BAHARATLI GEVREKLER


Kıtır kıtır,nefis atıştırmalık gevrekler...

İster susamlı,ister acı biberli ,ister ayçekirdekli,istersenizde anasonlu...Canınız neli çekerse..

Bu gevreklere bayılacaksınız!!!

Hazırlayın koyun kavanoza,taze taze 15 gün bayatlamadan canınız her çektiğinde yiyin...

 


MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı+1 tatlı kaşığı yağ
susam,ayçekirdeği,kekik,kırmızıpul biber

YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle,çok sert olmayan bir hamur yoğurun.Daha sonrada dinlenmesi için buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu 2 eşit bezeye bölüp,her bir bezeyi yağlı kağıt üzerinde yaklaşık 1 cm.lik kalınlıkta açın.Sonrada fırın tepsinizin içine yağlı kağıtla beraber yerleştirin ve tekrar buzdolabına koyup,15 dakika kadar bekletin.
  • Daha sonrada buzdolabından çıkarın ve üzerine yumurta sarısını sürüp,istediğiniz malzemeyi serpin.Üst malzemesinide serptikten sonra hamuru keskin bir bıçakla küçük kareler halinde kesin.
  • Hazırladığınız hamurları,önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen gevreklerinizi tepside iyice soğuttuktan sonra ağzı kapalı bir saklama kabında 15 gün kadar taze olarak tüketebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..



2 yorum:

  1. Harika ellerine sağlık tam bana göre bir atıitırmalık ben bol acılı yaparım sevgiler

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic