ÇİKOLATALI KREP RULOLARI


Bugün Nurlumutakta``dan yine nefis bir pasta tarifimiz var..Pratik ve çok lezzetli..Çay sofralarınıza farklılık yaratacak bu nefis lezzeten vazgeçemiyeceksiniz...

MALZEMELER
4 yumurta
1 çay bardağı un
3\4 su bardağı şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kako
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
biraz tuz
KREMASI
3 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr.tereyağ
1 poşet şanti+1 büyük çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
çikolata sos
YAPILIŞI
  • Öncelikle kremamızı hazırlıyalım.Un ,nişasta,süt ve yumurta sarısını karıştırıp,kısık ateşte iyice pişirin.Pişen kremanızı ocaktan alıp,içine tereyağ ve vanilyayı  ekleyip,mikserle iyice çırpın.Çırptığınız kremaya ayrı bir kasede çırptığınız krem şantiyle sütüde ekleyin ve tekrar iyice çırpın.Sonrada iyice soğuması için buzdolabına koyun..
  • Krep hamuru için, büyükçe bir kasede krep malzemelerini iyice çırparak karıştırın.(kek hamuru kıvamında olacak)Hazırladığınız krep hamurundan kreplerinizi istediğiniz büyüklükte hazırlayın.(Ben büyük hazırlayıp,ortadan ikiye kestim.)
  • Bütün krep hamurlarınızı hazırladıktan sonra ,her bir krep hamurunun içine hazırladığınız kremadan iki kaşık koyun ve spatulayla yayın.Daha sonrada rulo halinde sarın.Bütün kreplerinizin hepsini böyle hazırladıktan sonra ,üzerini strech filmle kapatıp,buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.Servis edeceğiniz zaman buzdolabından çıkarıp,ortadan ikiye verev şeklinde kesin ve servis tabağına dizin.Üzerine çikolata sos gezdirerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

DİL PEYNİRLİ ISPANAKLI KİŞ

Temel reisin güç kaynağı,kışın en güzel sebzesi, ıspanakla çay saatine özel nefis bir kiş hazırladık..Ispanağın içine birazda dil peyniri ekledik,çok nefis,tadına doyamıyacağınız lezzette bir kiş oldu...

Ispanaklar bu kadar tazeyken ,bu nefis kişi denemeden geçmeyin...

MALZEMELER
Hamuru
125gr.tereyağlı margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İç Harcı
4 deste ıspanak
2 soğan
tuz,karabiber,kırmızı pul biber,muskat
Sosu
2 yumurta
200 ml.krema
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak,pürüzsüz bir hamur yoğurun.Dolaba koyup,bir kaç saat dinlenidrin.
  • Ispanakları temizleyip,doğrayın ve üzerine kaynar su dökerek 5 dakika bekletin.Daha sonra iyice sıkın.Soğanları küçük küçük doğrayıp,3 kaşık yağ ekleyerek hafifce kavurun,kavrulan soğanlarınıza suyunu iyice  sıktığınız ıspanaklarınızı ekleyip,beraberce kavurun.Kavrulurken baharatlarınızı ekleyin.Sonrada ocaktan alıp,soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları kremayla beraber iyice çırpın ve iyice soğuyan ıspanaklarınıza ekleyip,karıştırın.En sonda rende peynirlerinizi ekleyin.(içimiz hazır.)
  • Dinlenen hamurunuzu dolaptan çıkarın ve üçte birini ayırıp,geri kalanını merdaneyle tart kalıbınızın boyuna göre açın.Sonrada hafifce yağlayıp,unladığınız kalıba hamurunuzu kenar oluşturacak bir şekilde yerleştirin.
  • Hazırladığınız tart hamurunu,önceden ısıtılmış fırında 10 dakika ön pişirim yapın ve fırından çıkarıp ,soğumaya bırakın.Soğuyan tart hamurunuzun içine hazırladığınız ıspanaklı içi yerleştirin.Sonrada ayırdığınız hamurdan minik kalpler keserek tartınızı istediğiniz şekilde süsleyin.
  • Hazırladığınız tartın üzerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.İndirmeye yakın arzu ederseniz ıspanakların üzerine biraz kaşar rendesi serpebilirsiniz.
  • Tartınız pişince ilk sıcaklığı çıkana kadar dinlendirin ve sonra keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN.



devamı »

WHOOPİE PİES [NUTELLA DOLGULU SANDEVİÇ BİSKÜVİLER]

Bugün Nurlumutfakta``dan sizlere yine yepyeni,nefis bir tarif geliyor..Tarif instagramdaki arkadaşımdan ...Sizler için denendi,onaylandı ve sizlere sunuldu...

Bol çikolatalı,nutellalı,nefis bir kurabiye!!!!

Bu kurabiyeleri yemeye doyamıyacaksınız...

MALZEMELER
2 yumurta 
100 gr.erimiş soğumuş tereyağ
150 gr.şeker
175 gr.un
25 gr.kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası İçin
125 ml.krema
80 gr.bitter çikolata
2 yemek kaşığı nutella
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla beraber iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra sırayla eritilmiş soğutulmuş tereyağ,kako,un ve kabartma tozunu ekleyip,çırpın.Kıvamlı bir kek hamuru gibi olacak.
  • Daha sonrada hazırladığınız hamuru düz bir uç taktığınız sıkma torbasına koyup,yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak sıkın.Sonrada önceden ısıtılmış 180 fırında 12 dakika kadar pişirin.(daha fazla değil,dikkat edin sert olur.)(fırından çıkarttıktan sonra hafif sertleşiyor.)Piştikten sonra fırından çıkarıp,tezgahın üzerinde soğumaya bırakın.
  • Kremayı ocakta biraz ısıtın.Isınan kremanın içine çikolatayı ekleyip,iyice karıştırarak eritin.Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakınSoğuyan kremanızı mikserle çırpın ve çırparken içine nutellayı ekleyip,iyice çırpın.(kremanız hazır.)
  • Hazırladığınız kremayı soğuyan whoopie pielarınızın arasına sürüp,iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın.Hazırladığınız whoopie pieları buzdolabında soğumaya bırakın,bir kaç saat sonra keyifle servis edin.
  • Whoopie pielarınız üzeri kapalı olarak buzdolabında 3-4 gün saklıyabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

AKRABA GÜNÜ & ÇAY SOFRASI


Bugün Nurlumutfakta``nın mutfağında yine yeni bir misafir heyecanı vardı...Her misafirde olduğu gibi güne özel,bir menü hazırlandı ve taze taze, içlerine sevgi katılarak pişirildi...

 Çay masamız akraba günü için büyük bir keyifle ve heyecanlanla hazırlandı.....Samimi,lezzetli ve çok keyifli bir gün oldu...Eskilerden yenilerden konuşuldu,hazırladığım lezzetler tadıldı..Ve çok ama çok keyifli bir gün oldu...

Bugünün keyfine keyif katmak için,işte hazırladığım lezzetler!!! 

Çay masamızın baştacı tabiki geleneksel lezzetlerimizden olan mercimekli köfteydi..Köftemize bol yeşillikli ,nar ekşili domates salatası eşlik etti..Börek olarak ,mevsime uygun olarak nefis bir pırasalı kiş hazırlandı..Sıcak sıcak ,dumanı üzerinde servis ettiğimiz pırasalı kişimiz çok sevildi..

Çayımızın yanınada atıştırmalık minik susamlı halkalar ve minik nutella kremalı whoopie pielar hazırlandı..(tarif gelecek,bu whoopie pielara çoçuklar bayılacak.)



Pastamız yeni denediğim cevizli ve kahveli bir pastaydı.. Ve her zamanki gibi dayanamayıp birde balkabaklı cheesecake kupları hazırladım.Balkabaklı cheesecake kuplarım hafifliği ve lezzetiyle çok sevildi, ama yeni bir tarif olan kahveli ve cevizli pastada misafirlerimden tam puan aldı..Tarifi en kısa zamanda blogda olacak..

Ve keyifli ,bol sohbetli ve bol lezzetli geçen günümüz sona erdi..

Yine yeni bir Nurlumutfakta çay saati ve menüsüyle görüşmek üzere hoşçakalın..

[tariflere yazıların üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz]

devamı »

BALKABAKLI CHEESECAKE KUPLARI

Balkabağı severler,balkabaklı lezzetlerin zamanı çoktann başladı...

Bizde hemen  pratik ve de çok lezzetli balkabaklı bir tarif hazırladık...

Bu nefis ve hafif tatlı sofralarınızın baş tacı olacak!!!

MALZEMLER
2 paket fındıklı bisküvi
1\2 çay kaşığı tarçın
1 paket labne peyniri [ 200 gr.]
4 yemek kaşığı pudra şekeri
400 ml soğuk krema
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
Balkabağı Püresi İçin
600 Gr. soyulmuş balkabağı
1 çay bardağı şeker
1\2 kahve fincanı su
1 çubuk tarçın
Üzeri İçin 
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
  • Öncelikle balkabaklarınızı ,şekeri ve çubuk tarçını bir tencereye koyun.Üzerine suyu ekleyip,balkabakları iyice yumuşayıncaya  kadar pişirin.Balkabaklarınız pişince tencereden suyunu süzerek alıp,rondodan geçirip,püre haline getirin.
  • Bisküvilerinizi rondoda irice çekin.
  • Kremanızı mikserle iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra içine labne peynir,vanilya,süt ve pudra şekerini ekleyip,tekrar iyice çırpın.
  • Kup bardaklarınıza öncelikle bisküvilerinizi paylaştırın,daha sonra üzerlerine hazırladığınız kremayı paylaştırın ve onun üzerinde balkabağı pürenizi paylaştırın.
  • Hazırladığınız kupların üzerini kırılmış cevizlerle süsleyip,buzdolabında bir kaç saat soğutun ve sonrada keyifle servis edin.
  • Bu ölçüden 6 adet kup çıkıyor.
  • Balkabağını şekerle pişirmek istemeyenler,bir kahve fincanı pekmez ve 1 çubuk tarçınla pişirebilirler.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ÇİKOLATALI EKLER

Küçük büyük herkesin en sevdiği pasta...

ÇİKOLATALI EKLER...

Bu nefis pastayı yapmak ,hiçte sanıldığı gibi zor değil..Sadece doğru malzeme ve pişirme tekniğiyle ,sizlerde artık  en lezzetli ekleri evinizde kolayca yapabilirsiniz!!

İşte Nurlumutfakta``nın tarifi ve anlatımıyla çikolatalı ekler tarifi karşınızda...

MALZEMELER
Hamuru
5 orta boy yumurta
1 büyük su bardağı su
1 büyük su bardağı un
1 paket vanilya
1 fiske tuz
3 kesme şeker
125 gr. margarin
Kreması
500 ml.süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
3 yumurta sarısı
50 gr.tereyağ
1 büyük çay bardağı süt+1 poşet krem şanti
Üzeri İçin
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Su,margarin,kesme şeker, ve tuzu tencereye koyup,kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca ,içine 1 su bardağı unu eleyerek ekleyin ve beraberce pişirin.(5 dakika kadar)
  • Pişen hamuru ocaktan inidirp,karıştıra karıştıra ılıtın.Daha sonra ılıyan hamura vanilyayı ve yumurtaları teker teker ekleyin.Yumurtaları iyice karıştırarak hamura yedirin.(Bunu mikser yardımıyla yapabilirsiniz.)
  • Hazırladığınız hamuru düz uç takdığınız sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir parmak boyunda aralık bırakarak sıkın.
  • Daha sonra hafif ısınmış 170 derece fırına koyup,iyice pişirin.(yaklasık 30-35 dakika)
  • Ekler hamurunuz pişerken,kremanızı hazırlayın.
  • Krema için,un,nişasta,şeker,yumurta sarısı ve sütü bir tencereye koyup,kısık ateşte iyice pişirin.Pişen kremanıza tereyağ ve vanilyayı ekleyip,mikserle iyice çırpın.
  • Krem şanti ve sütüde ayrı bir yerde iyice kabarana  kadar çırpın,Daha sonrada hazırladığınız şantiyi pişirdiğiniz kremaya ekleyip,mikserle iyice pürüzsüz olana kadar tekrar çırpın.
  • Pişen ekler hamurunuzu fırında çıkarın ve hafif ılıyınca ortadan ikiye kesin,sonrada hazırladığınız kremayı içlerine sıkma torbasıyla sıkarak koyun.
  • Çikolatayı benmari usulu eritin.Hazırladığınız ekleri erimiş çikolataya batırıp,bir tepsiye dizin ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Eklerinizin iyice kabarması için öncelikle hamurun iyi pişirilmesi,iyice ılıtılması ,yumurtaların ılık olması ve hamura iyice yedirilmesi gerekir..Tabi birde pişirirken fırının kapağını hiç açmayın ve iyice kutuyana kadar pişirin.Krema koyunca zaten ekleriniz yumuşayacaktır..
  • Bu malzemelerden 16 tane ekler çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

SUSAMLI POAÇA

Sabah sabah evinizi mis gibi poaça kokularıyla,çocuklarınızı uyandırmak istiyorsanız..

İşte sizlere Nurlumutfakta```dan pratik,nefis bir tarif.. 

Hemen deneyin,sabah kahvaltınızı sıcacık,lezzetli ,ev yapımı poaçalarla yapın...




MALZEMELER
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
10 gr.instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un
İÇ HARCI
dilim kaşar peyniri
ÜZERİ İÇİN
susam
sulandırılmış pekmez
YAPILIŞI
  • Ilık süt ,ılık su ,maya ve şekeri bir kasede karıştırın.Daha sonra diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.(elinize yapışmasın yeter.)Hazırladığınız hamurun üzerini örterek 30 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde açın,içine bir dilim kaşar koyarak,kapatın.
  • Hazırladığınız poaçaları önce sulandırılmış pekmeze sonrada susama batırıp,yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Bütün poaçalarınız bu şekilde hazırlayıp,tepside 10 dakika mayalanmaya bırakın.10 dakika sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25- 30  dakika kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic