KREM KARAMELLİ KEK (KUDRETULLAH)

Üzeri nefis bir sütlü tatlı,altında tadına doyamıyacağınız bir kakaolu kek..

Evettt!!

Bu tahmin ettiğiniz,herkesin çok sevdiği nefis bir pasta.

KREM KARAMELLİ KEK....

Yapması çok kolay,lezzeti olay bir pasta..

Bu muhteşem lezzeti denemeyen kalmasın..Haydi hanımlar mutfağa,yarına krem karamelli kek yapıyoruz.!!!


MALZEMELER
KARAMEL
1.5 çay bardağı şeker
KREM KARAMEL
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
KEK
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 bardak +3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
  • Şekeri karamel rengi olana kadar ocakta eritin ve sonrada kek kalıbınızın altına dökün.(dikkat edin fazla koyulaşırsa tadı acı olur)
  • Sütünüzü ılıtın ve şekerin yarısını içine döküp,eritin.
  • Şekerin kalan yarısıyla yumurtaları ve vanilyayı 10 dakika kadar çırpın.Çırparken içine portakal rendenizide ekleyin.Daha sonra çırparken ılıttığınız şekerli sütü azar azar yumurtaya yedirin.Daha sonrada hazırladığınız sütlü karışımı karamelin üzerine dökün.
  • Kek için yumurtaları şekerle iyice kabarana kadar çırpın.Sonrada sırayla vanilya,sıvıyağ,süt en sonda elenmiş süt,un ve kabartma tozu karışımını kek karışımınıza ekleyin.Arzuya göre portakal rendeside koyabilirsiniz.
  • Hazırladığınız kek karışımını sütlü krem karamel karışımının üzerine dikkatlice dökün.
  • Daha sonrada kek kalıbınızı içi su dolu bir tepsiye koyun ve öncedn ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50dakika kadar pişirin.(Kek  pişerken krem karamelle kek ayrılacak,her ikisi kendi bölümünde pişecektir.)Kekin pişmişliğini kürdanla kontrol edin.Pişmişsse fırını kapatıp,kapağını açın ve keki fırının içinde ılımaya bırakın.
  • Fırında ılıyan keki ,iyice soğuduktan sonra üzerini strech filmle kapatıp,buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.Daha sonrada ters çevirerek servis edin.(ters çevirmeden ocağın üzerinde 1 dakika kadar ısıtıp ,öyle ters çevirin.)
  • AFİYET OLSUN..


11 yorum:

  1. Adı da ne değişik, çok güç kuvvet veriyor da ondan mı ne? :)) Karamel delisi olarak mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık, harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Çok farklı bir tarife benziyor merak ettim ellerine sağlık canım :)

    www.degmesinyagliboya.com
    www.dolabistan.com

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık harika bir kek bu ben bir keresinde denedim fakat kalıptan çıkaramamıştım parçalanmıştı bir daha da yapmadım seninki çok güzel olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık tatlım çok sevdiğim lezzet benim ilk yazdığım tariflerden mmmmm

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık tatlım çok sevdiğim lezzet benim ilk yazdığım tariflerden mmmmm

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık Nurşencim Nefis bir kek olmuş.Methini çok duydum ama kısmet olmadı yapamadım.Senin tarifinle denemek isterim Sevgiler ..

    YanıtlaSil
  7. Bende yapmıştım ben çok beğendim evdekiler çokda sevmeyince bir daha yapmadım :) Sunum, lezzet harika görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Bende yapmıştım ben çok beğendim evdekiler çokda sevmeyince bir daha yapmadım :) Sunum, lezzet harika görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bizim evin en sevilen lezzetlerinden,kolay,lezzetli ve çok şık..Hepinize çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  10. Bu tarife benim kızlarım bayılacaklar :)

    YanıtlaSil
  11. Sanki pür dikkat istiyor gibi..Adını duydum ama hiç yapmadım ve sizede hayran oldum..Çoookkk güzel görünüyor tablo gibi ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic