Bu Blogda Ara

ARNAVUT BÖREĞİ

Arnavut böreği nasıl yapılır?,Kolay Arnavut böreği tarifi,Arnavut böreği,değişik börekler,yöresel börekler

Bugün sizlere yine çok özel yöresel bir tarifimiz var.....

Tarifimiz uzaklardan ,Arnavutluk``tan..

Evet, tahmin ettiğiniz gibi Arnavut böreği..

El açması,nefis bir börek..Kıyır kıyır!!!

Ben açamam demeyin,çok pratik..Öyle incecik hamur açmanıza gerek yok.

Haydi hanımlar üşenmeyin!!

Hemen yoğurun hamurunuzu,hazırlayın istediğiniz iç harcı(pırasalı içi,şiddetle tavsiye ederim.)

Gösterin maharetinizi!!!


MALZEMELER
2  su bardağı su(ben 1 bardağını süt kullandım.)
1 yemek kaşığı sirke
tuz
5 su bardağı kadar un
İÇ MALZEMESİ
2 bağ pırasa
tuz ,karabiber,kırmızı pulbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 kahve fincanı su
ARASI İÇİN
125 gr.tereyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
AÇMAK İÇİN
nişasta ve un
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle pürüzsüz bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Hamurunuz dinlenirken iç harcınızı hazırlayın.Pırasaları ince ince doğrayıp,3 yemek kaşığı yağda kavurun.Kavrulurken baharatlarını ekleyin.En son 2 kahve fincanı su ekleyip,pişirin.Pişen pırasalı harcınızı soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan 30 adet aynı büyüklükte bezeler hazırlayın.
  • Tereyağı eritin ve zeytinyağıyla karıştırın.
  • Bezelerinizi 15şerli 2 gruba  ayırın.
  • İlk 15 tane merdaneyle küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın ve aralarını fırçayla yağlayarak üst üste koyun..En üstteki hamurun üzerini yağlamadan bırakın.Daha sonra hazırladığınız hamurları buzdolabına koyun.
  • Sonra diğer 15 bezeyi açıp,aynı şekilde aralarını yağlayarak hazırlayın ve buzdolabına koyun.
  • İlk koyduğunuz bezeleri buzdolabından alın ve tepsinizin büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın.Açtığınız yufkayı yağladığınız tepsiye yayın ve elinizle iyice yerleştirin.Sonrada üzerine pırasalı harcı yayın.
  • Sonra diğer hamuru buzdolabından alın ve tepsinizin üzerine göre açın.Dikkatlice pırasalı harcın üzerine yerleştirip,elinizle kenarlarını bastırın.
  • Kalan erimiş tereyağınızla böreğin üzerini iyice yağlayın ve önceden ısıtılmış,170 derece fırında yavaş yavaş iyice kızarana kadar pişirin.
  • Arnavut böreğinin hamurunda sadece su kullanılıyor,ama daha bir gevrek olsun diye sütle suyu  karıştırdım..Ve açarken unla nişastayı karıştırdım..
  • Bu ölçü büyük fırın tepsisine göredir.
  • AFİYET OLSUN..
  • Bu güzel tarif için sevgili Arzu``ya Vanilins``e çok teşekkürler..



Yorumlar

BLOGGER: 15
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: ARNAVUT BÖREĞİ
ARNAVUT BÖREĞİ
Arnavut böreği nasıl yapılır?,Kolay Arnavut böreği tarifi,Arnavut böreği,değişik börekler,yöresel börekler
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixy4uwFzNDMlccr2MQVqZgU7to9wJtD-Wa2x1NIsCQDB1SUTlkT37m4wVNb4xlgSVKgqWnAMpv_lc4KWXrjRLkQ_BSlsP01MUx7UoR39QHH0EmxCouipJGRv4aloHP1hDnkZvPG7-kLeI/s1600/11070007_10153815292865656_8327886740085267436_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixy4uwFzNDMlccr2MQVqZgU7to9wJtD-Wa2x1NIsCQDB1SUTlkT37m4wVNb4xlgSVKgqWnAMpv_lc4KWXrjRLkQ_BSlsP01MUx7UoR39QHH0EmxCouipJGRv4aloHP1hDnkZvPG7-kLeI/s72-c/11070007_10153815292865656_8327886740085267436_n.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2015/03/arnavut-boregi.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2015/03/arnavut-boregi.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız