ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYELERİ (ROYAL İCİNGLİ KURABİYELER)

Yeniyıl!!!Yeniyıl!!!Yeniyıl!!!

Çocuklarınızın yeniyıl heyecanına bu nefis kurabiyelerle lezzet katın...

Sağlıklı,pratik,lezzetli ve süslü mü süslü bu kurabiyelere çocuk ,büyük herkes bayılacak...

Haydi hanımlar doğru mutfağa!!!

Ben yapamam ,amann çok zor demek,yok..

Evdeki malzemelerle kolayca bu muhteşem kurabiyeleri sizlerde yapabilirsiniz!!!



MALZEMELER
200 gr.tereyağ veya tereyağlı yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
25 gr.kakao(2 dolu yemek kaşığı)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
ROYAL İCİNG
2 yumurta akı
250 gr.pudra şekeri
2 çay kaşığı limon suyu
yeşil ,kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI
  • Kurabiye malzemeleriyle yumuşak ,pürüzsüz bir hamur yoğurun.Daha sonrada bir kaç saat dinlenmesi için üzerini strechleyip buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen kurabiye hamurunu merdaneyle 3 cm.lik kalınlığında acıp,istediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere dizin.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri 175 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 20-30 dakika arasında pişirin.(çok fazla sertleşmeden ,fırından çıkaracaksınız.)
  • Pişen kurabiyelerinizi soğumaya bırakın.
  • Royal icing için yumurta akını bir fiske tuzla iyice kabarana kadar çırpın,çırparken içine pudra şekerini ve limon suyunu ekleyin ve iyice çırpın.(Çırpma kabını ters çevirdiğinizde akmıcak kıvamda olmalı.)
  • Hazırladığınız icingi küçük kaselere ayırıp,istediğiniz renk gıda boyası koyup,karıştırın.Daha sonrada icingleri buzdolabı poşetlerine koyun ve bir ucundan minicik kesin.Sonrada kurabiyelerinizi istediğiniz şekilde süsleyin.
  • Süslediğiniz kurabiyeleri tepsilere dizin ve en az 6 saat üzeri açık bir şekilde iyice kuruması için bekletin sonrada keyifle ikram edin..
  • AFİYET OLSUN...


devamı »

Bu yılbaşı sımsıcak bir lezzet arayanlara: Pakmaya ile Fırında Elmalı Keşkül

Kış mevsiminin iyilik ve sağlık dolu meyvesi elmayı hepimiz tüketiriz de tatlısı pek alışkanlıklarımız arasına girmemiştir. Oysa Fırında Elma, kolaylığı yanı sıra, olağanüstü lezzetiyle de büyük küçük ailenizin her ferdinin, misafirlerinizin gözdesi olmaya adaydır. Hele buna küçük bir lezzet dokunuşu da eklerseniz...
İşte yakın bir zamanda denediğim Pakmaya ile Fırında Elmalı Keşkül böylesi bir tarif: İçinde az miktarda Pakmaya Buğday Nişastası var. Farkı yaratan da, Pakmaya’nın geleneksel Türk tatlıları serisinde çıkardığı mis gibi yoğun badem lezzetli Pakmaya Keşkül... Fırında elma ile buluşunca, tarçınla da süslenince gerçekten zarif bir tatlı oldu. Ve benim vazgeçilmez tarifler listemin ilk sıraları arasına girdi...

Pakmaya ile Fırında Elmalı Keşkül ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »

YILBAŞI ÇAY SOFRASI 2015

Aralık ayı ,yılın son ayı,yeniyılın habercisi!!!

Yılbaşının yaklaştığını hissettiren en güzel ay..Her yer ışıl ışıl,yeniyılı karşılamak için hazırlanmış..

Bende, Aralık ayında gelen misafirlerime elimden geldiğince yeniyıl konseptli masalar hazırlamak istiyorum..

Bu haftaki misafirlerime de yılbaşı temalı,hafif ve sağlıklı ,birazda diet lezzetlerden oluşan bir öğlen yemeği hazırladım...

Aslında hiç de zor değil,sizlerde ufak dokunuşlarla sofralarınızı yeniyıl neşesi getirebilirsiniz...Ben sadece evde olan bir kırmızı masa örtüsü,birkaç kırmızı mum ve bir noel babayla bir kaç dakikada neşeli ve şık bir yeniyıl masası hazırladım..Artık lezzet olarakta  gönlünüzden ne koparsa...

İşte bizim bu haftaki misafir menümüz hafif ve pratik bir kaç lezzetten oluşuyordu..

Neler mi vardı???


Çıtır çıtır bir koza mantı ,fırında domates soslu kabak ve karnıbahar ızgara ,maş fasulyesi piyazı ,tulum peynirli Akdeniz salatası ...


Çay saatine de yepyeni ve muhteşem bir lezzet olan tiramisu kek ve pembe & lila renkli bezeler ikram ettik..

Yanında da bol bol sohbet!!!!!


Hepimiz için mutluluk ve neşe  dolu,sağlıklı,şanslı,bir güzel sene olsun...

Mutlu yıllarrr...





devamı »

ZEBRA CHEESECAKE (EBRULİ CHEESECAKE)

Bugün Nurlumutfakta``da yepyeni ,muhteşem bir cheesecake tarifimiz   var.

Cheesecakemiz hem çikolatalı,hem vanilyalı!!

İki muhteşem lezzet bir arada..Lezzetiyle ve görüntüsüyle benim misafirlerimden tam not aldı...Sizlerde davet sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız,bu nefis cheesecake mutlaka deneyin...!!!

,
MALZEMELER
Tabanı İçin
100 gr.tereyağ
3 paket kakolu bisküvi(kalın kare  olanlardan)
Peynirli Kat
600 gr.labne peynir
1 ,5 cay bardağı şeker
200 ml.krema
4 yumurta
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
80 gr.çikolata
2 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı nişasta(ayrıca)
YAPILIŞI
  • Tabanı için tereyağını eritin ve bisküvileri rondoda un haline getirin.Daha sonrada karıştırıp,yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm.lik kelepçeli kalıbın altına kaşıkla bastırarak yerleştirin.Sonrada fırında 10 dakika 170 derece fırında pişirip,soğutun.
  • Labneyi tel süzgeçte iyice süzün.Çikolatayı benmari usulu eritin.
  • Süzülen labneyi şekerle beraber çırpın.Daha sonrada sırayla yumurtaları,vanilyayı,1 tatlı kaşığı limon suyunu,kremayı ,un ve nişastayı ekleyip,çırpın.
  • Hazırladığınız krem peynirli karışımı iki eşit kaba bölün,bir tanesine erittiğiniz çikolatayı ve kakaoyu,diğerinede 1 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip,çırpın.
  • Daha sonra hazırladığınız karışımları bisküvili tabanın üzerine bir çömçe kakaolu,bir çömçe beyaz olarak dökün.(her döktüğünüz krema ,diğer döktüğünüz kremanın tam üzerine dökülecek.)Her iki krema bitene kadar işleme devam edin,bitince kalıbı tezgahın üzerine yavaşca bir iki kere vurun.Daha sonrada üzerindeki dairelere kürdanla dikkatlice istediğiniz şekli veri.(ebruli olacak)
  • Hazırladığınız cheesecake önceden ısıttığınız ve içine su dolu bir tepsi koyduğunuz fırında önce 10 dakika 175 derecede, ,sonrada 160 derece fırında 1 saat kadar pişirin.(pişmişliğini anlamak için:kalıbı hafif salladığınızda ,ortası hafifce sallanacak.)
  • Pişen cheesecakenizi fırını kapattıktan sonra ılıyana kadar fırında tutunuz,sonrada tezgahın üzerinde iyice soğuyana kadar bekletiniz..Daha sonrada buzdolabında en az 6 ,8 saat arası dinlendiriniz..
  • Servis edeceğiniz zaman cheesecakenizi dikkatlice çıkarıp,üzerini istediğiniz gibi süsleyerek keyifle seris edin.Ben çikolata yapraklarıyla süsledim..


devamı »

SEBZELİ SULU KÖFTE

Şöyle bol sebzeli içinde top top leziz köfteler olan,ekmeğinizi suyuna bana bana yiyeceğiniz bir yemek yapmak istermisiniz!!!..

Sağlıklı,hafif ve kolay..Üstelikte  çok lezzetli..

İşte Nurlumutfak`tan nefis bir sebzeli köfte tarifi..

MALZEMELER
200 gr.yağsız kuzu veya dana kıyma
1 soğan
3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırıntısı
tuz,karabiber(köfteler için)
1 kavanoz konserve bezelye
2 tane havuç
2 tane patates
1 tane soğan
1\2 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber(yemek için)
1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı sıvıyağ
MALZEMELER
  • Köfteler için soğan,galeta unu,kıyma ve baharatları rondodan bereberce çekin.Avucunuzun içinde cevizin yarısı kadar büyüklükte yuvarlak köfteler hazırlayın ve un serptiğiniz bir tepside köfteri biriktirin.Daha sonra tepsiyi hafifce sallayarak köftelerin dışının unlanmasını sağlayın.
  • Sonrada hazırladığınız köfteleri, 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz bir tavada hafifce kızartın.
  • Soğanı küp küp,yemeklik,havucu halka halka,patatesleride küp küp  doğrayın.
  • Yayvan bir yemek tenceresine ,2 yemek kaşığı tereyağ( veya 2 yemek kaşığı sıvıyağ) koyup,içine soğanlarınızı ekleyin .Sonrada salcayı koyup beraberce, soteleyin.Daha sonra içine havuçlarınızı ve patateslerinizi ekleyip,soteleyin.Sonrada içine kızarttığınız köfteleri ve bezelyeleri ekleyin.En sonda 2 küçük su bardağı sıcak su ve baharatlarınızı ekleyip,yemeğinizi 20 dakika kadar pişirin.Havuçlarınız ve patatesleriniz pişince yemeğiniz pişmiş demektir..Afiyet olsun..
devamı »

LİMONLU RULO PASTA

İnsanın ilgi alanı mutfak olunca,yeni lezzetler arayınca televizyonda seyrettiği kanallarda genellikle yemek ve pasta üzerine oluyor..

İşte o  kanalllardan biride  home tv...Bütün dünyanın farklı lezzetlerini,lezzet ustalarından canlı canlı seyredip öğrenebiliyorsun..

Bugün sizlere o lezzet ustalarından olan sevgili Anna Olson``un home tv.de yaptığı, benimde hemen not alıp,uyguladığım,nefis bir tarifi vereceğim.

Tarifimiz hafif mi hafif,nefis mi nefis limonlu bir rulo pasta... Pastamız mis gibi limon kokulu ve her lokmasında limonun ferahlığını ve lezzetini hissediyorsunuz....Üstelikte çok hafif...

Haydi hanımlar doğru mutfağa,bugün bol vitaminli nefis bir pasta yapıyoruz...

MALZEMELER
2 yumurta beyazı +2 dolu yemek kaşığı şeker+1 tutam tuz
2 tüm yumurta+1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı şeker
1 vanilya
1 limon rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 dolu kahve fincanı +1 yemek kaşığı un
Kreması
1 limon suyu
1 limon rendesi
1 paket vanilya
200 gr.labne peynir
5 yemek kaşığı pudra şekeri
200 ml.soğuk krema
YAPILIŞI
  • Yumurta beyazlarını şeker ve bir tutam tuzla iyice kabarana kadar çırpın.
  • Ayrı bir karıştırma kabında da yumurtalar ,yumurta sarısı,1 kahve fincanı şeker,vanilya ve limon suyunu iyice çırpın.Sonrada bu karışıma elenmiş unu ekleyip,tekrar karıştırın.
  • Hazrladığınız unlu karışıma yumurta aklarını söndürmeden ekleyin ve iyice homojene olana kadar karıştırın.Daha sonrada yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine kek hamurunuzu dikkatlice yayın..
  • Kekinizi önceden ısıttığınız 175 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kekinizi fırından alın ve üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri eleyin.Sonrada üzerine yağlı kağıt veya temiz bir mutfak bezi serip,ters çevirin ve beraber pişirdiğiniz yağlı kağıdı yavaşca üzerinden sıyırarak alın .Daha sonrada o yüzede 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin.
  • Hazırladığınız kek ılıyınca yağlı kağıtla beraber kekinizi rulo halinde sarın ve soğumaya bırakın.
  • Kekiniz soğurken kremanızı hazırlayın.Soğuk kremayı iyice çırparak kabartın ve içine önce labne peyniri,sonrada pudra şekeri,limon suyu,vanilya ve limon rendesini ekleyin..Daha sonrada hepsini beraberce iyice çırpın.Sonrada buzdolabına koyup,iyice soğutun.
  • Kekiniz soğuyunca yavaça sardığınız ruloyu açın  ve içine buzdolabında soğuttuğunuz kremayı sürün.Sonrada dikkatlice tekrar rulo halinde sarın..Üzerine pudra şekeri eleyip,artan kremanızdan ve limon rendeleriyle süs yapıp,buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pastanızı dilimleyerek ,afiyetle yiyin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

MAŞ FASULYELİ SEMİZOTU SALATASI


MAŞ FASULYESİNİN FAYDALARI ???
Maş fasulyesi pek çok kişi tarafından bilinmese de birçok yararı olan bitki türlerinden birisidir. Cin börülcesi olarak tanınan bu tür, günümüzde yeni yeni yayılan ve insanlartarafından tanınan bir tüketim ürün haline gelmiştir. Kısaca maş fasulyesinin yararlarını sıralamak gerekirse;
·                                 Bağırsak düzenleyici bir etkiye sahiptir.
·                                 Şeker düzeyini düşürür.
·                                 Hücrelerde yenilenmeyi sağlar.
Şeker hastalarının ihtiyaç duyduğu B vitaminleri maş fasulyesi içerisinde bol miktarda yer alır. Ayrıca maş fasulyesi içerisinde yine bol miktarda protein ve lif bulunmaktadır. Maş fasulyesi Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak kullanılan ufak ve yeşil bir görünümü bulunan fasulye türüdür.

Nerelerde Kullanılır?
Maş fasulyesi kullanılarak köfte ve piyaz yapabilirsiniz. Pilavlarda maş fasulyesi kullanabilir ya da yetiştirebilirsiniz. Ayrıca salatalarda da sıkça maş fasulyesi kullanılmaktadır. Maş fasulyesi geçmiş yüzyıllarda Çinliler tarafından hastalık tedavilerinde kullanılan bir bitkiydi. Maş fasulyesi taze olarak tüketilmeli ve pişirilerek servis edilmelidir. 
http://www.bioorganik.com.tr/urun/organik-mas-fasulye-500-gram/#!ProductDesc

MALZEMELER
1 demet semizotu
1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
8 dal yeşil soğan
1\4 deste maydanoz
1\4 deste nane
1\4 deste dereotu
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1 çay bardağı doğranmış kornişon turşusu
2 tatlı kaşığı sumak
SOSU
2 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Semizotlarını yıkayıp,ayıklayın ve iyice kurumalarını sağlayın..
  • Maş fasulyelerinizi akşamdan ıslayın ve sabah haşlayın.Sonrada soğuk sudan geçirip,süzün.
  • Sos malzemelerinizi iyice karıştırıp ,sosunuzu hazırlayın..
  • Maydanoz,nane,dereotu ve yeşil soğanlarınızı ince ince doğrayın.
  • Haşlanan maş fasulyelerinizi,doğradığınız yeşillikler ve doğranmış kornişon turşuyla karıştırıp,içine sumağı ekleyip ve karıştırın.Sonrada üzerini kapatıp,bir kaç saat buzdolabında bekletin.
  • Salatayı ikram edeceğiniz zaman maş fasulyeli karışıma ,doğranmış cevizleri ekleyip,semiz otuyla ve hazırladığınız sosla karıştırıp,seris tabağına alın.Sonrada taze taze servis edin.
  • AFİYET OLSUN...
  • Maş fasulyesinin faydaları googledan alıntıdır..


devamı »

BALKABAKLI MİNİ CHEESECAKELER

Bu hafta Nurlumutfakta``nın erken yeniyıl daveti için, kışın habercisi en güzel sebzelerinden biri olan balkabağıyla nefis bir cheesecake hazırladık..

Lezzet testinden geçti..

Tadına bakanlar lezzetine doyamadı!!!

Herkesten 10 üzeriden 10 tam puan aldı..Ben balkağı sevmem diyenler bile,yemeye doyamadı..

O zaman napıyoruz!!!

Balkabakları  bitmeden ,hemen bu nefis cheesecake deniyoruz ve bu nefis lezzettten mahrum kalmıyoruz..



MALZEMELER
Alt Tabanı İçin
1,5 paket eti burçak bisküvi
75 gr.tereyağ
1\2 çay kaşığı tarçın
1\2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı iri kıyılmış  ceviz
Kabak Püresi İçin
750 gr.soyulmuş kabak
1 kahve fincanı şeker
1 tarçın çubuğu
Peynir Katı İçin
400 gr.labne peynir
2 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı şeker
100 gr.krema
2 yumurta
1 paket vanilya
1\2 çay kaşığı muskat rendesi
1\çay kaşığı toz zencefil
1\2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
ceviz
kabak püresi
YAPILIŞI
  • Öncelikle soyulmuş kabaklarınızı yıkayıp, bir tencereye koyup,üzerine 1 kahve fincanı şekeri dökün ve tarçın çubuğunuda koyup,kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Hiç su koymuyoruz çünkü kabaklar kendiliğinden sulanıyor..Pişen kabaklarınızı tel süzğeçe alıp,iyice süzdükten sonra rondodan çekip,püre haline getirin.
  • Cheesecake alt tabanı için tereyağı eritin ve rondodan geçirdiğiniz bisküvi ve cevizlerin üzerine dökün.Tarçın ve zencefilide ekledikten sonra iyice karıştırın.Daha sonrada muffin kaplarının içine ,muffin kağıtları yerleştirin ve hazırladığınız bisküvili harçtan 1,5 tatlı kaşığı koyarak içlerine bastırarak yerleştirin.Hazırladığınız bisküvili kalıpları buzdolabına koyup,iç harcı hazır olana kadar bekletin.
  • Peynirli iç harç için,karıştırma kabına tel süzgeçte süzdüğünüz peyniri,süzme yoğurdu ve şekeri koyup,iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.Daha sonra sırayla çırparak yumurtaları,vanilyayı,hazırladığınız kabak püresinin 4\3 ünü,kremayı,unu,nişastayı ve baharatları ekleyin.Peynirli kremamız hazır.
  • Bütün malzemeleri hazırlayınca,buzdolabından bisküvili harcı doldurduğunuz muffin kalıplarını çıkarıp,içlerine tam kağıtların ağzına kadar peynirli harçtan paylaştırın.(bu malzemelerden ,21-22 tane mini cheesecake çıkıyor)
  • Daha sonra hazırladığınız cheesecakeleri,önceden ısıttığınız ve içine su dolu bir tepsi koyduğunuz fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.(160 derecede)
  • Pişen cheesecakelerinizi fırını kapattıktan sonra kapağı açık olarak fırının içinde ılımaya  bırakın.Ilıyan  cheesecakelerinizi fırından çıkarın ve buzdolabına yerleştirin.En az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman cheesecakelerinizi buzdolabından çıkarın.Muffin kağıtlarından dikkatlice çıkarın ve servis tabağına dizin.Sonrada ayırdığınız balkabağı püresinden birer tatlı kaşığı üzerlerine koyun,onun üzerinide ister tüm,ister dövülmüş cevizle süsleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • Not:Muskat,zencefil ve tarcın bu tarifin olmazsa olmazı..Mutlaka kullanın..
devamı »

YILBAŞI SOFRASI 2015


Acısıyla,tatlısıyla  koskocaman bir yılın daha sonuna geldik!!!

Aralık ayı geldi mi ,her evde olduğu gibi bizim evde de tatlı bir yılbaşı telaşı başlıyor...Davet temaları ve menüleri yılbaşına özel olarak  hazırlanıyor..Büyük bir keyifle bir yılı daha sağlıkla bitirip,yenisini heyecanla karşılamaya hazırlanıyoruz...Bu seneki ilk yılbaşı temalı davet sofrasıda benden olsun...

İşte Nurlumutfakta``nın bu seneki ilk yılbaşı davet sofrası ve menüsü!!!!


Masamızı yılbaşının rengi olan yeşil, kırmızı temalı hazırladık..Soframızın tam ortasını yılbaşı süsleriyle süsledik..Suplalarımızı altın ve kırmızı olarak kullandık..Çatal bıçaklarımız için yünden yılbaşı çorapları hazırladık ve onları çorapların içine koyduk..


Misafirlerimizin  isimlerine özel  minik kurabiye ve çikolata kavanozları hazırladık.



Menümüze gelince ,başlangıç olarak,karnıbahar humus ,ıspanaklı açma tepsi böreği,kıymalı kol böreği,semizotlu maş fasulye salatası,yeşil elmalı narlı akdeniz salatası,zeytinyağlı yaprak sarması ,yoğurtlu pancar salatası ,Tahin salata vardı..


Ana sıcak olarak yılbaşına özel  kestaneli pilav ve Adana içli köftesi vardı..İçecek olarakda bahçemizin tazecik ,nefis limonlarından ev limonatası vardı..




Tatlı büfemizde yılbaşına özel tatlılarla hazırlanmıştı...Kardan adamlarla süslenmiş yılbaşı pastamız,balkabaklı mini cheesecakelerimiz,yeşil kırmızı eklerimiz,rengarenk bezelerimiz ve Nurlumutfağın her davetinin en sevileni nescafeli krem kramel vardı..



Hepimiz için sağlık,neşe,mutluluk dolu yepyeni bir yıl olsun...


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic