incir
3 yemek kaşığı şeker
1 portakalın suyu
YAPILIŞI
  • Öncelikle bisküvileri rondodan çekin ve tereyağını eritip,üzerine dökün.Sonrada kaşıkla iyice karıştırın.Arzu ettiğiniz boy kelepçeli kalıba(ben 26 cm kullandım.İnce olsun diye,ama siz daha kalın isterseniz 24 veya 22 cm.kullanabilirsiniz.)yağlı kağıt koyup,üzerine bisküvili harcı kaşıkla sıkıca bastırarak koyun.Daha sonrada 160 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğutun.
  • İç harcı için öncelikle 4 tane incirin herbirini portakal gibi,8 dilime bölüp ,bisküvili katın üzerine dizin.Daha sonra peynirle şekeri 1 dakika iyice çırpın.Sonra içine tahin ve kremayı ekleyip,1 dakika daha çırpın.Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip,1 dakika daha çırpın,en son da yumurtaları teker teker  ekleyin ve karışana kadar çırpıp,çırpmayı bırakın.(yumurtalar karıştıktan sonra daha fazla çırpmayın,cheesecakeniz çatlar.)
  • Hazırladığınız cheesecake harcınızı kalıbınıza döküp,160 derece fırında 35-40 dakika kadar (ortası hafif sallanacak ) pişirin.(ÖNEMLİ,FIRININ İÇİNE MUTLAKA SU DOLU BİR TEPSİ KOYUN.YOKSA CHEESECAKE CATLAR.)
  • Cheesecakeniz pişerken,üzeri için incirlerin herbirini sekiz parçaya bölün ve tavayakoyun ve üzerine şekeri serpin,1 portakalın suyunu koyun.Daha sonrada yüksek ısıda hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.(5 dakika)(pişirirken hiç çevirmeyin.)
  • Pişen cheesecakenizi fırını söndürüp,10 dakika fırının kapağı açık bir şekilde fırının içinde ılıtın,daha sonrada çıkarıp,tezgahın üzerinde iyice soğumaya bırakın.Soğuyunca buzdolabına koyun ve 1 saatte orada soğutun.,Cheesecakeniz iyice soğuduktan sonra dolaptan alın ve pişirdiğiniz incirli sosu üzerine yerleştirin.(Ben bir kaç tanede inciri pişirmeden dilimleyip,koydum.) Daha sonra tekrar buzdolabına koyun ve bir kaç saat daha soğumaya bırakın.
  • Dinlenen cheesecake dilimleyip,keyifle çayınızın yanında servis edin.
  • NOT:Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • AFİYET OLSUN.





devamı »

KOLAY KABAKLI BÖREK

Kabak sevdalısı Nurlumutfakta``dan yine kabaklı nefis bir tarifimiz var.

Hazırlaması çok pratik,sadece malzemeleri karıştırıp,fırın kabına koyuyorsunuz...

Çabucacık pişiyor,keyifle yiyorsunuz..

Hafif,sağlıklı,lezzetli ve kolay!!!

MALZEMELER
2 tane yufka
2 büyük yumurta
2 çay bardağı süt
1\2 çay bardağı sıvıyağ
2 tane büyük kabak
10 dal yeşil soğan
1\2 demet dereotu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
  • Kabakları rendeleyip,suyunu iyice sıkın.
  • Yufkaları elinizle küçük parçalara bölün.
  • Dereotu ve yeşil soğanları incecik doğrayın.
  • Genişce bir kabın içine yufkaları,dereotunu,yeşil soğanları,maydanozu,suyunu iyice sıktığınız kabakları,sütü,yağı,yumurtaları,beyaz peyniri ve yeteri kadar baharatları koyup,karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy bir fırın kabının içine koyup,kaşıkla yayın ve 170 derece fırında iyice pişirin.(35-40 dakika)
  • Böreğiniz pişmeye yakın ,bir bardak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve iyice kızarınca fırından çıkarın.
  • Böreğiniz pişince fırından çıkarın,ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

REÇELLİ FINDIKLI KURABİYE (PRENSES KURABİYE)

Bugünkü tarifimiz,klasik,içi reçel dolgulu,kenarları fındıklı,kıyır kıyır,ağızda eriyen nefis bir kurabiye!!!

Geçen gün sevgili Pelin Chef`in sayfasında gördüğümde ,epeydir bu nefis kurabiyeyi yapmadığımı hatırladım..

Eskiden hemen hemen her misafir geldiğinde yaptığım ,ama yeni tarifler bulunca papucunun dama atıldığı nefis bir lezzet..

Bugün,haydi biraz nostalji yapalım ve akşam üzeri çayımızı bu nefis kurabiyeyle beraber içelim..




MALZEMELER
125 gr.yumuşak margarin
3 dolu dolu yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un(2 su bardağı kadar)
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta beyazı
dövülmüş fındık
arzu ettiğiniz çeşit marmelat
YAPILIŞI
  • Kurabiye malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.(un miktarı unun yoğunluğuna göre değişebilir,ona göre ayarlayın.)
  • Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alarak yassı ve yuvarlak minik kurabiyeler hazırlayın.
  • Hazırladığınız kurabiyelerin yanlarını önce çırpılmış yumurta beyazına ,sonra dövülmüş fındığa batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Bütün kurabiyeleri hazırladıktan sonra,parmağınızla dikkatlice hafifce çukurlaştırın,sonrada kuarbiyeleri tepsisiyla buzdolabında 15 dakika soğutun.
  • Daha sonra kurabiyelerinizi 175 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 30 dakika)(ilk 15 dakikada kurabiyeleriniz biraz kabarıp,çukurlar biraz kaybolacaktır,o zaman fırının kapağını açıp kurabiyelerinizin ortalarını parmağınızla dikkatlice tekrar çukurlaştırın.)
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartın,iyice soğuduktan sonra ortadaki çukurlara arzu ettiğiniz marmelattan birer çay kaşığı koyup,servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

MAYALI RULO POAÇALAR


Tavşan kanı demlenmiş bir bardak çay ve fırından yeni çıkmış sıcacık bir poaça..

Muhteşem ,lezzet dolu  bir ikili !!!

İşte bugün , Nurlumutfakta`dan çayınızın yanına,çok pratik,hemen hamuru hazırlayıp,şekillendirip,mayalanmasını hiç beklemeden pişirebileceğiniz nefis bir poaça tarifi..

MALZEMELER
125 gr.yumuşak margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
20 gr. yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta beyazı
aldığı kadar un
İÇ HARCI
250 gr. beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
susam & çörekotu
YAPILIŞI
  • Önce ,ılık sütü ,mayayı ve şekeri genişce bir karıştırma kabında karıştırın.İçine margarin,sıvıyağ,yumurta akı,mahlep,tuz ve ölçülü olarak unu ekleyip,iyice karıştırın.Yumuşak,hafifce ele yapışan  bir hamur yoğurun.Daha sonrada 10 dakika dinlendirin.
  • Peyniri rendeleyip,içine birazcık karabiber ekleyin.
  • Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.Tegahınızı hafifce unlayın ve hamurunuzu merdaneyle 3-4 cm.kalınlığında dikdörtgen şekilde açın.İçine rendelenmiş peynirden yeteri kadar her tarfına gelecek şekilde koyun.Sonrada rulo halinde sarın ve 2 parmak genişliğinde parçalar halinde kesin.Diğer 3 parça hamuruda aynı şekilde hazırlayın.
  • Hazırladığınız poaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Sonrada üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
  • Hazırladığınız poaçaları 170 derece hafif ısıtılmış fırında poaçalarınız iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

OREOLU CUPCHEESECAKES(OREOLU CHEESECAKE MUFFİNS)

Herkesin çok sevdiği ikili, oreo ve cheesecake birleştirdik..

Ortaya nefis bir  lezzet çıktı...

Çok ama çok beğenildi...Çay soframızın favori lezzeti oldu..

Bu muhteşem lezzeti sakın kaçırmayın,deneyin,tadın,tattırın..!!!

MALZEMELER
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
100 gr.krema
450 gr.Ülker içim labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt(tercihen sütaş)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişstası
1 paket vanilya
1\2 paket oreo bisküvisi
20 tane muffin kağıdı
TABANI İÇİN
1,5 paket oreo bisküvisi
75 gr.margarin
ÜZERİ İÇİN
1 paket oreo bisküvisi
1 paket bitter çikolata(80 gr.)
100 gr.krema
YAPILIŞI
  • Tabanı için oreoları rondoda un haline getirin ve erimiş margarinle karıştırın.Daha sonrada muffin kağıtlarını muffin kalıbına yerleştirin ve hazırladığınız bisküvili karışımdan 1,5 tatlı kaşığı içlerine koyup,bastırarak yerleştirin.Hazırladığınız kalıpları 10 dakika buzdolabına koyup,soğutun.
  • Süzme yoğurt ve labne peyniri süzgeçe koyup,suyunu iyice süzdürün.
  • 1\2 paket oreoyu rondoda ufaltın.
  • Suyu iyice süzülmüş,peynir yoğurt ve şekeri mikserle iyice kreme kıvamına gelene kadar çırpın.Daha sonra içine sırayla yumurtalar,vanilya,krema ,un ve nişastayı ekleyip,çırpın.İçine en son rondodan çektiğiniz oreoyuda ekleyip,tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız peynirli harcı buzdolabında soğuttuğunuz muffin kalıplarının içine doldurun.(kağıtların tamamı dolacak.)
  • Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın ve en alt katına su dolu bir kase yerleştirin.Daha sonrada muffin kalıplarınızı tel ızgaranın üzerine yerleştirip,yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.(Çok pişirmemeye dikkat edin,hazfifce kızarıp,aktılaşacak.)
  • Pişen cheesecakeleriniz kontrol edip,fırını kapatın ve kapağı açık olarak fırında ılımaya bırakın.
  • Daha sonrada ılıyan cheesecakeleriniz fırından çıkarıp,tezgahda iyice soğumalarını sağlayın.Cheesecakeleriniz soğurken üzerleri bir miktar çökecektir.
  • Soğuyan cheesecakelerinizi busdolabına koyun ve en az 3 saat dinlendirin.
  • 3 saat sonra dolaptan çıkarıp,cheesecakelerinizin kağıtlarını dikkatlice çıkarıp,seris tabağına alın..
  • Üzeri için kremayı ısıtıp,ısınan kremenın içine çikolatanızı koyup,iyice eriyeyene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kremayı cheesecakelerinizin üzerlerine birer tatlı kaşığı olacak şekilde paylaştırın.Ve buzdolabına koyun.(10 dakika soğuyacaklar.)
  • Cheesecakelerinizi 10 dakika sonra buzdolabından çıkarın.Oreolarınızın her birini keskin bir bıçakla tam ortadan ikiye kesip,cheesecakelerinizin üzerine yerleştirin ve iyice soğuyup,dinlenmesi için buzdolabına koyun.
  • İyice soğuyup dinlenen cheesecakelerinizi çayınızın yanında keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

NUTELLALI CUPCAKELER(MUFFİN)

Bugün Nurlumutfakta``da cupcake şenliği var..

Cupcakelerimizin hem kendi,hem de kreması nutellalı!!!

Tam bir lezzet bombası..Yani yemede yanında yat misali!!!

Ve de en önemlisi bu muhteşem cupcakeler evimizin prensesinin elinden..

Demedi demeyin,bu nefis cupcakeleri sizde hemen hazırlayın,evinizde şölen havası yaratın!!!

MALZEMELER
2 yumurta
1çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2,5 dolu yemek kaşığı nutella
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 2yemek kaşığı un
KREMASI
1,5 paket süt kreması(300 gr.)
2 paket bitter çikolata
2 dolu yemek kaşığı nutella
YAPILIŞI
  • Öncelikle cupcake kağıtlarını muffin kalıbına koyun.Bu ölçüden yaklaşık 18 adet muffin(cupcake) çıkıyor.
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice çırpın.Sonrada sırayla sıvıyağ,süt,kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip,çırpın.En sonda içine nutellayı ekleyip,muffin karışımını bitirin.
  • Hazırladığınız karışımı,cupcake kağıtlarının üzeri 1 parmak boş kalacak şekilde doldurun ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Cupcakelerinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra,fırından çıkarıp,soğumaya bırakın.
  • Krema için süt kremasını ısıtın.İçine çikolataları ekleyip,iyice eriyene kadar karıştırın.Daha sonrada soğuması için,buzdolabına koyun.(soğuyup,biraz koyulaşmasını bekleyin)Soğuyan kremanızı buzdolabından çıkarıp,mikserle iyice çırpın.Çırptığınız kremaya nutellayıda ekleyip,iyice tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı,sıkma ucu taktığınız sıkma torbasına doldurun ve iyice soğuyan cupcakelerinizin üzerine istediğiniz şekilde sıkın.
  • Hazırladığınız cupcakeleri(muffin) buzdolabına koyun,iyice soğuduktan sonra keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

KAŞARLI & MAHLEPLİ KURABİYELER


Bugün Nurlumutfakta`dan çay saatlerinize özel,mis kokulu kıyır kıyır,nefis ve çokta pratik bir kurabiye tarifimiz var..

Hazırlayın koyun kavanoza ,çayınızın yanında,canınız hafif tuzlu birşeyler çektiğinde atıverin ağzınıza...




MALZEMELER
125 gr yumuşak tereyağ
1\2 su bardağı zeytinyağ
1\2 çay bardağı süt
1 yumurta(beyazı içine,sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 ,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
susam
YAPILIŞI
  • Kaşar peyniri hariç,hamur malzemeleriyle yumuşak ,pürüzsüz bir hamur yoğurun.Yoğurduğunuz hamura en son kaşar peynirini ekleyip,tekrar iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamuru merdaneyle 3-4 cm.kalınlığında açıp,istediğiniz kalıpla kesin.(ben yuvarlak çiçek bir kalıpla kestim.)
  • Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
  • Kurabiyelerinizi 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin,daha sonra keyifle çayın yanında servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE( CHOCOLATE CHİP COOKİES)

Bugün çay ve kahvenizin yanında size keyifle eşlik edecek ,nefis bir kurabiye tarifimiz var...

Orjinal  bir American cookie tarifi..Tarif kızkardeşimin tarif defterinden...İçinde damla çikolatalar olan,hafif sakızımsı bir kıvamda muhteşem bir lezzette... 

Bu kurabiye ,kahve keyfinize keyif katacak!!!



MALZEMELER
1 yumurta +1 yumurta sarısı
1,5 çay kaşığı mısır nişastası
3\4 cup esmer şeker
1\2 cup beyaz şeker
3\4 cup yumuşak tereyağ(mikrodalgada 30 saniye eritilmiş)
2 çay kaşığı vanilya
1\2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 +1\4 cup un
1 cup damla çikolata
YAPILIŞI
  • Önce tereyağ,yumurtalar ve şekerleri iyice karıştırın,sonrada içine diğer malzemeleri ekleyip,pürüzsüz bir kurabiye hamuru yoğurun.Daha sonra hazırladığınız  kurabiye hamurunu ağzı kapalı bir kaba koyup,buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
  • Pişireceğiniz zaman hamuru dolaptan çıkarın ve 10 dakika kadar ılıtın.Sonrada ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafif yassı kurabiyeler hazırlayın.(kurabiyeleriniz pişerken hafif yayılacaklardır)
  • Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip,önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 - 15 dakika kadar pişirin.(Kurabiyelerinizi fazla pişirmeyin,hafif yumuşak kıvamda fırından çıkarın ve tepside soğutun.Soğudukça sertleşecektir.)
  • AFİYET OLSUN.





devamı »

MERCİMEKLİ MUSKA BÖREK (SAHRAP SOYSAL)

Bugün Nurlumutfakta```dan sizlere nefis bir börek önerisi var..

Sağlıklı,besleyici,çıtır çıtır ve çok pratik bir börek..Böreğimizin tarifi yine mutfağın büyük ustalarından sevgili Sahrap Soysal``dan!!!

Hazırlayın koyun buzluğa ,canınız börek çektiğinde,aniden bir misafir geldiğinde çıkarın buzluktan,hemen bir yumurta sarısı sürüp,koyun fırına..Yarım saatte hazır..

Bu nefis böreğe bayılacaksınız..

Böreğin orjinal sayfası ve linki için,Mercimekli muska börek  ve diğer güzel börek tarifleri için http://sahrapsoysal.com/borek-tarifleri..


Mercimekli muska börek tarifi
MALZEMELER
  • 2 adet hazır yufka
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Yufkaya sürmek için
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
Üzeri için
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı

  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Üzerine 6 su bardağı ılık su ekleyerek ister düdüklü tencerede ister normal tencerede mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
  • Tereyağını orta boy bir tavada eritip incecik doğradığınız soğanları da ekledikten sonra 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  • Haşlayıp süzdüğünüz mercimeği de üzerine aktarın. Tuz, karabiber ve kimyonu da katıp 5-6 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
  • Diğer taraftan, yufkanın birini tezgaha serip bıçak veya rulo yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru 10-12 santimetre genişliğinde şeritlere ayırın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  • Zeytinyağı ve yumurtayı bir kasede çırpıp fırça yardımıyla şeritlerin üzerine sürün.
  • Şeritlerin uç kısmına harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın. Bu şekle muska denir.
  • Şeritlerin hepsine aynı işlemi uygulayıp fırın kağıdı serilmiş ya da  yağlanmış olan fırın tepsisine börekleri aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.
  • 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. 
Afiyet olsun.
devamı »

TOBLERON CHEESECAKE

Bugün Nurlumutfakta``da sizlere  yine bir lezzet bombasının tarifi  var.

Herkesin çok sevdiği cheesecake,çok sevilen çikolata tobleronla hazırladık..

Tam bir lezzet şöleni oldu..

Eğer sizde farklı lezzetler arıyorsanız ve tobleron çikolatayı çok seviyorsanız..

İşte sizlere muhteşem bir tarif..




MALZEMELER
1 paket eti burçak bisküvi
1 paket hanımeller fındıklı bisküvi
75 gr.tereyağ
1\4 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI
550 gr.içim labne peyniri (1 büyük kutu)
3\4 su bardağı şeker
2 yumurta
200 ml..ekşi krema(200 ml.krema+1 çay kaşığı limon suyu)
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış toblerone çikolata
ÜZERİ İÇİN
150 ml.krema
1,5 çay bardağı kıyılmış toblerone çikolata
1 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin.Tereyağını eritip,bisküvilerin üzerine dökün.Tuzuda ekleyip,iyice karıştırın ve yağlı kağıtla kapladığınız 24  cm.lik kelepçeli kalıba iyice bastırarak yerleştirin.Daha sonra 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğutun.
  • Labne peynirini süzgece koyup,suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
  • Kremayı önceden 1 çay kaşığı limonla karıştırıp,tezgahın üzerinde 1 saat bekletin.(ekşi krema yapıyoruz.)
  • Tobleron çikolatayı ince ince doğrayın.
  • Süzülen peynirinizi şekerle beraber iyice çırpın.,Çırparken önce yumurtaları teker teker,daha sonra vanilya,ekşi krema ve nişastayı ekleyip,çırpın.(çok fazla çırpmayın ,cheesecakeniz ,çatlar.)
  • Karışıma en son doğranmış bir su bardağı tobleron çikolatayı ekleyip,spatulayla hafifce karıştırn ve bisküvili tabanın üzerine dökün.
  • Fırınınızın en alt katına su dolu bir tepsi yerleştirin.Diğer katada cheesecake koyun ve önce 170 derecede 10 dakika sonrada 160 derecede 40 dakika kadar cheesecakenizi pişirin.(kalıbı salladığınızda,ortası çok hafif sallanıyorsa ,pişmiş demektir..)
  • Pişen cheesecakenizi fırını kapattıktan sonra 15 dakika kadar fırının kapağı açık olarak içinde ılıtın,daha sonra dışarıya alıp,iyice soğuyana kadar tezgahın üzerinde bekletin.
  • Üzeri için kremayı,ısıtıp,içine bitter çikolatayı ve doğranmış tobleron çikolatanın yarısını ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın,eriyince 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin ve onuda kremaya yedirin.Sonrada hazırladığınız ganajı cheesecakenizin üzerine dikkatlice yayın.Hazırladığınız cheesecake buzdolabına koyup,en az 6 saat soğutun.
  • Servis edeceğiniz zaman,dikkatlice kalıptan çıkarın,ve kalan doğranmış tobleron çikolatayla süsleyip,servis edin.
  • Tobleron çikolataları ,marketlerde kolayca bulabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic