ÇİKOLATA KREMALI MUZLU MUFFİN (CUPCAKE)

Bugün Nurlumutfakta`dan çocuk büyük herkesin bayılarak yiyeceği,muhteşem bir muffin tarifimiz var..

Keki mis gibi muz kokuyor,her ısırıkta ağzınızda nefis bir muz lezzeti geliyor..Üzerinde bol çikolatalı nefis muzlu bir kraması var..

Kremasımı daha lezzetli,kekimi artık ona siz karar verin.

Ben ayrım yapamadım:)

MALZEMELER
Muffin İçin
3 yumurta
1\2 su bardağı şeker
1\2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 tane küçük kutu muzlu süt(200 ml.)
1 paket muzlu pudding
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması
200 ml.krema(1 küçük kutu)
1,5  tane bitter çikolata
1 tane muzlu krem ole+1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra sırayla içine vanilya ,sıvıyağ,muzlu süt ve muzlu puddingi  ekleyip çırpın.En sonda içine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip,çırpın(.Unu ekledikten sonra sadece karışacak kadar çırpın.)
  • Hazırladığınız muffin hamurunu içine muffin kağıdı koyduğunuz kalıblara üzerinden bir parmak boş kalacak şekilde paylaştırın.
  • Muffinlarınızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 -25 dakika kadar pişirin.Muffinlarınızın pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Kreması için süt kremasını küçük bir sos kabına koyup,ısıtın.Isınan kremanın içine çikolatalarınızı ekleyip,iyice eriyene kadar karıştırın.Hazırladığınız karışımı buzdolabına koyup,soğutun.Soğuyan cikolatalı karışımı bir karıştırma kabına koyup,mikserle çırpın.Daha sonrada içine toz krem oleyi ve soğuk 1 çay bardağı sütü ekleyip,tekrar iyice karışana kadar çırpın.Kıvamı koyu olursa bir kaç kaşık daha soğuk süt ekleye bilirsiniz.Hazırladığınız kremayı uç taktığınız sıkma torbasına doldurup,soğuyan muffinlarınızın üzerine sıkın.Daha sonra buzdolabına koyup,muffinlarınızı soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muffinlarınızı servis ederken arzuya göre üzerlerine muz dilimleyip koyarak, servis edebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

SUSAMLI HALKA


Kıyır kıyır ,ağzıda dağılan,bayatlamayan nefis susamlı kurabiye tarifi arıyorsanız,işte tarif tam karşınızda!!!

Hazırlayın koyun,kavanozlarınıza ,çayınızın yanına,canınız her çektiğinde hazır elinizin altında bulunsun...Bu nefis susamlı halkaların lezzetine bayılacaksınız..

MALZEMELER
125 gr.tereyağlı margarin
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı yoğurt
1\2 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
susam
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırıp,her bezeyi merdaneyle 3 cm.kalınlığında açın ve istediğiniz bir kurabiye kalıbıyla kesin.
  • Kurabiyelerinizi yağlı kağıt sediğiniz tepsiye dizip,üzerine yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin.Sonrada 175 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Kurabiyeleriniz kapalı bir kavanozda bir hafta  boyunca tazeliğini koruyacaktır..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ELMALI RULO(KURABİYE)

Elmalı pasta..!!!

En sevdiğim,karnım tok olsada hiç bir zaman geri çeviremiyeceğim,çocukluğumun favori kurabiyesi..Bence artık bir Türk klasiği olmuş bir kurabiye..

Pişerken eve yayılan o tereyağ , elma ve tarçın kokusu...Fırındayken, daha ne zaman pişecek bu kurabiyeler,sorusu!!! Piştikten sonra daha sıcakken yarısı biten bir tepsi...Bir elmalı pasta klasiği:)

İşte,bu muhteşem kurabiyenin,herkesin bildiği klasik tarifi..Sadece benim tarifimde, yoğurt yerine süt var...Daha gevrek bir hamur elde etmek için...Annemin en eski,en özel tariflerinden!!!

Haydi hanımlar mutfağa,bugün kıyır kıyır,nefis mis kokulu elmalı kurabiye yapmaya!!

MALZEMELER
125 gr.tereyağlı  yumuşak tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
3 rendelenmiş elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
  • Rendelenmiş elma ve şekeri beraberce 5-6 dakika pişirin.Pişen elmalarınızın içine tarçın ve cevizinizide ekleyip karıştırın.
  • Dinlenen hamurunuzu dolaptan çıkarın,10 dakika ılımasını bekleyin ve daha sonra limondan biraz büyük parçalara ayırıp ,bezeler hazırlayın.Her bir bezeyi tezgaha birazcık  un serperek merdaneyle küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp,8 üçgen parçaya bölün.Her bir üçgen parçanın geniş ucuna 2 çay kaşığı kadar elmalı içten koyup,sigara böreği sarar gibi sarın.Bütün bezeleri bu ekilde açıp,hazırlayın.Daha sonra hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere  dizip,170 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 30-35 dakika)
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından alıp,üzerine ılıkken pudra şekeri serpip,servis tabağınıza alın ve keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..





devamı »

ZEYTİNEZMELİ,NUTELLALI,TULUM PEYNİRLİ AÇMA (KARIŞIK AÇMA)

Artık evdede yumuşacık,sıcacık,leziz açmaları kolayca yapabilirsiniz..Hemde çok pratik ve çok lezzetli bir tarifle!!!Hamurunuzu hazırlayın,mayalansın.Sonrada içine arzu ettiğiniz lezzeti koyup,şekillendirin.Çayınızı koyun ocağa,çayınız demlenene kadar açmalarınızı hemen pişirin.Sonrada afiyetle yiyin...


Bu tariften 10 ,11 tane açma çıkıyor..Ben herkesin isteğine göre lezzetlendirdim.Yani ortaya karışık oldu..Hepsi birbirinden nefis ve lezetliydi..Sizde içlerine canınız ne istiyorsa ,öyle lezzetlendirin..

 MALZEMELER
1 büyük su bardağı dolusu yarı yarıya ılık su ve süt
1\2 normal su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
20 gr.yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(ele yapışmayacak ,hafif cıvık kıvamda),
50 gr.erimiş tereyağ(içi için)
nutella,zeytin ezmesi,tulum peyniri(içi için)
1 yumurta sarısı ve susam(üzeri için)
YAPILIŞI
  • Öncelikle yarım bardak ılı süt,şeker ve mayayı bir kasede iyice eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra büyükce bir karıştırma kabına mayalı sütü ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip,karıştırın.Daha sonrada kontrollü olarak un ekleyerek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın.Sonrada üzerini örtüp ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanıp 2 katına çıkan hamurunuzdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp,merdaneyle küçük bir tabak büyüklüğünde  açın.İçine fırçayla eritilmiş tereyağından  sürün.Sonrada içine isterseniz bir tatlı kaşığı nutella,isterseniz bir tatlı kaşığı zeytin ezmesi,istersenizde bir büyük kaşık ezilmiş tulum peyniri koyup,rulo halinde sarın,sonrada hazırladığınız ruloyu elinizle burma şeklinde ,çevirerek halka şekline getirin.Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin ve 15 dakika tepside mayalanması için bekletin.Mayalanan açmalarınızı 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar iyice kızarana kadar pişirin.Daha sonrada fırından çıkarıp,sıcak sıcak keyifle yiyin.
  • Bu ölçü hamurdan 10 veya 11 tane açma çıkıyor.Ben üçte birini zeytinezmeli,üçte birini nutellalı,üçte birinide tulum peynirli yaptım..
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

YEŞİL ELMALI AKDENİZ SALATASI

Bugün sizlere yeşil elma,roka ve akdeniz yeşillikleriyle lezzetli ,sağlık dolu bir salata hazırladık...Nefis bir balsamikli sos hazırladık..Tadına doyamıyacağınız nefis bir salata oldu..

Bu nefis salata kış sofralarınızın baştacı olacak!!!

MALZEMELER
1 paket Akdeniz yeşiliği
1 tane roka
1 tane ekşi yeşil elma
1 tane kırmızı biber
1 kase küp küp doğranmış keçi peyniri(isteğe bağlı)
SOSU
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu
tuz
YAPILIŞI
  • Akdeniz yeşilliklerinizi elinizle iri parçalara bölün.
  • Rokaları irice doğrayın.
  • Elmayı soyup,ince ince dilimleyin.
  • Kırmızı biberi,jülyen şeklinde doğrayın.
  • Sos malzemelerinizi bir kasede iyiçe karıştırın.
  • Büyük bir karıştırma kabında roka,akdeniz yeşillikleri, doğranmış  kırmızı biberi ve sosun yarısını karıştırın.Daha sonrada yeşilliklerinizi salata kasenize koyun.
  • Salatanızın üzerine peynirlerinizi serpin ve elma dilimlerinizi yerleştirin.Kalan sosuda üzerine döküp,servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


devamı »

TAZE İNCİRLİ KEK

Nurlumutfakta``ya 1 kasa hediye tazecik siyah incir gelirse ne mi olur?

Tabiki de hemen mutfakta incirli lezzetler haftası başlar..

İlk önce muhteşem bir incirli tahinli cheesecake pişirmiştik,bu seferde nefis bir incirli cevizli kek pişirdik...

İncirle cevizin birlikteliği,kekimizin içinde tadına doyamıyacağınız bir lezzet oldu...

Pazarlarda hala taze incirler varken bu nefis keki denemeden geçmeyin!!





MALZEMELER
6 adet sert siyah incir+1 yemek kaşığı şeker
3 yumurta
100 gr.erimiş soğumuş tereyağ
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
  • Öncelikler 22  veya 24 cm.lik kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayıp,tereyağla yağlayın ve sonrada iyice unlayın.Sonrada incirleri 3-4 cm.kalınlığında dilimleyin ve kalıbın altına dizin,üzerinede 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
  • Kek için yumurta ve şekeri vanilyayla iyice çırpın,sonrada sırayla içine bal,yoğurt,s ve sütü ekleyin.En sonda un,tarçın, kabarma tozunu ve cevizi ekleyin.
  • Hazırladığınız kek harcını incirlerin üzerine dikkatlice dökün ve 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra kekinizi fırından çıkarıp,ılımaya bırakın.
  • İyice ılıyan kekinizi servis tabağınıza ters çevirip,üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın ve üzerine azıcık pudra şekeri serpip ,keyifle çayınızın yanında servis edin..
  • Kek için eğer taze incir bulamazsanız,istediğiniz meyvayı kullanabilirsiniz.(Elma,mor erik,şeftali,ananas,armut)
  • Tarif için sevgili Mutlu Chefe çok teşekkürler..
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

SNİCKERS CHEESECAKE (YERFISTIKLI CHEESECAKE)


Bugün Nurlumutfakta``dan nefis bir cheesecake  tarifimiz var..

Tam bir lezzet bombası..Yok böyle bir lezzet detirtecek,muhteşem bir tat..

Snickers çikolata,yerfıstığı,karamel sos ve nefis bir peynirli kat....

Bir tadan bir tatmayan pişman...

MALZEMELER
Tabanı
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket eti burçak bisküvi
100 gr.tereyağ veya margarin
1 avuç soyulmuş yer fıstığı
Peynirli Katı
500 Gr.içim labne
200 fr.pınar krem beyaz peynir
1 su bardağı şeker
120 gr. süt kreması
4 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
bir avuç soyulmuş kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
1 büyük paket doğranmış snickers çikolata
Üzeri İçin
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket süt kreması(200 ml.)
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tutam tuz
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
2 paket snickers çikolata
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin.Yer fıstıklarını irice dövün ve tereyağını eritin.Daha sonrada hepsini iyice karıştırıp,Tabanına yağlı kağıt yerleştirdiğiniz 26 cm.lik kelepçeli kalıba kaşıkla bastırarak yerleştirin.Sonra önceden ıstılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Peynirlerin suyunu tel süzgeçte iyice süzün.Daha sonrada şekerle beraber 5 dakika kadar çırpın.Sonrada sırayla içine yumurtaları(teker teker),vanilya,krema,un,nişasta,limon suyunu ekleyin.
  • Pişirip soğuttuğunuz bisküvili tabanın üzerine yer fıstıklarını  ve minik doğranmış snickersları yerleştirin .Daha sonrada üzerine hazırladığınız peynirli karışımı dökün.İçine  su dolu bir tepsi yerleştirdiğiniz fırında ilk önce 5 dakika 190 derece,sonrada 170 derece fırında 50 dakika kadar pişirin.Cheesecakenizin ortası hafif sallanıncaya kadar pişirip, ,sonrada fırından çıkarıp,,tezgahda iyice ılıyana kadar bekletin.Daha sonrada buzdolabına koyup ,en az 6 saat dinlendirin.
  • Karamel sos için ,şekeri genişce bir tavaya koyup,eriyip karamel rengine gelene kadar pişirin.Daha sonrada içine 200 ml. kremayı ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin.(şeker kremayı ve sirkeyi ekleyince topaklanacaktır,pişirdikce eriyip ,tekrar sos kıvamına gelecektir.)Sosunuz kıvamını bulunca ocaktan alın ve içine tereyağını,tuzu ve yerfıstıklarını ekleyip,karıştırın.Sonrada soğuyan cheesecakenizin üzerine,kaşıkla yayarak dökün.En üzerinede snickersları doğrayın.
  • AFİYET OLSUN..




devamı »

BALLI BADEMLİ MUZLU PASTA

Bal,badem,muz ve nefis bir pastacı kreması!!!!

İşte, bugün yerken tadına doyamıyacağınız ,muhteşem  bir pastamız var..Keki ve kremasıyla ,lezzetli mi,lezzetli..Özel bir pasta..

Bu pasta favoriniz olmaya aday!!



MALZEMELER
Kek İçin
4 yumurta
125 gr.toz şeker
150 gr.sıvıyağ ve tereyağ karışımı
150 gr.un
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniya
Üzeri İçin
40 gr.tereyağ
60 gr.krema
1 tatlı kaşığı bal
40 gr.şeker
125 gr. file badem
Kreması
500 ml.süt
2 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr.margarin
100 gr un
1 poşet krem şanti +1 küçük su bardağı soğuk süt
2 tane dilimlenmiş muz
YAPILIŞI
  • Öncelikle tereyağ,bal,krema,şekeri bir küçük tencerece koyarak kaynatın,kaynayınca hemen ocaktan alıp  içine file bademleri ekleyin.Daha sonra ılıması için bekletin.
  • Yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırın.Sarıları vanilya ve şekerin yarısıyla iyice krema kıvamına gelecek şekilde çırpın.Daha sonrada içine sırayla yağı,unu ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.Yumurta beyazlarınıda şekerin diğer yarısıyla iyice kabarana kadar çırpın ve daha sonra yumurta sarılı karışıma 3 seferde ekleyip,söndürmemeye çalışarak karıştırın.Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serip,hafifce yağladığınız 22 cm.lik bir kelepçeli kalıba koyun ve 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.35 dakika sonra keki fırından tam çıkarmadan hazırladığınız sosu kaşıkla  üzerine yayın ve keki fırına tekrar koyarak 10 dakika daha pişirin.Pişen kekinizi kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • 2 yumurta sarısını ,süt,vanilya ve şekerle beraber çırpın .Daha sonrada hafifce ılıtın.Tereyağ ve unu genişce bir tencerede kavurun.Kavrulan unlu karışımınıza ,devamlı karıştırarak ılık sütlü karışımı ekleyip,iyice pişirin.Daha sonrada mikserle çırparak iyice soğutun.Diğer tarafta krem şantiyi ve soğuk sütü iyice çırpın 
  • Soğuyan kremaya ,hazırladığınız krem şantiyi ekleyip,karıştırın ve iyice soğuması için buzdolabına koyun.(kekinizin arasına koymadan,bir kez daha mikserle çırpın.).
  • İyice soğuyan kekinizi dikkatlice kalıptan ve kağıttan çıkarıp,servis tabağınıza yerleştirin.Daha sonrada keskin ve büyük bir bıçakla ortadan ikiye kesin.Arasına dolapta iyice soğuttunuz ve tekrar çırptığınız kremayı bolca sürün.Üzerine ince muz dilimlerini yerleştirin ve bademli üst katı üzerine koyun.Tekrar buzdolabına koyup,bir kaç saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen pastanızı ,çayın yanında keyifle servis edin.
  • Kekin tarifi için instagram arkadaşım sevgili Yuxkitchen ``a çok teşekkürler..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

KAYSERİ YAĞLAMASI & ŞEBİT

 Bugün Nurlumutfakta``dan tadına doyamıyacağınız  Kayseri mantı tarifimiz var.

Mantımız Kayseri``nin nefis mantı çeşitlerinden biri olan şebit ,diğer ismiyle Kayseri yağlaması..

El açması bazlamaların,bol domates soslu nefis bir kıyma sosuyla birleşmesinden oluşuyor..Dilim dilim kesiyordunuz her bir katı çatalınıza sarıp,süzme yoğurda batıra batıra yiyorsunuz..

YOK BÖYLE BİR LEZZET!!!

Dikkat edin, parmaklarınızıda beraber yemeyin!!!


MALZEMELER
Bazlama İçin
1 su bardağı ılık süt
1\2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(4 veya 5 bardak)
Kıymalı Sos İçin
500 gr.dana kıyma
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4  tane büyük domates rendesi
3 tane ince kıyılmış yeşil biber
tuz,karabiber
1\4 çay kaşığı tarçın
125 gr.tereyağ veya tereyağlı margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için maydanoz va 500 gr.süzme yoğurt
üzeri için kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanması için,üzerini örterek 30 dakika bekletin.(hamurunuz ele yapışmayacak kadar yumuşak olacak,fazla un koymayın.)
  • Hamurunuz mayalanırken kıymanızı kavurun.Öncelikle kıymayı genişce bir tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kaşığın tersiyle iyice ezerek kavurun.Kıymanız suyunu çekince ince küp küp doğranmış soğanları ekleyip,kavurmaya devam edin.Daha sonrada sırayla yağları,salçaları,biberleri,baharatları ekleyin ve kavurun.En sonda rendelenmiş domateslerinizi ekleyip,kısık ateşte iyice pişirin.Hafif sulu kıvamda kalacak.(yağını azaltmayın,az yağlı güzel olmaz.)
  • Mayalanan hamurunuzu 18 adet minik beze olacak şekilde  bölün ve merdane veya oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde ,yuvarlak bazlamalar olarak  açın.Daha sonra hazırladığınız bazlamaları  teflon tavada arkalı önlü olarak pişirin.Bütün bezelerinizi bu şekilde açarak pişirin ve üzerini örterek sıcak kalmasını sağlayın.
  • Mantınızı servis edeceğiniz zaman,hazırladığınız bazlamalar eğer soğumuşsa tekrar ısıtın ve genişce bir tabağa bir kat bazlama bir kat kıymalı harç olacak şekilde dizin.(bir servisde 9 tane bazlama kullanacağız,yani bu ölçüden iki servis mantı çıkıyor.)
  • Hazırladığınız mantıyı keskin bir bıçakla dört veya 8 eşit parçaya kesin,yanlarına kaselerde özenmiş,süzme yoğurt koyun ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
  • Ben bazlamalar için,yarıya yarıya tam buğday unu ve beyaz un kullandım..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

CİĞER KAVURMA & İYİ BAYRAMLAR

Mübarek kurban bayramı geliyor!!!

Hazırlıklar bütün hızıyla başladı..Bu bayram aslında birazda iş bayramı..Kurbanlar kesilecek,paylar hazırlanacak,keyifle dağıtılacak..Eve ayrılan paylardanda kavurmalar,kebaplar,haşlamalar yapılacak...Büyük ve uzun masalar kurulacak..Gelen misafirler yemekli ağırlanacak!!!

Bende bugün sizlere,kurban bayramının ,en sevdiğim yemeğinin tarifini vermek istiyorum..Çünkü bayramda hemen hemen herkesin evinde kurbanın ciğeri eve pay çıkacak ve hemen kavurması veya kebabı yapılacak..

Ben sizlere nefis bir ciğer kavurması tarifi hazırladım.

Tarif babamdan !!!Yanlış duymadınız babamdan..Bizim evde ciğer kavurmasını babam hazırlar..Hemde çok ama çok güzel..Ekmeğinizi bandıra bandıra yersiniz..Niğde`ye bahçeye her gittiğimiz babamdan istediğimiz tek yemekiciğer kavurmasıdır!!! 

İşte karşınızda babamın meşhur ciğer kavurması tarifi!!!

Hayırlı BAYRAMLAR!!!

Ciğer kavurmasının yanına da bol domatesli ekşili ezme salata yakışır!!!


Tabiki de tatlısız bayram olmaz diyoruz.. 

Ciğer kavurmasının üzerine de sizlere nefis bir tatlı tarifimiz var!!! Hem sütlü,hemde şerbetli tatlı sevenlere...

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI (yazının üzerine tıklayarak tarife kolayca ulaşabilirsiniz.)




MALZEMELER
1 tane ortaboy taze kuzu çiğeri
300 -350  gr. kuyruk yağı
6-7  adet büyük boy beyaz soğan
6 adet büyük charliston yeşil biber
2 adet acı yeşil biber (isteğe bağlı)
tuz,karabiber,kimyon
YAPILIŞI
  • Taze kuzu ciğerinizi minik minik doğrayın.Daha sonrada iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgece koyun bekletin.
  • Kuyruk yağını minik minik doğrayın.(incecik kıyın.)
  • Yeşil biberleri ve soğanlarıda küçük küçük doğrayın..
  • Bütün malzemelerimiz hazır..Şimdi pişirmeye geçebiliriz.
  • Büyükçe bir tepsi veya yayvan tencereye kuyruk yağınızı koyup,üzerine biraz tuz atın ve iyice yağını verip,kızarana kadar kavurun.
  • Kuyruk iyice yağını verip,kızarınca içine suyu iyice süzülen yıkadığınız ciğerleri koyup,kavurmaya başlayın.Ciğer önce suyunu verip,sonra yavaş yavaş çekmeye başlıyacaktır.Tam o sırada önce soğanları ekleyin ve beraberce kavurmaya devam edin.Soğanlar ölmeye başlayıncada biberlerinizi ekleyin ve kavurmaya devam edin.En son iyice kavrulunca biraz daha tuz,karabiber ve biraz kimyon atın ve bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ,ocaktan alın.Ve sıcak sıcak ezme domates salatası,yufka ekmek ve yanında kimyonla servis edin.
  • AFİYET OLSUN.  İYİ BAYRAMLAR!!!


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic