ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA


Rulo pasta sevenler için  bol çikolatalı,muzlu yumuşacık nefis bir rulo pasta hazırladık...

Çok lezzetli ve keyifli bir pasta oldu.

Sizlerde çikolata ve muz ikilisini birde rulo pastayı seviyorsanız,bu pasta tamda sizin damak tadınıza göre..Mutlaka deneyin..

Üstelikte hazırlaması çok kolay..

Ben yapamam demeyin,deneyin çok güzel olacak..

Benden söylemesi!!!!

MALZEMELER
4 yumurta(sarısı ayrı,beyazı ayrı) 
3.5 yemek kaşığı  şeker
3 dolu yemek kaşığı un
25 gr.kakao
1 paket vanilya
1\2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ılık su
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı şeker(yumurta beyazlarını çırpmak için)
KREMASI
1 büyük su bardağı süt
2 kahve fincanı şeker
25 gr kakao
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata
200 ml.krema
2.5 tane muz
YAPILIŞI
  • Öncelikle kremayı hazırlayıp,soğutun.Krema için süt,un,nişasta,şekerle kremayı pişirin.Pişen kremaya en son çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.Sonrada süt kremasınıda ekleyip,mikserle iyice çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Kek için,yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Beyazları bir fiske tuz ve 1 yemek kaşığı şekerle iyice katılaşana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını şeker ve vanilya iyice çırpın.Sonrada içine sıvıyağı ekleyin.Sonrada un,kakao ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.En sonda 1 yemek kaşığı suyu ekleyin.
  • Hazırladığınız karışıma çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve söndürmeden spatulayla birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün.Sonrada tepsiyi bir iki defa tezgahın üzerine vurarak kekin içindeki hava kabarcıklarını patlatın.
  • Kekinizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında  15 dakika kadar pişirin.(fırına göre pişirme dakikası farkedebilir.10 dakikadan sonra kontrollü pişirin.)
  • Pişen keki fırından çıkarıp,üzerine biraz kakao,birazda pudra şekeri eleyip,başka bir yağlı kağıtla kapatın ve sonrada iki kağıdın arasında dikkatlice rulo halinde sarın ve üzerini bir mutfak havlusu kapatıp,soğutun.
  • İyice soğuyan kekinizin rulosunu dikkatlice açıp,kağıdından ayırın.Sonrada hazırladığınız kremanın yarısını içine dikkatlice sürün ve muzları bir ucuna yerleştirip,rulo halinde tekrar sarın.
  • Rulo pastanızın kenarlarını dikkatlice keserek düzledikten sonra,kalan kremayı üzerine sürün ve buzdolabına koyup,birkaç saat dinlendirin.
  • Soğuyan pastanızı keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


16 yorum:

  1. Nursen'ciğim ellerine sağlık nefis olmuş bugün tatlı yemedim bennn:))Canım çekti şimdii:))Afiyet bal olsun yiyenlere..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum keşke ikram edebilseydim...Teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  2. Harika bir sunum, ellerinize, emeğinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgiler..

      Sil
  3. merhaba elleriniz sağlık
    bu pastanın kekini ankastre fırın teıpsisindemi pişirdiniz 60 cm 60 cm olanlarından

    tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,evet firinim ankestra.Tepsimde onun tepsisi..

      Sil
  4. Harikaa olmuş eline sağlık Nurşen'cim Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. fırın tepsisi konusunda bilgi verebilecekmisiniz bu akşam iş dönüşü yapmak istiyorum pastanızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firinim ankatra firin.Tepside onun tepsisi.yani mini firin degil,cok buyukte degil.orta boy ..

      Sil
  6. ellerine sağlık bende rulo pasta denemeyi çok istiyorum yine bir heyecanlandım bu hafta sonu yapsam mı ne :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hiç durma dene..Gerçekten çok pratik bir pasta..Lezzetine ise doyulmuyor:))

      Sil
  7. arkadasım ne yapsan harika oluyor.Tatlı,tuzlu,yemek .... harikalar yaratıyorsun masallah canımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım,o senin güzel görüşün..

      Sil
  8. Merhaba pastayı yaptım ancak kreması biraz sulu olduğu için krem şantiye ekledim rengi biraz açık oldu ama tadı muhteşem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık,buzdolabında yeterince soğuyunca toparlıyor.Afiyet olsun.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic