PORTAKALLI CUPCHEESECAKE





Bu haftaki davet pastalarımdan biri, yöremizin mis kokulu portakallarından hazırladığım  mini portakallı cheesecakelerdi..

İnanılmaz lezzetle ,mini mini ,çok süslü cheesecakeler oldular..

Eğer sizde bir cheesecake tutkunuysanız,bu  mis kokulu nefis cheesecake mutlaka deneyin..


Ben cheesecakelerimi şeker hamurundan yaptığım mini portakal şekerlemeleriyle süsledim.



MALZEMELER
Peynir Katı
200 gr. labne peynir
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta
100 ml.krema
2\3 çay bardağı şeker
1\2 kahve fıncanı portakal suyu
1 portakal rendesi
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
BİSKÜVİ KATI
1 paket fındıklı bisküvi
50 gr.erimiş tereyağ
1 tatlı kaşığı portakal rendesi
ÜZERİ İÇİN
50 gr.beyaz çikolata+1 yemek kaşığı krema
1 portakal suyu(1 çay bardağı)
3 yemek kaşığı şeker
1 portakal rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı suyu
YAPILIŞI
  • Muffin kalıbınıza muffin kağıtlarınızı yerleştirin.(12 taneli muffin tepsisi ve 12 tane muffin kağıdı.)
  • Bisküvili kat için,tereyağı eritin ve bisküvileri rondodan çekin.
  • Tereyağ,bisküvi tozu ve portakal kabuğunu iyice karıştırıp,hazırladığınız muffin kağıtlarına paylaştırın ve çay kaşığının tersiyle iyice bastırarak yerleştirin.Daha sonrada buzdolabına koyup,15 dakika dinlendirin.
  • Peynir katı için,peynir ,yoğurt ve şekeri çırparak iyice karıştırın.
  • Sonrada sırayla çırparak yumurta,krema,portakal suyu,un ,nişasta ve en sonda portakal rendesini ekleyin.(çok fazla hızlı çırpmayın,düşük devirde.)
  • Daha sonra hazırladığınız peynir katını buzdolabında dinlendirdiğiniz bisküvi katının üzerine paylaştırın.
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve hazırladığınız  cheesecakeleri altına bir tepsi su koyduğunuz tepsinin içine oturtarak fırına koyun.Sonrada fırınının ısısını 165 dereceye düşürün ve 30-35 dakika kadar pişirin.(cheesecakeleriniz tepsiyi salladığınızda sallanmıyacak.)
  • Pişen cheesecakelerinizi fırından çıkarın ve soğuyana kadar tezganın üzerinde bekletin.Soğuyuncada buzdolabına koyun ve 3-4 saat dinlendirin.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulu eritin ve kremayı ekleyerek ,iyice karıstırın.(Bu işlemi cheeesecakelerinizi süsleyeceğiniz zaman yapın,çok fazla bekletmeyin,donar.)
  • Portakal sosu için nişastayı 1 kahve fincanı suyla açın ve portakal suyu,şeker ve portakal rendesiyle beraber pişirin.Kaynayıp,koyulaşınca ocaktan indirin ve soğutun.
  • Cheesecakeleriniz soğuyunca cheesecakeleri muffin kağıtlarından dikkatlice çıkarın ve üzerlerine erimiş beyaz çikolatalı sosla süsleyin.Daha sonrada buzdolabına koyup,soğutun.
  • Soğuyan cheesecakelerinizi portakal sosuyla servis edin.
  • Ben cheesecakelerimi birazcık portakal rengi gıda boyasıyla renklendirdim.Arzu ederseniz sizde kullanabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..






15 yorum:

  1. Ne kadar şirin olmuşlar, ellerinize sağlık...yemeden önce bol bol seyretmelik olmuşlar...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Harika.canim lezzet 10 numara ben büyük kalipta yaptim mmm bu arada anne kalıbı denizlide buldum aldım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper,çok kullanacaksın kalıbı:))Rica ederim..

      Sil
  4. Harika.canim lezzet 10 numara ben büyük kalipta yaptim mmm bu arada anne kalıbı denizlide buldum aldım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. mmm harika görünüyor ellerine saglık süper :)

    YanıtlaSil
  6. Nurşenciğim nu renkli pastaiolsun kek olsun bayılıyorum.Ve sende bunu hep yapıyorsun olmuyor ama.Canım ellerine sağlık renkler muhteşem.Lezzetide çok kışkırtıcı görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ,Gültencim:))sevgiler..

      Sil
  7. ay ben bunları yeni gördüm harika yemeğe kıyamam, eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kıydık,kapanın elinde kaldı:))

      Sil
  8. Ellerine saülık harika olmuşlar görüntü de lezzet de mükemmel sevgiler

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic