KEPEKLİ .CEVİZLİ PUF POAÇA

Sabahları sevdiklerinizi mis gibi poaça kokusuyla uyandırmak istermisiniz???

İşte sizlere pratik, sağlıklı ve leziz bir poaça tarifi...

Üstelikte zeytinli!!!!

Haydi hanımlar,üşenmeyin..Doğru mutfağa,sevdiklerimize taze sıcak poaçalar yapmaya!!




MALZEMELER
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı soda
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
10 gr.maya(1 paket)
1 yumurta beyazı
1 su bardağı beyaz un
aldığı kadar kepekli veya tam bugday unu
1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
İÇ HARCI
1 kase dilimlenmiş siyah zeytin
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI
  • Süt,maya ve şekeri genişce bir kasede karıştırın.Sonrada içine tuz,soda,yumurta beyazı ve zeytinyağını ekleyin.Sonrada unları ve cevizi ekliyerek ,yumuşak bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp,yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Yarım saat sonra mayalanan hamurunuzu tekrar yoğurun.(Bu işlem önemli,hamurun içindeki havayı almak için tekrar yoğuruyoruz.)
  • Hamurumuz hazır,şimdi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,avucunuzda yuvarlak olarak açın ve içine dilimlenmiş siyah zeytin koyup,kapatın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Hazırladığınız poaçaları tepsi mayası gelmesi için 15 -20 dakika bekletin ve üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu atın.Sonrada 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN...




2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Nurşen hanımcım, herzamaki gibi denemeye değer bir hamurişi ;) sevgiler <3

    YanıtlaSil
  2. Kepekli pogacalari cok severim, kepekli un cok guzel bir tat katiyor. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic