ARNAVUT BÖREĞİ

Bugün sizlere yine çok özel yöresel bir tarifimiz var.....

Tarifimiz uzaklardan ,Arnavutluk``tan..

Evet, tahmin ettiğiniz gibi Arnavut böreği..

El açması,nefis bir börek..Kıyır kıyır!!!

Ben açamam demeyin,çok pratik..Öyle incecik hamur açmanıza gerek yok.

Haydi hanımlar üşenmeyin!!

Hemen yoğurun hamurunuzu,hazırlayın istediğiniz iç harcı(pırasalı içi,şiddetle tavsiye ederim.)

Gösterin maharetinizi!!!


MALZEMELER
2  su bardağı su(ben 1 bardağını süt kullandım.)
1 yemek kaşığı sirke
tuz
5 su bardağı kadar un
İÇ MALZEMESİ
2 bağ pırasa
tuz ,karabiber,kırmızı pulbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 kahve fincanı su
ARASI İÇİN
125 gr.tereyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
AÇMAK İÇİN
nişasta ve un
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle pürüzsüz bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Hamurunuz dinlenirken iç harcınızı hazırlayın.Pırasaları ince ince doğrayıp,3 yemek kaşığı yağda kavurun.Kavrulurken baharatlarını ekleyin.En son 2 kahve fincanı su ekleyip,pişirin.Pişen pırasalı harcınızı soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan 30 adet aynı büyüklükte bezeler hazırlayın.
  • Tereyağı eritin ve zeytinyağıyla karıştırın.
  • Bezelerinizi 15şerli 2 gruba  ayırın.
  • İlk 15 tane merdaneyle küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın ve aralarını fırçayla yağlayarak üst üste koyun..En üstteki hamurun üzerini yağlamadan bırakın.Daha sonra hazırladığınız hamurları buzdolabına koyun.
  • Sonra diğer 15 bezeyi açıp,aynı şekilde aralarını yağlayarak hazırlayın ve buzdolabına koyun.
  • İlk koyduğunuz bezeleri buzdolabından alın ve tepsinizin büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın.Açtığınız yufkayı yağladığınız tepsiye yayın ve elinizle iyice yerleştirin.Sonrada üzerine pırasalı harcı yayın.
  • Sonra diğer hamuru buzdolabından alın ve tepsinizin üzerine göre açın.Dikkatlice pırasalı harcın üzerine yerleştirip,elinizle kenarlarını bastırın.
  • Kalan erimiş tereyağınızla böreğin üzerini iyice yağlayın ve önceden ısıtılmış,170 derece fırında yavaş yavaş iyice kızarana kadar pişirin.
  • Arnavut böreğinin hamurunda sadece su kullanılıyor,ama daha bir gevrek olsun diye sütle suyu  karıştırdım..Ve açarken unla nişastayı karıştırdım..
  • Bu ölçü büyük fırın tepsisine göredir.
  • AFİYET OLSUN..
  • Bu güzel tarif için sevgili Arzu``ya Vanilins``e çok teşekkürler..



14 yorum:

  1. bak şimdi oldu mu? Nurşen hanım canım çekti ne de güzel gözüküyor ellerinize sağlık ne yaparsanız muhteşem oluyor çanakkaleden sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika hanım çok teşekkürler,Adanadan selamlar:))

      Sil
  2. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine ve emeğine sağlık.Aşamalarını da fotoğraflamışsın. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,inşallah açıklayıcı olmuştur..sevgiler..

      Sil
  4. Blogunuzu bir kac aydır takip ediyorum. Takdir ettim sizi. Tarifleriniz tam ev tipi. Ucuk kacik şeyler degil. Emek verip fotograflamissiniz. Dayanamam el açması böreklere. Yapabilir miyim ki. Sevgiler. Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil hanım teşekkür ederim. Herkesin yiyebileceği ve yapabileceği tarifler yayınlamaya çalışıyorum..Börek çok kolay,mutlaka yapabilirsiniz. Deneyin..Haber bekliyorum,sevgiler..

      Sil
  5. Canım ellerine sağlık harika olmuş..Beğenmene çok sevindim..Afiyet bal şeker olsun..Öpüyorum seni çokk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok kolay ve lezzetli bir tarifdi,teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  6. Merhaba biraz önce yaptığım böreği yedik tarif muhtesem oldu tam ölçüler ancak benim çocuklarım çok acıkmışl ardı bu nedenle biraz yüksek ısıda pişir dim yanında çorba salata ve ayran ile muhteşem bir ana öğün oldu Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur hanım ellerinize sağlık,afiyetle..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic