TAZE KAYISI REÇELİ

Dalından henüz toplanmış,tazecik  bir kasa  kayısı hediye gelirse, ne mi yapılır???

Tabiki de reçelll...

EVET!!! En sevdiğim mevsim geldi,reçel mevsimi..

Artık her bulduğum meyvadan reçel yaparım ben...Yapacak bir şey yok ,çünkü meyva gördüm mü dayanamıyorum.. Ayy bunlardan, nasıl güzel reçeli olur diye düşünüyorum...Ve sonuç!!! 

Haydi üşenmeyin hanımlar,yazın kahvaltı sofralarınızı çeşit çeşit reçelle lezzetlendirin..


MALZEMELER
2 kilo taze kayısı(sert olacak)
1.5  kilo şeker
1 parça limon tuzu veya 2 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • Kayısıları yıkayıp,kabuklarını incecik soyun.Sonrada bir şiş veya  bıçak yardımıyla kayısıların şeklini mümkün olduğunca bozmadan çekirdeklerini çıkarın.
  • Genişce bir tencereye şekeri ve kayısıları kat kat yerleştirin.Sonrada 5-6 saat bekletin.
  • 5-6 saat sonra suyunu iyice salan kayısılarınızı ocağa koyun ve reçelinizi pişirin.Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.(pişerken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka bir kevgir yardımıyla toplayın.)
  • Reçeliniz hafif kıvam alınca içine en son limon tuzunuda ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
  • Pişen reçelinizi ocaktan alın ve iyice soğutun.Soğuduktan sonra tepsiye boşaltın ve üzerine bir tülbentle kapatarak 1 veya 2 gün güneşlendirin.(Adana çok sıcak olduğu için 1 gün güneşlendirmek yetti.)(Eğer güneşlendirece yeriniz yoksa,reçelinizi 10 dakika fazla kaynatın.)
  • Reçeliniz koyulaşınca temiz bir kavanoza koyup,buzdolabında muhafaza edin.
  • Kayısılarınızın içinden çıkan çekirdekleri kırıp,reçel pişerken içine atabilirsiniz,çok yakışıyor.
  • Kayısılarınız ne kadar sert olursa,pişerken şeklini o kadar dağılmadan korur.
  • AFİYET OLSUN..


13 yorum:

  1. Merhaba, kayısı reçeli çok severim..Çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,benimde en severek yediğim reçelerden:))

      Sil
  2. Merhaba, kayısı reçeli çok severim..Çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Kayısı reçeline bayılırım, sizin tarif de harika görünüyor, elinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ,çok pratik bir tarif..Tavsiye ederim,çok güzel oldu..

      Sil
  4. Komşumuz madam Bercuhi reçel prof uydu kayısı ,çilek,şeftali reçelini birkaç kerede kısık ateşte 5 dk.kanatır bekletirdi soğuduktan sonra tekrar 5 dak. bunu koyulaşana kadar yapardı.meyvalar cam gibi parlak olurdu.ben hep böyle yapıyorum .sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenizi deneyeceğim,teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım..Ev yapımı reçeli çok ama çok severim..Afiyetle tüket..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,benimde tercihim ev yapımı reçeller..Sevgiler..

      Sil
  6. Ohhh kokusu buraya kadar geldi canim... Instagramda da yazdim tavsanli tabaklara bayildim :)
    Ellerine saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bende çok severek kullanıyorum tavşanlı tabaklarımı:))sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic