ÇİKOLATA KREMALI CHEESECAKE

Cheeesecake bence doğru bir tarifle yapması en kolay ,en garanti ve en lezzetli pasta..

İşte yine Nurlumutfakta``dan kolay,lezzetli ve çok süslü bir cheesecake tarifi..

MALZEMELER

Peynir Katı
  • 450 gr.İçim labne peynir
  • 200 gr.Pınar beyaz peynir
  • 200 ml.süt kreması
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı damla çikolata
  • 24 cm.lik kelepçeli kalıp
Bisküvi Katı
  • 1 paket eti burçak bisküvi
  • 1,5 paket eti kakaolu bisküvi
  • 100 gr.tereyağ
  • 1\2 çay kaşığı tarçın

Çikolata Ganajı
  • 200ml.süt kreması
  • 1 paket bitter çikolata(80 gr)
  • 1 paket sütlü çikolata(80 gr.)

YAPILIŞI
  • Öncelikle peynirleri tel süzgeçe koyun,iyice süzülsün.
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin ve tereyağını eritin.Daha sonrada bisküviler,tarçın ve tereyağını iyice karıştırın.Daha sonrada yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kalıbın altına bisküvi karışımını bastırarak yerleştirin.Hazırladığınız bisküvili katı ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.(170derecede)Sonrada soğuması için bekletin.
  • Süzülen peynirlerinizi ve şekeri mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın,daha sonra sırayla teker teker yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Sonrada krema, un ve   nişastayı ekleyin.En sonda damla çikolataları ekleyin ve bu sefer kaşıkla karıştırın.
  • Hazırladığınız peynir katını soğuyan bisküvili katın üzerine dökün .
  • Kalıbınızın etrafını aliminyum folyoyla kaplayın ve cheesecakenizi 160 derece fırına koyun.Fırının içine su dolu bir tepsi koyup,cheesecakenizi yaklasık 50 dakika pişirin.
  • Cheesecakenizin pişmişliğini kontrol edin(ortası hafif sallanıyorsa ,pişmiş demektir.)Fırınınızı kapatıp,kapağını aralık bırakın ve cheesecakenizi fırında ılımaya bırakın.
  • Ilıyan cheesecakenizi fırından çıkarıp,dışarda iyice soğuyunca ,buzdolabına koyun.Bir kaç saat soğuduktan sonra üzerinin çikolata sosunu hazırlayın.Sos için kremayı ısıtın ve çikolataları içine ekleyin,çikolatalar iyice eriyinceye ve sos ılıyıncaya  kadar karıştırın.Daha sonrada hazırladığınız cheesecaken üzerine dikkatlice dökün.Sonrada buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Servis edeceğiniz zaman cheesecakenizi kalıptan çıkarıp,servis tabağına koyun.Üzerini istediğiniz şekilde,çikolata veya çileklerle süsleyip,servis edin.
  • Cheesecake piştikten sonra en az 6 saat dinlenmeden servis etmeyiniz.
  • Pişen cheesecake ılıyıp,fırından çıkınca keskin bir bıcakla kenarlarını dikkatlice kalıptan ayırın ki soğurken kenarları çatlamasın.
  • Cheesecakenizin güzel olması için, malzemelerinizin hepsinin oda ısısında olması gerekir.
  • AFİYET OLSUN.


20 yorum:

  1. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir lezzet olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli olduğuna eminim,o kadar güzel paylaşımlarınız oluyor ki,bunları seyrederken bile sanki gerçekmiş gibi,hissedebiliyorum,ve yarın yapayım diyorum,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayşegül hanım,Şimdiden ellerinize sağlık..:)

      Sil
  5. Nurşen'ciğim ellerine sağlık,şahane anlatmışsın..Nefis olmuş canım çekti gece gece..Olsa şimdi hiçç affetmezdim:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum canımm,teşekkürler..Öpüyorum..

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım…
    Yine nefis bir tarih ve şahane bir görsel…
    Ellerine ,emeklerine sağlık …
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
  7. nefis bir tat, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. mükemmel görünüyor emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyorr. Ellerine emeğine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Bir cheesecake ancak bu kadar guzel yapilabilir. Ellerine saglik canim arkadasimmm

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık,çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  12. Hepinize çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic