ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Tazecik,su gibi baklalar yavaş yavaş tezgahlarda boy göstermeye başladı..

Bizde hemen aldık ve nefis bir zeytinyağlı pişirdik...

Yanında bol sarmısaklı yoğurtla servis ettik...

Çok lezzetli,hafif muhteşem bir yemek oldu..

MALZEMELER
1 kilo taze bakla
1 tane havuç
2 tane soğan
1 tane kırmızı biber 5-6 dal yeşil soğan
1\2 deste dereotu
1 dolu yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı un
BAKLAYI ISLAMAK İÇİN
1\2 limon suyu
1 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
  • Öncelikle baklayı ayıklayıp,iyice yıkayın ve içine 1 yemek kaşığı unla,yarım limon suyu eklediğiniz suya ıslayın.
  • Havuçları ve kırmızı biberi jülyen şeklinde doğrayın.
  • Soğanın birini soyup,tüm bırakın,diğerini dörde bölüp yemeklik doğrayın.
  • Yeşil soğanları uzun uzun doğrayın.
  • Yayvan bir tencerenin altına 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyun.Ortasına tüm soğanınızı koyun,etrafına önce doğranmış soğanları koyun.Onun üzerinede sırayla yeşil soğanları,havuçları,kırmızı biberleri,en sonda ısladığınız baklaları  koyun.Üzerine şekeri , tuzu ve kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Hazırladığınız tencereyi kısık ateşte yaktığınız ocağa koyun ve tencerenin kapagını kapatıp,10 dakika kadar böyle pişirin.Daha sonrada sıcak suyunuzu ve ununuzu ekleyip,baklanızı pişmeye bırakın.Yaklaşık 40-45 dakika sonra baklanız pişecektir.
  • Pişen baklanızın altını kapatıp,tenceresinde soğumaya bırakın.Daha sonra iyice soğuyan baklayı servis tabağınıza ters cevirip,koyun ve üzerini doğranmış dereotuyla süsleyip,sarmısaklı yoğurtla servis edin.
  • AFİYET OLSUN.
  • Bu güzel tarif için Esra Pekcan``a çok teşekkürler..


13 yorum:

  1. Klasik zeytinyağlı bakla senin yorumunla senin tarifinle başka bir şekil almış.Ben havuç ve kırmızı biber koymam mesela..Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültencim teşekkürler,zeytinyağlı baklayı birde benim usul dene daha çok seveceksin...:)

      Sil
  2. görüntü şahane, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canım arkadasım baklayı hiç sevmem ama sen yapsan onu bile yerim sanki

    YanıtlaSil
  5. Baklayı havuçlu ve biberli hiç denemedim,çok ilginç geldi. Denemek lazım, değişiklikleri severim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Evdekiler çok sevmediğinden nadir pişer bizim evde:) Havuçlu ve yeşil soğan ile hiç denemiştim değişik tarif denemekde fayda var güzel görünüyor.Emeğine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. ben de senin gibi yapıyorum,havuç hariç!şaşırdım,ama deneyeceğim
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Bu hafta ben de bakla yapacağım. Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Nurşen hanım günaydınlar...fava tarifiniz varmı acaba denedinizmi hiç?yardımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhsbslar,mezeler bolumunde cok guzel bir fava tarifim var.oradan bakabilirsiniz.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic