SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI-ÇİKOLATA TAÇLI PASTA


Sevgiyi bütün güzelliğiyle ,çoskusuyla en derinden hissedeceğiniz sevgi haftası başladı..

Bu hafta için sizlere çok lezzetli,bol çikolatalı,nefis bir pasta hazırladık...

Sizlerde sevdikleriniz için bu nefis pastayı hazırlayıp,onlara bir süpriz yapabilirsiniz..

Bu postu hazırlarken bile zaman zaman yutkunduğum,hatta dayanamayıp,dolaptan bir dilim daha kesip yediğim muhteşem bir pasta...Yani şiddetle tavsiye edilir...

(Postun uzunluğu gözünüzü korkutmasın!!!)


Çikolata tacı ,için kekinizin etrafını kaplıyacak kadar uzun bir yağlı kağıt kesin ve benmari usulu erittiğiniz çikolatayla kaşıkla zikzaklar çizerek kaplayın .Yaklasık 5 dakika hafifce donmasını bekleyin ve sonrada hafif ıslakken yavaşca kekinizin etrafına yerleştirin.Sonrada buzdolabına koyun.15-20 dakika sonrada kağıdı dikkatlice çıkarın.

MALZEMELER

Kek İçin
  • 150 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kaynar su
  • 1\3 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1\2 çay kaşığı tuz
  • 3 dolu yemek kaşığı koyu renkli kakao
  • 22 cm.lik 2 adet kelepçeli kalıp
  • 500 gr. çilek(arası ve üzeri için)

Kekin Şerbeti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1\2 kahve fincanı süt
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı kahve veya çikolata likörü

Kreması
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr.çikolata
  • 100 ml. kaşığı süt kreması

Çikolata Ganaj İçin
  • 200 ml.. krema
  • 160 gr.bitter çikolata(2paket)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çİkolata Tacı İçin
  • 120 gr.bitter çikolata
  • yağlı kağıt

YAPILIŞI
  • Kaynar suya karbonatı  ekleyip,iyice karıştırın.(Bu işlemi,kekimizin iyice kızarması için yapıyoruz.)
  • Un,kakao ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
  • Tereyağını şeker ve vanilyayla beraber iyice çırpın.
  •  Tereyağı pürüzsüz bir hale gelince, içine çırparak yumurtaları teker teker ekleyin.Daha sonrada sütü,suyu ve en sonda unlu karışımı ekleyin.
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlayıp,unladığınız kek kalıplarına paylaştırın.Sonrada 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.(keki isterseniz tek bir kalıptada pişirebilirsiniz.O zamanda ortadan ikiye kesip,kullanabilirsiniz.Ben kremalı pastalarda iki kalıba bölüp,tek katlar halinde pişirmeyi tercih ediyorum.)
  • Pişen keklerinizin ,pişmişliğini  kürdan testiyle kontrol ediniz.Kekleriniz pişince fırından çıkarıp,soğuması için kenarda bekletin.
  • Kreması için, krema ve çikolata hariç diğer malzemelerle beraber pürüzsüz bir krema pişirin.Daha sonra krema sıcakken içine çikolatayı ve kremayı ekleyip,iyice çırpın.Daha sonra kremanın üzerine strech film kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın. 
  • Kekinizi ıslatmak için süt,su ve nescafeyi bir kasede iyice karıştırın.Arzu ederseniz içine kahve veya çikolata likörü ekliyebilirsiniz.
  • Pastamızı hazırlamak için kekin bir katını servis tabağına koyun.Üzerini sos malzemesinin yarısıyla iyice ıslatın.Sonra üzerine buzdolabında soğuyan kremayı dikkatlice yayın.Sonrada üzerine doğranmış çileklerinizi yerleştirin.Daha sonrada kremanın üzerine kekin diğer katını koyun ve sosun kalan yarısıyla iyice ıslatın.(bu islemi  keki pişirdiğiniz kalıbın kelepçesinin içinde yapın,kekin üst kremasını dökmeden kelepçeyi çıkaracaksınız.)
  • Hazırladığınız pastayı biraz soğuması için buzdolabına koyun.
  • Pastanız buzdolabında soğurken çikolata tacını hazırlayın.Öncelikle çikolata tacı için kekinizin etrafını kaplıyacak uzunlukta ve kekin enini 3-4 parmak geçecek kadar genişlikte yağlı kağıt kesin ve kağıdın üzerini yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi erimiş çikolatayla kaplayın.Daha sonrada 10  dakika kadar bekletin.(bu işlemi ,pastanın üzerini çikolatayla kapladıktan sonra yapın ki,tam donmadan pastanın etrafına yerleştirebilesiniz.)
  • Kekinizin üzerini kaplamak için kremayı ısıtın ve içine çikolatayı ekleyip,iyice karışana kadar karıştırın.Daha sonrada içine tereyağınıda ekleyip,iyice karıştırın.Hafif  koyulaşıncada,dolapta soğuyan pastanızın üzerini bu kremayla kaplayın.Sonrada 15 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Pastanızın üst kreması hafif donduktan sonra hazırladığınız çikolata çemberini dikkatlice pastanızın etrafına yerleştirin ve buzdolabına koyup,soğutun.
  • Yaklaşık yarım saat sonra pastanızın kenar çemberinin kağıdını dikkatlice çıkarıp,üzerini çileklerle süsleyin ve pastanız bir kaç saat dinlendikten sonra keyifle servis edin.
  • Pastanızı bir gün önceden hazırlarsanız,ertesi gün dinlendikten sonra daha lezzetli olur.
  • Su bardağı ölçümüz 240 ml.dir.
  • Kekinizi fazla pişirip,fırında çok kurutmamaya dikkat edin.
  • AFİYET OLSUN..


17 yorum:

  1. Özellikle çikolata tacına bayıldım. Harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Özellikle çikolata tacına bayıldım. Harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mmm olsada yesek elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Güzel tarif . Karbonat ve sıcak su olayını ilk duydum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Evet keke karbanotla sıcak su ekleyince kakaonun rengi daha da koyulaşıyor..

      Sil
  5. Süper bir pasts olmuş, tacı fazlasıyla haketmiş bu pasta canım.Ellerine sağlık bayıldım pastana.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZEYNEPCİM TEŞEKKÜRLER,SEVGİLER..

      Sil
  6. Ne kadar şık bir pasta olmuş .Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Harikasın arkadaşım.Güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Wow delicious cake and so beautiful!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  9. Nurşencim bu nasıl bir pasta olmuş böyleeee, küçük dilimi yutuyordum neredeyse...
    Ben sana bişey demiyorum artık, susup bakıyorum öyle hayran hayran...:))

    Ha bi de kucaklıyorum sımsıkı...;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azracımm teşekkür ederimm,öpüyorumm seni kocamannn..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic