ANKARA TAVA (İNCİKLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI)

Bugün Nurlumutfakta``nın mutfağında çok lezzetli bir yöresel yemek pişiyor..

Yemeğimiz Ankara yöresinden nefis bir etli pilav..

ANKARA TAVA!!!

Özelliği kemikli etle,arpa şehriye pilavının beraberce servis edilmesi..Biz bu yemeği kuzu inciklerle pişirdik,muhteşem oldu...Bizim ev ahalisi bayıldı.!!!

Sizler de isterseniz kemikli et veya kaburgaylada pişirebilirsiniz.Bu leziz yemekle sofralarınız şölen sofrası olacak!!!Mutlaka deneyin!!!

MALZEMELER
4 tane kuzu incik
1 büyük su bardağı arpa şehriye
1 tane kırmızı biber(pilav için)
1 tane soğan(pilav için)
30 gr.tereyağ(pilav için)
1 yemek kaşığı zeytinyağ(pilav için)
tuz ,karabiber(hem pilav ,hem de  incik için)
1 tatlı kaşığı pulbiber(pilav için)
1 tatlı kaşığı biber salçası(incikler için)
1 tatlı kaşığı domates salçası(incikler için)
1 tane iri doğranmış soğan(incikleri kızartırken kullanılacak)
1 yemek kaşığı tereyağ(incikleri kızartmak için)
İNCİKLER İÇİN MARİNE SOS
3 diş rendelenmiş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı karabiber
biraz biberiye
1 kahve fincanı süt
YAPILIŞI
  • Öncelikle yemeği pişirmeden bir gün önce incikleri marine malzemeleriyle soslayıp,üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün incikleri marine sosundan çıkarıp,1 yemek kaşığı tereyağ  koyduğunuz tencerede iyice kızartın.Daha sonrada kızaran inciklerinizi ve soğanı düdüklü tencereye koyun.Sonrada 1 tatlı kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı domates salçasını 2.5 su bardağı sıcak suda eritin,içine 2 çay kaşığıda tuz ekleyin ve,inciklerin üzerine ekleyip,30 dakika kadar pişirin.
  • Etleriniz pişince ,etlerinizin salçalı pişme suyundan bir küçük bardak ayırın..
  • Pilav için,soğanlarınızı ve kırmızı biberinizi yemeklik doğrayın.
  • Pilav tencerenize tereyağ ve sıvı yağınızı koyup,içine soğanlarınızı ve kırmızı biberlerinizi ekleyin.Biraz kavrulunca arpa şehriyelerinizide ekleyip,beraberce kavurun.Kavururken içine tuz,kırmızı pulbiber ve karabiberinizide ekleyin.
  • Daha sonrada salçalı et suyunuzu 2 bardak sıcak suya tamamlayıp,şehriyelerin üzerine ekleyin ve pişmeye bırakın.
  • Pilavınız pişince ,pilavınızı genişce bir fırın kabına alın,üzerine pişen inciklerinizi koyun ve kalan suyundan 2-3 yemek kaşığı kadar gezdirin.Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp,yaklaşık 20 dakika kadar fırında pişirin.Sonrada keyifle yanında salata ve yoğurtla servis edin.
  • AFİYET OLSUN..





8 yorum:

  1. Bayılmayacak gibi değil ki.Harika görünüyor.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Sayfanızı çok beğendim .Bu tarif ise görsel olarak şahane ve eminim ki tadı da enfesdir:) Ellerinize ve emeğinize sağılık.

    Sevgiler bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Serap hanım..Hoşgeldiniz bloguma.Çok lezzetli bir tarif,tavsiye ederim.sevgiler.:))

      Sil
  3. Harika görünüyor benim memleketimin tadıda olunca nefis olmuştur ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Pilav piştikten sonra tekrar 20 dk pişirince lapa gibi olmaz mı

    YanıtlaSil
  5. Pilav piştikten sonra tekrar 20 dk pişirince lapa gibi olmaz mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında piştiği için lapa olmuyor.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic